Absolutely Spotless Panda/ Beagelee Donald Duck

"Jennifer Nettles" Kullet 2017

Aviatrix`s Drunk In Heels "Terrie"
Aviatrix`s Playing With Fire "Poppey"

NO UCH NJ(D)CH Absolutely Spotless Panda ble parret Beagelee Donald Duck 24.11.16, og vi venter valper i slutten av januar 2017.
Donald er genetisk fri for MLS og testet fri for IGS, og Panda er test fri for MLS og IGS- så eventuelle valper vil være genetisk fri for MLS og IGS (N/N)


27.12.16 Panda er bekreftet drektig med ultralyd.
28.01.17 Valpene er født

VALPENES STAMTAVLE

BEAGELEE
DONALD DUCK
BEAGELEE ARCHANGLE HARNETT WATERCOLOURS IN THE RAIN DARAGOJ CRYSTAL RAIN
DARAGOJ CHIT CHAT
BEAGELEE MADE IN AMERICA SHAW SPIRIT OF THE CHASE
MANAHOUND SCENTER PIECE
BEAGELEE PENNY IN MY POCKET BEAGELEE POCKETFUL OF SUNSHINE DARAGOJ LAUDATUR
BEAGELEE KILLER QUEEN
BEAGELEE FOXY LADY DARAGOJ CRYSTAL RAIN
BEAGELEE FINEST BLEND
ABSOLUTELY SPOTLESS
PANDA
BEAGELEE FINNISH SPIRIT TOONHUND CAGNEY                   BEAGELEE AIR AMERICA
TOONHUND SPRING AMBER                           
DARAGOJ PERSONAL AGENDA ECHO RUN FROLICSOME FELLA
DARAGOJ KASTEHELMI
ABSOLUTEY SPOTLESS RUSALKA DARAGOJ CRYSTAL CHANCE CLARION CRYSTAL FIRE
DARAGOJ LOVENOTE
SPOTLESS KAMEA DARAGOJ FRANK ZAPPA
CALABRIA`S CAMILIA FIRE

VALPEOPPDATERINGER

Fødselsvekt1 uke2 uke3 uke4 uke5 uke6 uke7 uke8 uke
Valp 1340919129416321980
Valp 2337940130618072124
Uke12345678
Behandling mot innvollsparasitter                X                     X                        X                            

09.04.17 Valpene er 10 uker gamle

Det er ikke mye tid til å stoppe opp og nyte tilværelsen for disse to- er så mye som skal undersøkes og lekes med. Vi har begynt å trene litt utstillingstrening med dem, og det går fremover- selv om det ikke er like kjekt som å leke. Vi har gitt valpene kallenavnene "Terrie" og "Poppy". Så langt er vi veldig fornøyd med utviklingen på valpene, og gleder oss til å følge dem fremover.

26.03.17 Valpene er 8 uker gamle

Valpene er 8 uker gamle, og det er full rulle om dagen. I det fine været vi har nå om dagene får de mulighet til å utfolde seg sammen med Ellie og Panda ute på dagtid. Det er mye som skal undersøkes, men de kommer og vil krype opp i armkroken når de trenger litt kos og hvile- så gjett om vi koser oss med disse nydelige jentene. Til uken har vi en avtale hos veterinær Ovedal og da blir det vaksine og id merking. Foreløpig blir begge jentene værende her da jeg har vanskelig for å bestemme meg om hvilken av dem jeg skal beholde.

19.03.17 Valpene er 7 uker gamle

Ja- her er det full rulle fra morgen til kveld. Mye som skal oppleves på kort tid. Hagen løper de fritt rundt i og bryr seg verken om snø eller is. Moro er det å ut å hilse på de andre hundene og leke sammen med dem. Disse to har så mye personlighet, og det er en fryd ha dem i huset. De går konsekvent i litterboxen å gjør i fra seg- og merkelig nok (bank i bordet) så har de ikke funnet mye glede i å spre rundt på innholdet i lek.

11.03.17 Valpene er 6 uker

Valpene er blitt 6 uker, og de sjarmerer sokkene av oss for tiden. De er utrolig utforskende og tar lengre og lengre turer på egenhånd i hagen. Ser ikke ut som de bryr seg så mye om snøen som ligger der. Mamma Panda har begynt med litt mer dressur og de slipper ikke like lett unna som de gjorde for en uke siden. De har også fått sin 3 behandling mot innvollsparasitter.

Eksteriøret ser veldig lovende ut på disse to- noe som gjør det mer vanskelig for meg å fatte et valg. Egentlig et luksusproblem, men jeg synes likevel det er vanskelig da jeg vet at det innebærer skuffelse for de som håper på at det blir valp denne gangen. Men med Panda sin historikk der det har vært vanskelig å få valper etter henne så velger jeg å se det ann noen uker til slik at jeg kan se hvordan de utvikler seg før jeg tar en beslutning. 

06.02.17 5 uker gamle

Valpene er blitt 5 uker gamle, og innimellom lurer jeg på hvem som har tatt de søte små beaglevalpene som var her for noen uker siden. Nå er det full rulle- kun avbrutt av perioder der de sover- før de begynner igjen. Nei- de er fremdeles like søte, men jeg merker godt at de er blitt mer aktive. De har vært ute og lekte i snøen, og det setter de stor pris på. Veldig trygge på seg selv og full av selvtillit var de de rundt å undersøkte alt det "nye". I dag har de fått prøvd seg på litt utstillingstrening (stacking) på bordet, og jeg fikk filmet dem med Ipad`n så beklager kvaliteten på videoen. Men her får dere i allefall sett dem

25.02.17 4 uker gamle

Mye har skjedd siden sist uke. Som følge av overvekt slet valpene med å komme seg opp på beina, og vi måtte hjelpe dem en god del. Men plutserlig tok aktiviteten seg opp noe veldig og nå er det full rulle fra morgen til kveld. Valpekassen er blitt for liten og vi har satt inn en ny kasse til dem uten støttespiler. De går ut og inn av kassen som de vil. Jeg satte inn 2 stk "litterboxer" til dem for 4 dager siden, og de bruker dem hele tiden. For de som ikke har prøvd "litterbox" og lurer på om dette har noe for seg så- kan jeg bare si at det anbefales det på det sterkeste. Jeg har skrevet litt om "Litterbox" HER

Denne uken har valpene fått smake på fast føde, og det falt i smak. De har også fått sin andre kur mot innvollsparasitter.

18.02.17 3 uker gamle

Nå er det blitt mer liv i leiren- ørene har åpnes og de gjenkjenner stemmen min når jeg kommer på morgenen og hilser på dem. Panda har rikelig med mat og de blir godt stelt med- i overkant mye stelt med slik at de ikke så vitsen med å komme seg opp på beina og bevege seg. Så for å forebygge at de ble "svømmere" har jeg jobbet endel med dem og fått dem opp på beina. Nå stabber de rundt på ustøe bein og gjør forsøk på lek.Det kommer også mer lyder av dem.
 
Både Hawana (beagle) og Ailo (finskstøver) har full tillit hos Panda og de får lov å stelle med valpene og besøke dem i valpekassen. I slutten av kommende uke skal de få sitt første måltid med fast mat- og utifra appetitten de har nå er jeg sikker på at det også vil falle i smak:)

11.02.17 2 uker gamle

I er valpene 2 uker, og det er noen kraftige jenter med stor appetitt. De veier henholdsvis 1294 og 1306 gram. Øynene har åpnet, og nå venter vi bare på at ørene skal åpnes. Fortsatt går det mest i søvn og mat, men forventer at de blir mer aktive i uke som kommer.

Panda er veldig trygg på de andre hundene, og Ailo (finskstøver) har fått lov å hilse på dem flere ganger. De får også sin første kur mot innvollsparasitter i dag- regner med at det ikke faller helt i smak.

06.02.17 Åpner øynene

Jeg pleier ikke forvente at valpene åpner øynene før etter dag 10++, men oppdaget at førstefødte tispe hadde fått små gliper på lørdag. Og i dag har hun åpnet øynene. Forventer at den andre tispen åpner sine øyne i løpet av de neste dagene. Det er alltid så moro når de åpner øynene for da får de mer personlighet synes jeg.

05.02.17 1 uke gamle

I går var det en uke siden valpene ble født. Panda er flink til å stelle med valpene, og det er tydelig at hun har rikelig med melk. De "små" valpene veier 919 og 940 gram. Panda har et nært bånd til Hawana, og hun har fått lov til å komme inn og hilse på valpene (dog ikke et planlagt besøk da vi pleier å vente med å la de andre hundene få hilse på valpene til de er større). Ellers så er det ikke så mye som skjer utover søvn, vask og mat. Vi glede oss til neste uke da vi kan vente at øynene åpnes.

01.02.17 Valpene har fått navn

Jentene til Panda og Donald vil få navn etter sanger til Jennifer Nettles:

Aviatrix`s Drunk In Heels
Aviatrix`s Playing with Fire


Så får fremtiden vise hvem som er hvem:)

31.01.17 Valpene vokser

Ingen tvil om Panda har rikelig med melk og at appetitten er stor hos valpene. De øker vekten med cirka 50 gram i døgnet. Panda steller godt med dem, og er veldig stolt over de små.

28.01.17 Valpene melder sin ankomst

Jeg begynte å vente på valpene på søndagskvelden, men Panda tar ting i sitt tempo og forhaster seg ikke. Fredagskveld merket jeg at noe var i gjære, men hun forholder seg hele tiden rolig så det er vanskelig å lese hvor hun er i fødselsfasen. Lørdag morgen kl 06.30 meldte det første valpen seg- en tricolor tispe med smalt blaze- og kl 06.50 kom siste mann- også det en tricolor tispe med bredt blaze. Jeg er bare vant til små valper på 150-180 gram så Panda sine valper ble små kjemper i sammenligning med sine henholdsvis 340 og 337 gram.

Alt er bra med mor og barn- Panda har foreløpig rikelig med melk og appetitten er stor hos de små.

19.01.17 Røntgen

For de som har fulgt med på hjemmesiden så har det vært vanskelig å få Panda drektig, og i fjor hadde jeg gitt helt opp håpet om valper på henne. Vi parret henne den gangen med Zac, men ultralyden viste ingen valper så vi slo det i fra oss. Så overraskelsen var stor da hun plutselig og uventet fødte en valp.

Jeg var derfor spent på om Panda ville ta seg når vi parret henne med Donald, og gleden var stor da vi så flere fosterblærer på ultralyden. Jeg håpet det kom flere valper, men røntgenbildet viser at det er ventet to valper en av de nærmeste dagene. Vi krysser fingrene for at alt går bra og gleder oss til valpene kommer.