Tenk om......

Fra tid til annen har jeg tenkt at jeg skulle hatt en blogg hvor jeg kunne belyst ulike temaer som opptar meg, men så har realiteten meldt seg og jeg har innsett at jeg ikke har anledning til å følge opp en blogg med daglige innlegg. Så i stedenfor blogg, har jeg valgt å lage en side her hvor jeg får mulighet til skrive om ulike teamer som opptar meg- selvfølgelig hunderelatert.

Som sagt skriver jeg om temaer som opptar meg og jeg har ikke til hensikt å henge ut/sverte andre oppdrettere eller hunder- så om noen føler seg truffet så beklager jeg det. Jeg setter også pris på innspill på innleggene- kanskje ser du annerledes på temaet enn jeg og da har jeg muligheten til å lære ny ting.

Mvh Janne

Litterbox

Jeg har fått tisp fra flere oppdrettere om en "ny" fremgangsmåte å gjøre valpene stuereine- den såkalte "litterbox" metoden. Med noe skepsis har jeg prøvd den ut på valpekullet til Hawana og Pocket, og jeg er bare så fornøyd med resultatet så langt. Aldri mer aviser sier jeg bare....!!

Egil bygde en kasse med bunn som ble satt inn i valpekassen når valpene var 2,5 uke gamle. Den er fylt med trepellets, som blir til sagspon når de blir bløte. De er ikke tilsatt noe, så ufarlige for valpene om de tygger på dem. Vi har lagt en antiskli matte i bunnen da det ble vanskelig for valpene å holde seg på beina på den glatte bunnen av pleksiglass. Fordelen med matten er at sagsponen glir gjennom hullene i matten og legger seg under den.

Fra dag 2 skjønte valpene kassen, og den blir benyttet hele tiden. Jeg har sluppet å skifte på tepper pga av uhell og Hawana virker også tilfreds med kassen. Og det beste av alt- man slipper å rydde opp etter aviskrig flere ganger om dagen. Men kluet for at det skal fungere er å sette kassen inn tidlig. Valpene er født med et naturlig instinkt om å holde sove/oppholdsplasse ren. Til forskjell fra metoder hvor man enten legger ut aviser eller annet (for eks sagspon) over hele valpekassen/oppholdrommet, lærer valpen å skille mellom rene og urene soner og dermed ivaretas det naturlige instinktet.

Etterhvert som valpene ble større, laget vi en ekstra kasse som står på utsiden av valpekassen- slik at de har en fast plass å gjøre fra seg når de har spist eller lekt.

Det fungerer utmerket, og det har aldri vært enklere å ha valpekull. Metoden anbefales på det varmeste!
 

Mvh Janne