Egil og jeg tok turen til Finland og Helsinki med våre beagler for å delta på årets høydepunkt; Verdens Utstillingen 2014 (WDS-2014). Her samles de beste beaglene fra hele verden for å konkurrere om tittelen "Verdens Vinner". Totalt var det påmeldt 170 beagler og dommere var Carlos Fernandez Renau og Rafael Malo Alcrudo fra Spania.

Fredag ble en helt spesiell dag og noe jeg hadde sett frem til i lang tid- Egil og jeg var nemlig invitert hjem til Eeva Resko fra den anerkjente kennelen "Daragoj". Eeva har oppdrettet de mest betydningsfulle beaglene i showbeaglens historie, men pga alder og helse har hun avviklet sitt beagleoppdrett. Men lidenskapen og kunnskapen for rasen er fortsatt der.

Christophe Duval fra Beagelee Kennel i Australia var også invitert,og i så hyggelig lag glemmer man tid og sted. Vi fikk servert nydelig grillmat, og med tropisk temperatur fikk man skikkelig "syden følelse".

Det ble få timer med søvn før det var tid for å dra avsted til utstillingsplassen. Vi hadde med oss CH Beagelee Bourne Identity "Zac", NO CH Absolutely Spotless Panda og Aviatrix Archangel "Luka".

"Luka" debuterte på WDS, og jeg var spent på hvordan han ville takle alle hundene, folkene og bråket- men det var ingen grunn til det. Han er en sterk og sosial hund. Det var 21 juniorer i klassen og dommer gav han "Very Good", og det er vi veldig fornøyd med.

"Zac" ble stilt i championklassen og ble handlet av Christophe til perfeksjonisme. Det var en sterk klasse med 21 championer. "Zac" gikk videre i "first cut", men ble ikke plassert. I kritikken står det bare; "The picture perfect beagle", og da har man ingen grunn til å være misfornøyd.

Panda ble stilt i brukshundklassen og vant denne. Hun ble dermed blant de 5 beste tispene i verden:) Dommeren likte henne svært godt, og fremhevet hennes bevegelser og flott hode spesielt. Jeg er så stolt av henne!!

Christophe og jeg ble forespurt om å stille Zoom og Panda i oppdretterklassen til Tomek fra Absolutely Spotless kennel, og vi var selvfølgelig positiv til det. Tomek stilte AS Winner og Magda stilte AS Zeus. Det deltok 17 oppdrettere i klassen og Absolutely Spotless vant klassen og ble Verdens Vinner oppdretter. Dermed kunne jeg debutere i den store ringen på WDS. Absolutely Spotless gikk videre i en vanvittig stor gruppe med oppdrettere, men ble ikke plassert. Men en top 6 er de strålende fornøyd med.

Slike turer gir alltid masse inspirasjon- man treffer gamle venner og gjøre nye bekjentskaper. Overalt møter man hyggelige og hjelpsomme mennesker. Atmosfæren er spent, men vennlig og etter utstillingen samles alle deltagere i ringen for en felles picnic og det skåles for vinneren.  

Alt i alt er vi svært fornøyd med årets resultater på våre hunder, og vi ser frem til neste års WDS som blir avholdt i Milano:) Turen er allerede bestilt! Tusen takk til våre venner og bekjenter som var med på å gjøre turen til den opplevelsen den ble. Og en stor takk til Egil, som alltid stiller velvillig opp! Du er den beste:)