Fantas Brand Going To Aviatrix "Mischa" &
Maple Ridge Northern Lights "Anakin"

"Brooks & Dunn" Kullet 2019


Aviatrix`s Brand New Man (M)
Aviatrix`s Neon Moon 
Aviatrix`s My Maria
Aviatrix`s Lost and Found
Aviatrix`s Red Dirt Road "Emmy"

MLS - N/N
IGS - N/N
NCCD - N/N
LAFORA - N/N

MLS - N/N
Factor 7 - N/N
IGS - N/N
NCCD - N/N
Lafora Epilepsi - N/N

MAPLE RIDGE NORTHERN LIGHTS  HARNETT DARAGOJ STARS ON THE WATERHARNETT WATERCOLOURS IN THE RAIN  DARAGOJ CRYSTAL RAIN
DARAGOJ CHIT CHAT
DARAGOJ DESIREEDARAGOJ BRAVE HEART
DARAGOJ DIAMONDSFOREVER
MAPLE RIDGE ROCK MY HEART BARRISTER`S SCOUNDREL TIMESTARBUCK TORBAY HANG TIME
BARRISTER PLAY WRIGHT
MAPLE RIDGE MUSIC OF MYE HEART WINDKIST K-RUN QUIET RIOT
MAPLE RIGDE MILLES BOURNES  
FANTAS BRAND GOING TO AVIATRIX  SZEPHEGYI-SZIMAT GANDALF  DARAGOJ FRANK ZAPPA     DARAGOJ CRYSTAL RAIN 
DARAGOJ LITTLE BOLD LADY             
SZEPHEGYI-SZIMAT VANILKAHESSIN TOBIAS
SKILOS MAS GROSS SCORE
FANTA`S BRAND MISS AMERICAMILROC CLASSIC TROUBLE     HA-PENNYS TOO MUCH TROUBLE
LANBUR CRYSTAL CLASSIC 
VALSI INVITE TO DANCESZEPHEGYI-SZIMAT WOODS
ALOTORIUS AWANGARDA

OPPDATERING

05.07.2019 Takk for nå

For de som venter på valp går 8 uker utrolig seint- men som oppdretter går denne tiden alt for fort. Man klager på søvneløse netter den første uken de lever, venter i spenning på at øyne og ører skal åpnes, det første måltidet og så plutselig er de så store at de reiser til nye hjem. Jeg kan ikke beskrive hvor fantastisk valpetiden er- og det kjennes like spesielt for hvert kull som blir født! Jeg er virkelig priviligert som får mulighet til å oppleve dette og dele det med dere! I går reiste første valpen til Mischa og Anakin til sitt nye hjem- neste reiser i dag og så går det slag i slag. Jeg vil bare takke for tiden jeg fikk med dere og ønske dere lykke til ut i den store verden! Det er en rekke flotte familier som venter på dere så jeg vet at dere får det fint! Og skulle det ikke fungere så kan dere alltid komme hjem igjen! 

01.07.19 Den sjuende leveuke

Det går sakte mot de siste dagene denne fine gjengen er samlet på Aviatrix- og det kjennes litt vemodig å skulle se dem reise til helgen. Men jeg vet at de har gode hjem som venter på dem- og det er alltid godt å tenke på. Og å kan de alltid komme hjem igjen:)

Jeg er også så takknemlig for all gleden de har gitt meg gjennom den tiden vi har hatt sammen. Og jeg gleder meg stort til å følge dem fremover!

I dag har turen gått til veterinæren hvor de har fått vaksine, blitt id merket og besiktiget- og det var kun positive tilbakemeldinger på samtlige valper. Ingen anmerkninger overhode. Og valpene var slik de pleier å være- trygge, sosiale og veldig rause med sine beagle kisses. Minste valpen veide 2,9 kg og største veide 3,7 kg. Kjøreturen til veterinæren tar rundt 60 minutter og det gikk veldig greit.

Et par av dem var litt bilsyke, men hoveddelen av dem tok turen med største ro og sov for det meste. De neste dagene skal tilbringes med denne aktive gjengen og jeg håper værgudene er på vår side. Ønsker dere en fin uke!

24.06.19 Den sjette leveuken

Endelig... Her kommer bildene av valpene som jeg lovet. Grunnet helseproblemer siste uken ble ikke alt like høyt prioritert, men sånn kan man heldigvis ikke ta høyde for. Denne gjengen nyter fine dager her i sør der store deler av dagens aktiviteter foregår i hagen. Det er så mye som skal undersøkes, smakes på og ikke minst rives i småbiter. Jeg er veldig fornøyd med kullet til Mischa, men det byr også på endel hodebry med tanke på hvem jeg skal beholde. Luksusproblem egentlig, men når man vet at det er flere som venter på tilbakemelding på hvilken valp som er deres så blir det litt ekstra press med tanke på å ta en avgjørelse. Tiden flyr avsted når man har valper og allerede neste uke går turen til veterinær før de første valpene reiser hjem til sine nye eiere. Så det gjelder å nyte den tiden man har sammen  med dem:)

Valpene har også fått navn og dette kullet har fått navn etter sanger fra Brooks and Dunn:

Aviatrix`s Brand New Man
Aviatrix`s Neon Moon
Aviatrix`s My Maria
Aviatrix`s Lost and Found
Aviatrix`s Red Dirt Road

Aviatrix`s Lost and Found

Aviatrix`s Brand New Man

Aviatrix`s My Maria

Aviatrix`s Neon Moon

Aviatrix`s Red Dirt Road

18.06.19 Femte leveuke

Jeg har fått tatt oppstilte bilder av valpene til Tilly og skulle hatt samme typer bilde av valpene til Mischa, men dessverre må det vente til senere denne uken. Jeg kunne funnet på en eller annen "passende" unnskylding, men sannheten er at min bedre halvdel ikke har verdens største tålmodighet og jeg er "såååå" nøye på at valpene ser bra ut på bildene- og kombinasjonen av disse to elementene er ikke alltid like optimal:) haha. Klok av erfaring ble det derfor til at vi tar et kull av gangen:) Så dere får nøye dere med litt bilder fra lek i hagen og kos på kveldene når valpene bæres inn:) 

Også kullet til Mischa syntes det var på tide å komme ut og ser mer av verden. Og det er så mye som skal undersøkes og smakes på. Jeg har et blomsterbed ved inngangen til huset bestående av "hosta"- og hver gang vi har valpekull blir det en påminnelse om at vi kanskje burde plante noe annet der. For "hostaen" kommer fint opp og står fint frem til valpene flytter ut, men så er det over ut for den. Den er heldigvis ikke skadelig for små valper:) 

11.06.2019 Den fjerde leveuken

Denne fine gjengen har nytt fine dager ute i hagen og tar alle de nye inntrykkene med forbausende stor ro. Halen er oppe på alle og det er så mye som skal undersøkes og smakes på. De bor fortsatt inne i stua hos oss, men i slutten av denne uken er det nok tid for at de får tilbringe mer ute på dagen da de stadig krever mer utløp for energi. De har også fått lov til å hilse på noen av de andre hundene denne uken- og det er nok mer spennende for de voksne hundene enn det er for valpene. De brydde seg ikke spesielt mye over de fremmede ansiktene som var bortom å hilse på dem. For å være på den sikre siden har valpene til Mischa alltid halsbånd på seg når de er sammen med valpene til Tilly ute i hagen. Jeg ser forskjell på dem, men tar ingen sjanse likevel:)

04.06.19 Den tredje leveuken

Noen dager på etterskudd kommer denne oppdateringen. Egil og jeg har vært bortreist i helgen og derfor ikke rukket å oppdatere hjemmesiden. Og når man har vært borte fra valpene et par dager så merker man virkelig at de har vokst. Bare på den korte tiden var de blitt mer aktive og så glade for å se oss igjen. Og ingenting sier vel velkommen hjem mer enn søte små beagle valper som rundslikker deg i ansikten så fort du bøyer deg ned i valpekassen. Kjekt å være på tur, men så godt å komme hjem igjen. Vi er også så heldige at en god kamerat av oss tar vare på hundene når vi drar på tur- så vi vet at de er i de beste hender. 

Vel denne gjengen har hatt en innholdsrik uke. De får nå fast føde og det falt i god smak. Vi forer valpene på vom og hundemat som er mikset med geitemelk. De har fått sin første behandling mot innvollsparasitter og jeg har klippet neglene på dem. 

Valpekassen er blitt i minste laget og de kryper stadig ut av den. I morgen er planen å flytte dem over i en større valpegård sånn at de kan få utfolde seg mer. De leker og biter på hverandre og de går rundt oppreist- dog enda på noe ustøe bein. Og flere av dem har oppdaget at de både kan bjeffe og knurre så det er mye mer lyd i dem nå enn forrige uke. 

Denne uken kommer jeg til å ta dem ut noen turer på plenen sånn at de kan få sett at det finnes en hel verden utenfor stua vår. 

27.05.19 Den andre leveuken

Det har skjedd mye utvikling med valpene til Mischa de siste dagene. Øynene har åpnet seg og de begynner så smått å reagere på lyder. Et par av dem har prøvd å reise seg og en av valpene holdt på å krype ut av valpekassen i dag. Vi kommer til å merke stor fremgang denne uken regner jeg med. Vi tar dem ut av valpekassen jevnlig og har de siste dagene latt dem krype rundt på teppe på gulvet. I slutten av denne uken vil de få sitt første måltid med fast føde og i morgen tidlig får de sin første kur mot innvollsparasitter. 

19.05.19 Den første leveuken

Den første uken er alltid kritisk for valpene da mye kan skje, men vi er heldigvis kommet gjennom den uten noen utfordringer. Mischa tar godt vare på sine små og sørger for at de er både godt stelt og mette. Og det er ingenting å si på verken appetitten eller melkeproduksjonen. Valpene har økt i vekt i rekord fart og har fått formen til skilpadder. De har også akseptert at det innimellom har kommet en liten "gjest" til måltidene da den minste valpen til Tilly får litt ekstra melk av Micha. 

Tilly og Mischa har hver sin valpegård i samme rom og det går utrolig bra. De stikker innom å kikker på valpene til hverandre uten at det er problematisk- så det har så langt gått veldig smertefritt å ha to valpekull samtidig. 

Neste uke regner jeg med at valpene begynner å åpne øynene- og det gleder jeg meg til. De får alltid mer personlighet når man kan se uttrykket deres!

13.05.2019 Bilder av valpene

Valpene har stor appetitt og Mischa har rikelig med melk så vekten har skutt i været bare på kort tid. På bildet under er valpen i midten hannen omgitt av sine fine søstre:)

11.05.2019 Valpene er født

Fredag startet Mischa med oppblokkingen og jeg forberedte meg på at valpene kunne komme i løpet av natten til lørdag. Hun hadde temperaturfall som varte utover lørdags morgen og formiddag. Rundt kl 10.00 kom en vannblære til syne og den var mørkfarget. Denne sprakk etterhvert uten at det skjedde noe mer. Hun var fortsatt lav på temperatur så veterinæren ønsket at jeg tok turen over til henne. Med Egil på jobb ble det litt ekstra arbeid. Jeg hadde ikke lyst å la Tilly og valpene ligge alene hjemme uten tilsyn i flere timer, så det ble til at jeg pakket hele gjengen med meg i bilen. 

Hos veterinæren ble Mischa undersøkt og man kunne kjenne valpen ligge foran bekkenet. Hun fikk kalksprøyter og etterhvert også rie sprøyte uten at det hjalp nevneverdig. Valpen flyttet svært lite på seg. Nok en riesprøyte ble gitt- heller ikke den hjelp særlig så det ble besluttet at det ikke fantes noen annen utvei enn keisersnitt.  Da valpene ble tatt ut fikk vi en bekreftelse på at dette var en riktig beslutning. Det var den minste av valpene som ikke klarte å komme ut- og de øvrige valpene var endel større og ville nok hatt vansker med å passere de også. Første valpen som ble tatt ut var en hannvalp- deretter fulgte 4 tispevalper. Alle valpene som var ventet, klarte seg. 

Mischa fikk oppvåkningsprøyte og vel hjemme igjen var hun såpasset klar at vi introduserte valpene. Hun så mildt sagt skrekkslagen ut over de små valpene som skulle dele valpekasse med henne. Hun godttok at de fikk drikke av henne, men virket rett og slett redd dem de første timene. Jeg må innrømme at jeg var skreptisk til hvordan dette ville gå, men i løpet av et par timer våknet morsinstinktet og hun begynte å pusse og stelle på dem. I dag er hun 100% tilbake og det ser ut til at hun elsker sin nye rolle som mamma for 5 fine valper. 

06.05.2019 Røntgen av Mischa

Vi har vært på røntgen med Mischa og så 5 stk. Valpene ligger tett i tett og ser fine og store ut på størrelsen. Nå teller vi ned på dager til de melder sin ankomst. 

29.04.2019 Bilde av Mischa

Mischa har igjen rundt 12 dager til før valpene melder sin ankomst- og det er ingen tvil om at hun er drektig. Neste uke tar vi røntgenbilde av henne for å se hvor manger valper vi kan forventes født!

26.02.2019 Løpetid på Mischa
12.03.2019 Parret med Anakin
08.04.2019 Bekreftet drektig med ultralyd.
Valpene er forventet født rundt 12.05.19

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 

For spørsmål/informasjon eller ønske om å stå på venteliste er det bare å ta kontakt

Janne Sandbakken
Audnedalsveien 2989
4525 KONSMO
Norge
Tlf: +47 99451135
JanneSandbakken@hotmail.com

Beagle Norge