Fantas Brand Let GoTo Aviatrix "Mischa" & Truewin Bread Pudding "Brad"

Født 06.09.2020

Aviatrix`s Who Said Whiskey "Charlie"(M)
Aviatrix`s Steel My Kisses "Majka"  (F)
Aviatrix`s Cherry On Top "Lilly" (F)

MLS N/N
IGS N/N
NCCD N/N

LAFORA N/N

MLS N/N
IGS N/N
NCCD N/N
POAG N/N
PKDef N/N
F-VII N/N

LAFORA N/N
 

TRUEWIN BREAD PUDDING                    RED AMERICANA MUFFIN-BUFFIN                    VALSI NORFOLKHOTSHOT XANDRINA
SIMONALAND DANIA
LANGRIGG STRAWBERRY CUPCAKE          TRADEWINDS LIL`BIT OF FIRE
LANGRIGG SPARKEL IN SONG   
KARAKUSH OUTBACK JILLAROOHA-PENNY`S TOO MUCH TROUBLEHA-PENNY`S CLARION
ECHO RUN CALLIOPE OF HA-PENNY
LANGRIGG BABY CAKESLANGRIGG GORDON RAMSAY
LANGRIGG STRAWBERRY CUPCAKE
FANTAS BRAND GOING TO AVIATRIXSZEPHEGYI-SZIMAT GANDALFDARAGOJ FRANK ZAPPADARAGOJ CRYSTAL RAIN
DARAGOJ LITTLE BOLD LADY   
SZEPHEGYI-SZIMAT VANILKAHESSIN TOBIAS
SKILO MAS GROSS SCORE
FANTA`S BRAND MISS AMERICAMILROC CLASSIC TROUBLEHA-PENNYS TOO MUCH TROUBLE
LANBUR CRYSTAL CLASSIC
VALSI INVITE TO DANCESZEPHEGYI-SZIMAT WOODS
ALOTORIUS AWANGARDA

Oppdatering

27.09.2020 Tredje leveuken

I denne gjengen er det litt variasjoner- hannen er en kjempe aktiv og tidlig ute fyr som fort fant ut at valpekassen var for liten! Han er glad i utforske ting og er naturlig trygg på alt som skjer rundt han. Litt "cocky" beaglevalp som alltid bærer halen høyt- uansett hva som skjer. Hans søstre er mer bedagelig anlagt og har ingen hast med å komme seg ut av valpekassen- mor passer på at de får rikelig med mat og de er nøye på å ikke forbrenne unødvendig med energi. De kan koste på seg noen runder med litt lek- men utover det blir det mye soving og spising. 

De har begynt å spise fast føde- hannen elsker det, mens tispene foretrekker mors matlaging fortsatt. De synes det er kjekt og spennende å møte Terrie sine valper. Hannen til Mischa får på seg et blått halsbånd sånn at jeg er 100% sikker på at han og den ene valpen til Terrie blandes. Og de elsker å bli løftet opp og kost med- også fra Mischa sin kasse høres det høylytte protester når man går forbi uten å løfte dem opp. 

Den kommende uken skal de få ny runde med kur mot innvollsparasitter og negleklipp- og så blir det- om været tillater det- en tur eller tre ut for å se verden utenfor. Jeg vil tro at hannen kommer til å elske det, mens de to søstrene ikke blir fullt så imponert:)) 

19.09.2020 Andre leveuken

Det er en fornøyd gjeng som gjør lite ut av seg. De har rikelig med tilgang på mat og har lagt godt på seg og tar snart igjen Fatso og Sumo i kroppsfasong. Litt mer trim på denne gjengen hadde heller ikke skadet tror jeg. De har fått øyne og- jeg gjentar meg selv- det gir dem så mye personlighet. Jeg gikk og bar på den ene valpen da jeg hentet  en kopp med tørrfor til Mischa- det er tydelig at matlysten er på plass for plutselig merket jeg at valpen strakk seg etter tørrforet og smattet masse. Det er ikke så lenge til de er 3 uker gamle og da starter de opp med fast føde- så det tror jeg skal falle i smak hos denne gjengen:)

Har du sett noe så nydelig- hannvalpen er den mørkeste med minst blaze (hvit stripe) og tispene de to andre. De har fått en runde med negleklipp og i løpet av helgen får også de en runde med kur mot innvollsparasitter. Denne gjengen har fått hilse på Ailo- finskstøver- han elsker valper og har alltid problemer med å vente til han kan få hilse på dem. Han har en sånn rolig personlighet at tispene ikke ser på han som noen trussel og godtar at han får komme inn i valperommet og hilse på. Terrie og Poppey synes det er greit at han er i rommet, men trenger ikke komme helt inni kassen. Mens Mischa tar det med stor ro. 

Til dere som står på venteliste og etterlyser litt tilbakemelding om hvordan ting går og om det blir valp eller ikke- jeg skal sende en mail til dere med informasjon over helgen. Jeg skal også lage et innlegg der jeg forklarer litt gangen i ting når ikke "alt går som planlagt"- sånn at de valg jeg gjør forhåpetligvis blir litt mer forståelig. 

14.09.2020 Første leveuken

Denne gjengen er det (foreløpig) ikke mye bråk eller komplikasjoner med (bank i bordet).Mischa kan man stille klokken etter for hun vet på sekundet når det er tid for mat! Valpene vokser og er lubne og fine- og virker å være svært fornøyd md tilværelsen. De er av russisk blod- og viser tydelig at de ikke trenger like mye varme som de andre valpene:)

Ønsker dere en fin uke og er tilbake neste uke med litt mer info om hva som har skjedd og var som kommer til å skje fremover. !

08.09.2020 Litt livstegn fra oss

Også valpene til Mischa går det fint med (bank i bordet)- de spiser og har lagt godt på seg. Mischa tar morsrollen med stor ansvar- og synes det kan være vanskelig å gå fra dem for å gå ut å lufte seg. Så ingen unødvendig tidsbruk når hun skal luftes- rett ut og rett inn:)) Hun tar det med stor ro at Terrie deler valperom med henne og bryr seg svært lite om Terrie er borte å kikker på valpene. De har gjensidig respekt for området valpene er på og er trygge på hverandre. 

Jeg har vært fraværende den siste uken- både på meldinger og mailer og- kjenner jeg meg rett- så blir jeg nok det både denne og neste uke også. Med valping natt til lørdag og ny valping igjen på søndag så blir det lange dager og minimalt med søvn. Til helgen kommer Tilly sine valper og neste uke kommer Poppy sine. Så kalenderen er ryddet og tiden vil gå med til valpene. Jeg skal selvfølgelig oppdatere hjemmesiden med litt bilder og info sånn at man kan følge de søte små. Men av erfaring så vet jeg at alt annet blir nedprioritert den første tiden med valpene. Jeg vet at det er flere som venter spent på tilbakemelding fra meg om hvordan valpingen har gått og om og eventuelt hvilken valp det blir- og det har jeg full forståelse for. Den første tiden er alltid kritisk og jeg tar ingenting for gitt før valpene er en god uke. Så når jeg vet hvor mange valper som blir født og alle er kommet gjennom den første kritiske perioden så lover jeg å sende ut info til alle som står på liste. Så beklager på forhånd for at jeg blir værende litt fraværende på mail og meldinger- kommer sterkere tilbake. Og i mellomtiden skal jeg nyte lyden av små valper som fyller huset:) #bestetiden #livetmedvalpererfantastisk

06.09.2020 Valpene melder sin ankomst

I likhet med Terrie- så ble det første valpekullet til Mischa født med keisersnitt. Så jeg var veldig spent og forventet at det ville bli utfallet denne gangen også. Lørdag formiddag startet hun oppblokkingen- temperaturen falt (normal temp hennes lå på 36.9 de siste dagene og falt til 36,2 noen timer før valping) og hun drev og peste og var urolig gjennom hele dagen og kvelden. Jeg forventet at valpene skulle komme i løpet av natten- men så feil kan man ta. Jeg var flere ganger usikker om jeg skulle kjøre til veterinær med henne- men prøvde å ha is i magen og vente litt til. Og jeg kan love det at det ikke er enkelt når ting drøyer ut så lenge og man vet at forrige gang endte alt med keisersnitt. Kl 17.30 kom de første riene. Hun jobbet fælt og jeg kunne kjenne valpen ligge foran bekkenet- men det tok lang tid før man kunne si at den hadde flyttet på seg. Kl 19.30 ble første valpen født- en mørk og fin hannvalp uten særlige hvite tegninger. For Mischa var det smertefullt og hun gav tydelig uttrykk for det gjennom hyling. Kl 22.00 ble neste valp- en lys tispe- født. Hun kom veldig fort og ble født ute på plenen mens jeg luftet Mischa. Kl 23.00 reiste hun seg opp av valpekassen og gikk til døra. Jeg gikk med henne ut og på plenen kom siste valp i rekordfart. En stor, mørk tispe. 

Alt forløper seg normalt, men noen timer senere merker jeg at den ene tispen ikke spiser som normalt- hun blir ofte bare liggende. Hun virker kald- til tross for at hun ligger under varmelampe. Så da blir det å jobbe på for å få opp temperaturen og sikre at hun får i seg råmelk. Jeg pumper Mischa og varmer opp melken og får gitt henne litt melk. Hun blir liggende på varmeflaske og gradevis merker jeg at hun kommer seg. Og noen timer senere kan jeg juble litt over at hun spiser på egenhånd igjen. Ikke rart at man beskriver den første tiden som er kritisk- er så lite som skal til før de er sårbare og man må følge med dem hele tiden. Jeg har mer eller mindre vært våken siden fredag- og i dag er det mandag. Det hadde vært så fristende å gå å legge seg- men hadde jeg gjort det ville det vært en mindre valp her i dag. Nå blir det bare å stålsette seg og håpe at det går fint med de andre valpene fremover. #livetsomoppdretter

31.08.2020 Røntgen av Mischa

I dag gikk turen til veterinær for røntgen av Micha. Hun har lagt seg endel ut, men ikke slik hun gjorde ved forrige kull. Bildet viser at hun venter 3 valper. Ikke helt det antallet vi hadde håpet på- men noen vi var klar over kunne skje når man importerer sperm fra utlandet. 

Dette er også en unik stamtavle her i Norge og jeg gleder meg vilt til så hva fremtiden holde for dette valpekullet. Nå blir det å krysse fingrer og håpe på at fødselen går fint! Jeg skal etter planen beholde noe fra Micha- men hva eller om det blir aktuelt vet jeg først når valpene er blitt rundt 6-7 uker gamle.

06.07.2020 Mischa og Brad

"Mischa" er importert fra Russland. Hun er datter til CH Szephegyi-Szimat Gandal og BIS BISS Fantas Brand Mis America. Hun kommer fra et kull hvor flere av søsken er champion. Kullbror, kullsøster, mor og halvbror er Europavinner eller verdens vinner.Truewin Bread Pudding "Brad" er en ung og lovende italiensk beagle. Han er sønn til CH Red Americana Muffin Buffin fra Russland og Karakush Outback Jillaroo fra Australia. Han har en særdeles spennende stamtavle og vi har stor tro på kombinasjonen. 

23.06.2020 Løpetid
30.06.2020 Prog 2,8 nmol/L
02.07.2020 Prog 6,1 nmol/L
06.07.2020 Inseminert v/ Sires On Ice