NJ(D)CH no uch bEAGELEE FINNISH QUEEN "CLEO" &
nv-19 j  aviatrix`s ol`red "yankee"

"WALKER HEYES" Kullet 2021
FØDT 19.05.2021
 

Aviatrix`s Country Stuff(H)
Aviatrix`s  90`s Country "Charlie"(H)
Aviatrix`s Shut Up Kenny "Taiko"(H)
Aviatrix`s  I hope U Miss Me "Enzo"(H)
Aviatrix`s  U Broke Up With Me(H)
Aviatrix`s Fancy Like "Maze"(T)
Aviatrix`s Dont Let Her "Laika"(T)

MLS - N/N
IGS - N/N
NCCD - N/N

LAFORA  - N/N

MLS - N/N
IGS - N/N
NCCD - N/N
LAFORA - N/N (GENETISK FRI)

AVIATRIX`S OL`REDTRAJAM THE TOURISTLANBUR CARSON CITYLANBUR ONE MAN SHOW
LANBUR TAYLORED TO TASTE
TRAJAM ALMOST FAMOUSWINDKIST A WALK IN THE PARK
BAYOU OAKS PEPPERONI
ABSOLUTELY SPOTLESS PANDABEAGELEE FINNISH SPIRITTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ PERSONAL AGENDA
ABSOLUTELY SPOTLESS RUSALKADARAGOJ CRYSTAL CHANCE
SPOTLESS KAMEA
BEAGELEE FINNISH QUEENBEAGELEE FINNISH SPIRITTOONHUND CAGNEYBEAGELEE AIR AMERICA
TOONHUND SPRING AMBER            
DARAGOJ PERSONAL AGENDAECHO RUN FROLICSOME FELLA
DARAGOJ KASTEHELMI
BEAGELEE KILLER QUEENDARAGOJ CRYSTAL RAINCLARION CRYSTAL FIRE
DARAGOJ LOVENOTE
BEAGELEE FINEST BLENDTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ GOLDEN DESIGN

oppdatering

10.07.2021 en oppdretters mareritt....

Livet som oppdretter går opp og ned- og har man holdt på lenge nok så kommer man borti det meste...dessverre. Men man blir aldri forberedt- det kan jeg love deg. 

Fredag for en uke siden så oppdaget jeg at den ene valpen til Cleo- en hannvalp- var tydelig hoven over hoftekammen. Jeg hadde ikke sett noe galt tidligere den dagen og ble veldig bekymret for hva det kunne være. Den hadde ingen tegn på smerte og gikk fint på beinet, men veterinæren lurte på om den kunne ha et brudd eller at hoften var gått ut av ledd. Hos veterinæren ble det tatt flere røntgen bilder og valpen ble grundig undersøkt. Heldigvis fant man ikke noe unormalt på skjelettet, men det var tydelig at det var en hevelse i bløtvevet. Det ble konkludert med at valpen hadde fått et hematom- og at det ikke var noe å være bekymret for. Man kunne forvente at det ville være litt hovent en lengre periode- men sånn er det på oss folk også. Jeg følte meg litt lettere da jeg kjørte hjemover den.

Gjennom uken har valpen levd et ordinært valpeliv- med stor appetitt på mat, lek med søsken og utdeling av et stort antall beaglekisses. Men hevelsen har fortsatt å vokse og er nå veldig stor og hard å ta på. På nytt tok vi turen til veterinær og man antar ikke lengre at det er et hematom, men at man står ovenfor noe mer omfattende som en svulst, cyste eller i verste tilfelle en eller annen form for kreft som vokser fort. Valpen har fortsatt ingn tegn på smerter og beveger beinet helt normalt. Men kulen er nesten doblet i størrelse. Så akkurat nå så blør hjertet mitt først og fremst for denne lille valpen og hvilken fremtid han har.

Det enkleste hadde selvfølgelig vært å gjort kort prosess og avlivet den. Men jeg kan ikke få meg til å gjøre det med en valp som viser alle andre tegn på å være en lykkelig beagle. Han må få en sjanse mener jeg. Så vi er blitt anbefalt å kontakte spesialist for å ta en MR undersøkelse av valpen for å kunne si noe om hva vi står ovenfor- så mandag blir det å ringe og avtale time. 

Ja det er en første for alt- og for for første gang i livet må jeg ta det vanskelige valget og skuffe en av de som har gått og gledet seg til valp de siste ukene. Og jeg synes det er helt forferdelig å skulle ta det valget- det har holdt meg våken de siste nettene og jeg har prøvd å finne alternativer, men det finnes ingen andre alternativer...dessverre! Det vil ikke være rett for noen parten å gjøre det på noen annen måte enn dette. Men den vanskelige beslutningen gjenstår fortsatt. Og når man har de beste familiene som venter på valp- hvem velger man blant de beste? 

Dette er på alle måter en oppdretters verste mareritt- både det å skulle stå ovenfor en uviss skjebne for en liten valp, men også det å måtte ta vanskelige valg. Og man vet at mest sannsynlig er det heller ikke siste gangen det blir vanskelige valg å ta knyttet til denne valpen, men akkurat nå velger jeg å fokusere på at vi kommer til å gjøre alt i vår vilje til å hjelpe valpen til å få en lys fremtid.

Bildet til venstre viser hvor stor hevelsen var for en uke siden og bildene i midten og til høyre viser hvor stor den er i dag. Den har vokst veldig og jeg er så bekymret og har vanskelig for å tenke på så mye annet. Vi får ta en dag av gangen og håpe på dette lar seg behandle på en eller annen måte. 

11.07.2021 Siste uken med denne fine gjengen

Det blir mye gjentakelse, men tiden man har sammen med valpene går altfor fort. Når man først har lært dem å kjenne så er de på vei ut døren og klar for å legge verden for sine føtter! I en annerledes tid der ingenting er som det pleide å være så har tiden sammen med valpene vært fantastisk. Nesten ingenting som ikke et favn med beaglevalper kan kurere. Og selv om jeg akkurat for øyeblikket kjenner på en stor sorg over den ene valpen som man ikke vet hva feiler- så har jeg så mange fine øyeblikk sammen med gjengen å være takknemlig for!  Takker for alle smil dere har gitt meg og ønsker dere alt godt i livet! Gå ut og vis hvor fantastisk beaglen er!! Og skulle det være behov kan dere alltid komme hjem igjen! 

Aviatrix`s country stuff

Aviatrix`s 90`s country

Aviatrix`s shut up kenny

Aviatrix`s fancy like

Aviatrix`s dont let her

Aviatrix`s i hope u miss me

Aviatrix`s u broke up with me

27.06.2021 Sjette leveuken

09.06.21 tredje leveuke

Denne fine gjengen med beagler er noen skikkelig matvrak- lik sin mamma Cleo. Når de hører oss så skrikes det og de skynder seg å komme løpende i tilfelle det skulle være noe å spise. (Å beskrive de som løpende er sterkt overdrevet- her snakker vi om gang på ustøe bein enda) Men appetitten er det ingenting å si noe på. Jeg prøvde å liste meg inn for å ta litt bilder av dem- men så fort de kjenner lukten av meg så er alle sammen på beina og hodene går fra side til side for å finne ut hvor jeg er og om det er noe å spise:) 

Sommeren er kommet til sørlandet og det har vært noen fine dager med god varme. Så valpene har blitt båret ut og tilbragt dagen i den lille valpegården- noe som har falt i smak. Valpekassen er blitt byttet ut med en stor seng etter at flere av de krøp ut av valpekassen.

Neste uke blir det å utforske litt mer av verden- hagen står for tur. Og selvfølgelig mer mat:))

02.06.21 andre leveuke

Da valpene ble 3 uker fikk de sitt første måltid med fast føde og det falt tydelig i smak. VI har LITT å jobbe med bord manerer- her var det bare fokus på å få i seg mest mulig. Som du ser på bildene så var det noen som tok sikkelig sats og gikk inn med hele seg i matskålen:) 

Ellers så har valpene fått en runde med negleklipp og en kur mot innvollsparasitter. Valpekassen begynner å bli liten- vi ser stadig små beagle hoder som stikker opp over kanten på valpekassen. 

Alle valpene har fått øyne og ører- det er moro når øynene åpnes, men ingenting slå det når man oppdager at de hører stemmene våre. Mamma Cleo gjør en kjempefin jobb med valpene og holder gjengen mette og rene!

19.05.2021 Valpene er her

Valpene er her! Lørdag var dag 60 og jeg var så sikker på at de skulle komme den helgen, men slik hadde ikke Cleo tenkt det. Så jeg var rimelig utålmodig av å vente da fødselen endelig startet på tirsdag.Man blir gående og måle temperatur for å få med seg temp.dropp og man leiter etter tegn på at oppblokkingen er i gang. Cleo på sin side tok det hele med stor ro:)

Grunnet alle helligdagene de siste dagene så hadde jeg heller ikke fått tatt røntgenbilde av henne så det var stor spenning knyttet til antall valper. Jeg gjettet på 6 og Egil på 5- men da fødselen var vel over var fasiten 7 fine valper. 5 hanner og 2 tisper. Alle valpene er tricolor med fine tegninger.

Cleo tar morsrollen på strak arm og pusler og steller med de små. 
 

07.03.2021 Løpetid

Løpetid 07.03.2021
Prog.test: 12.03.21 1,3 (IDEXX)
Parret: 17.03.21
BEKREFET DREKTIG

07.05.2021 Det er ingen tvil om at det blir valper på Cleo og Yankee også- neste uke regner jeg med at de melder sin ankomst.

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 

For spørsmål/informasjon eller ønske om å stå på venteliste er det bare å ta kontakt

Janne Sandbakken
Audnedalsveien 2989
4525 KONSMO
Norge
Tlf: +47 99451135
JanneSandbakken@hotmail.com

Beagle Norge