BIRI- Jubileumsutstilling 21.06.14

I anledning Norske harehundklubbers Forbund sitt 60 års jubileum ble det arrangert en harehundutstilling på Biri travbane, som viste seg å være den største harehundutstillingen gjennom tidene i Norge. Og det ble en utstilling vi sent vil glemme....

Dommer for beagle var rasespesialist og beagle oppdretter Catharina Linde-Forsberg fra Sverige. Catharina ble utdannet dommer i 1979, og har dømt beagle i europa, USA, Australia og New Zealand, og var blant annet dommer på WDS i 2008.

Vi stilte med 6 beagler- våre egne to; Ch Beagelee Bourne Identity "Zac" og Aviatrix Archangels Choice "Luka" og 4 valper fra valpekullet til Hawana og Gabby, som alle debuterte på utstilling. Vi var også påmeldt i oppdretterklassen, så det var duket for en aktiv dag i ringen.

Aviatrix Archangel "Luka", som viste seg flott frem og fikk en utmerket kritikk av dommer;
"39 cm. Velskåret hode med bra lepper. Korrekt bitt. Bra uttrykk. Liten rynke i pannen. Bra ører. Utmerket hals. Sterk rygg. Er litt i korteste laget i kroppen. Bra kryss og hale. Utmerket brystkorg. Litt mye forbryst. Bra beinstamme. Velvinklet framme. Litt rett i kneet. Bra steg. Padler en aning. Utmerket pels."
Exc.JK, 1JKK, CK, 3BHK.

Også de andre avkommene fra kullet til Hawana og Gabby gjorde det svært bra og fikk kjempe flotte kritikker av dommer;
Aviatrix Wild Angel (M) Exc.JK, 2JKK, CK, 4BHK.
Aviatrix Fallen Angel (M) Exc.JK, 3JKK, CK, 5BHK.
Aviatrix Sweet Angel (F) Exc.JK, 2JKK
Aviatrix No Angel (F) VG.JK.

Ch Beagelee Bourne Identity "Zac" hadde en kjempe dag i ringen, og fikk følgende kritiikk av Catharina Linde-Forsberg; "39 cm. En proposjonerlig hannhund. Vakkert hode. Korrekt bitt. Bra ører. Utmerket halse og reisn. Sterk rygg. Utmerket kors og svansansetning. Velkroppad. Bra ben og vinkler. Låge,bra haser Veivinnende paralelle steg. God pels." Exc.CH, 1CHKK, CK, 1BHK, og BIR.

I oppdretterklassen gikk det over all forventning, og jeg er så stolt over at vi fikk en Excellent med hederspris (HP), som er den høyeste premieringen en kan oppnå i oppdretterklassen, med følgende kritikk;
"En gruppe utmerket type beagler. Fine hoder og uttrykk. Særdeles fine rørelser."
Excellent, HP, 1OPPDK.

Og som om dette ikke var nok så stilte Striasbeagler Somebodysheartbreak (Hejdetassens Kajsa og Stämmlocks Nicko) i valpeklassen, og ble BIR valp og 2BIS valp!!
 

Deretter skulle utstillingsvakreste hund kåres eller Best in Show, som det heter. Dommer var Per Harald Sivesind, Norge.

"Zac" var i storform og eide ringen, og det var en fryd å stille han.

Og gleden var stor da dommer kåret Best in Show.....

Vi har mye å glede oss over, men dessto mer å være takknemlig for. Så tusen takk til Vidar og Kjellaug som tok turen til Biri og tilbragte dagen sammen med oss, og til de øvrige valpekjøperne som lot oss låne hundene eller viste frem valpene selv. Jeg er så imponert over Helle som debuterte som handler og som viste Ola frem på en fremragende måte i ringen! Og en stor takk til Faruk, som stilte velvillig opp og hjalp oss med fremvisning av valpene! Tusen takk til dommerne som så kvaliteten i våre hunder!