Verdens Utstillingen i Budapest, 2013

16 mai tok Egil og jeg turen til Budapest i Ungaren og med oss hadde vi CH Beagelee Bourne Identity og J Absolutely Spotless Panda. Vi skulle delta på verdens utstillingen der.

Vårt opphold i Budapest ble tilbragt i godt selskap med Leanne og Christophe Duval fra den australske kennelen "Beagelee". Leanne og Christophe er oppdrettere til "Zac" og har også oppdrettet far til Panda- Beagelee Finnish Spirit.

Under oppholdet fikk vi også muligheten til å knytte bekjentskap med Gabriele Vadi og Baldi Rudi fra kennelen "Fonteposca" og Katerina Mumzhinskaya fra kennel "Selestas Dreams".

Showbeagle breeders

Det er utrolig trivelig å tilbringe tid sammen med andre beagle interesserte og ikke minst drar man faglig nytte av det. Ingen tvil om at både Egil og jeg kom hjem med masse ny kunnskap og inspirasjon etter denne turen!

Vi hadde ønsket å delta på flere utstillinger mens vi var der, men det var dårlig med informasjon på forhånd og enste utstillingen man fant informasjon om på nettet ble avhold tirsdagen før WDS. I etterkant viste det seg at det ble avholdt en beagle utstilling på fredagen også, men den var det ingen opplysninger om så det var bare ungarske hunder som deltok på.

Lørdag 18 mai var det WDS for beaglene. Totalt var det påmeldt cirka 211 deltagene beagler. Dommer for hannhunder  var Svend Lovenkjær fra Danmark, mens Hassi Assenmacher- Feyel fra Tyskland dømte tispene.

I og med at championhannene og brukshundtispene skulle i ringen samtidig, var jeg glad at Leanne hadde sagt seg villig til å stille "Zac".

Absolutely Spotless Panda stilte i brukshundklassen (og var nok den eneste hunden med jaktpremiering) sammen med 12 andre brukshundpremierte hunder. Panda viste seg flott frem, fikk excellent og gikk videre i utvelgelsen, men ble dessverre ikke plassert i gruppen. Hun skårer høyt på bevegelsene, der det er svært god driv og rekkevidde.

Absolutely Spotless Panda

Mens jeg var i ringen med Panda, var Leanne og "Zac" i aksjon i champion ringen. Det var en svært sterk championklasse med 16 deltagene beagler. Leanne viste frem "Zac" til perfeksjonisme. Han fikk excellent m/CK, og gikk videre i den første utvelgelsen. Spenningen var til å ta og føle på.  "Zac" viste seg frem fra sin beste side og showet stort i ringen. Både for oss som eiere og for Leanne og Christophe som oppdrettere var det et stort øyeblikk da han ble utvalgt som vinner av championklassen og fikk sitt ungarske cert.

Beagelee Bourne Identity

Vi er så takknemlige for å ha fått muligheten til å overta slik en flott hund, og vi er rimelig stolte over å kunne si at vi har verdens flotteste champion hanne (beagle)!! En stor takk til Leanne og Christophe for å ha gitt oss denne flotte hunden og for all hjelp vi har fått! Og med et cert fra verdensutstillingen blir det nok ikke siste gangen vi tar turen til Ungaren.

Beagelee Bourne Identity
loading...

Under finner man oversikten over "World winners 2013" innenfor hver rase- denne oversikten finner man også her; http://www.wds2013.hu/en

Det ble også tid til å se seg om i Budapest og vi var virkelig imponert over alle de flotte bygningene som lå langs elven. Spesielt "Slottet" var vi imponert over.

Vel tilbake i Norge, kan vi bare oppsummere turen som en flott opplevelse som vi vil huske så lenge vi lever- ikke hver dag man får en verdens vinner champion hanne.......

WDS Budapest