Nyheter 2024

Showbeagle
Beagle
Beagle

Aviatrix`s hold my halo BIS4 Puppy på SKK

På den nasjonale utstillingen til SKK i Leksand deltok Beagelee Absolut "Vodka" og Aviatrix`s Hold My Halo "Halo". Vodka viste seg fra sin beste side og ble 2BHK. Halo ble beste valp- og i finalen mot valper fra de andre gruppene ble hun BIS4. Gratulere så mye til alle involverte!

På JFF sin utstilling i Kvinesdal deltok en annen Aviatrix beagle- datter til Ellie og Glory. Hun ble Best i Rasen for dommer Elin Normannseth. 

Taiko ble 2 bis på høytorp

På Østfold Harehundklubb sin utstilling deltok Aviatrix`s Shut Up Kenny eller Taiko som han til daglig heter. Det var 21 beagler og dommer var Kamilla Engen. Taiko ble Best i Rasen og i finalen plasserte han seg på en hederlig 2 plass i konkuranssen med øvrige raser. Gratulere så mye!!

13.06.2024 det går ikke alltid som planlagt

Vi har ventet valper på Penny og Petter denne uken- og røntgen viste at det var en (1) stor valp der. Utover i uken kom ikke fødselen i gang- dette skjer ofte når det bare er en valp-  og vi bestemte oss for å sette fødselen i gang på onsdag. Torsdag morgen merket vi at hun var igang med oppblokkingen- og det ble et langt døgn med mye tårer. Kort fortalt gikk det veldig tregt og det viste seg at valpen dessverre var død da vi fikk den ut. 

09.06.2024 Vodka blir best i rasen og BIG2

Beagelee Absolut- eller Vodka som han kalles-nyter fine dager under sitt opphold i Sverige. Jeg er så takknemlig for at jeg har de mest fantastiske menneskene i mitt liv- og Vodka har virkelig hatt godt av dette oppholdet. I slutten av mai ble han Best i Rasen med CACIB på SKK Int i Ronneby, og i dag ble han Best i Rasen og Best i Gruppen 2 på SKK Nordisk I Vänersborg.

De to blå valpene etter Anna og Anakin deltok også på utstillingen med fantastiske kritikker og BIR og BIM valp. 

04.06.2024 blå beagler

I og med at vi har en blå beagle valp i kullet til Stacie og Vodka så vil jeg benytte anledningen til å linke til siden der jeg har skrevet om blå beagler tidligere; BLÅ BEAGLER

Jeg vil også legge ved bilde av den siste blå beaglene som ble født her i november, og minne dere på hvordan den så ut som valp og hvordan den ser ut i dag når den er 6 mnd gammel. De fleste hadde aldri lagt merke til at den er "blå". Den har også gjort det svært godt på utstillinger i flere land- blant annet på verdens utstillingen i Zagreb. Blå beagler ser annerledes ut ved fødsel, men fargen endrer seg utrolig mye etterhvert som de ble eldre. 

04.06.2024 opp og nedturer denne våren

Hunder- og beagle spesielt- er en stor del av mitt liv. De er det som gir energi og mening til mitt liv- de trøster når det trengs, drar en med ut på løpeturer eller kjøreturer med Atv når dørstokk mila er lang, de bringer frem smil og latter med alle sine påfunn og det meste kjennes mindre viktig når de kryper opp i fanget og legger seg der. Jeg prøver å gi litt små glimt av vår hverdag på instagram og facebook- min profil er åpen for alle slik at om du ønsker det så kan du se litt hvordan vi har det der. Jeg er ikke lenger så flink til å oppdatere hjemmesiden, men det er alltid noe jeg ønsker at jeg skal ta tak i. Så får vi håpe at det blir mer jevnelige oppdateringer fremover.

Denne våren har vært preget av opp og nedturer- januar og februar ble en tid som ble særdeles vanskelig da jeg stod ovenfor en av de vanskeligste beslutningene jeg har tatt gjennom min tid som oppdretter. Vi fikk en valp som vi trodde var helt frisk- frem til undersøkelsen viste at valpen hadde en hjertefeil. Den ble gradevis dårligere og dårligere- og jeg kan bare si at jeg unner ingen å måtte ta det valget vi stod ovenfor. Jeg er så takknemlig for alle de øyeblikk og smil du gav oss den tiden vi fikk ha deg, Tango<3 

I høst flyttet Anna, Lucy & Vodka hit fra Australia. Anne og Anakin fikk valper i november- og dette ble et utrolig flott kull bestående av 5 valper. Den ene hannen flyttet til California, en tispe til Slovenia, to av valpene flyttet til Madde i Sverige og den siste er foreløpig igjen her hos oss. Madde og jeg tok turen til Zagreb på World Dog Show i april- der Aviatrix valpene; Lukas og Mellow vant sine valpeklasser og ble "Minor Puppy World Winner”. Lukas vant også Zagreb vinner utstillingen og fikk en valpechampion tittel. 

Vi har også sagt på gjensyn til noen av våre voksne hunder- dette har ikke vært planlagt fra vår side, men noen ganger dukker det opp henvendelser fra flotte familier som er på utkikk etter en voksen hund. Det startet med Mischa- som flyttet til en eldre dama som trengte en hund som selskap og tur kamerat. Hun har fått det beste livet sitt der og de to stortrives sammen. Yankee- som ble født kort tid etter at mamma døde av kreft og som ble min "sørgehund"- hadde jeg ingen planen om å omplassere. Jeg pleide å si til Egil at han blir den siste hunden som noen gang flytter herfra for han er så spesiell. Men så fikk jeg en telefon fra en fantastisk familie på østlandet- og da jeg la på så sa jeg til Egil at jeg kommer til å høre om de ønsker å overta Yankee. Det kjentes bare så riktig- og et par uker etterpå sa jeg på gjensyn til Yankee med tårer og smil. Han har fått det beste livet han kunne ønske der- og jeg smiler hver gang jeg får oppdateringer fra dem. Noen ganger kjennes det bare riktig..... Sookie flyttet til Tyskland i vår- til en oppdretter som hadde vært uheldig med sine avlshunder. Hun lever det beste livet og jeg får jevnlige oppdateringer fra livet både på utstilling og turer.  Amber trivdes ikke som kennel hund- så vi tok beslutningen om å finne et godt hjem til henne og det gikk ikke lang tid før hun flyttet til den beste familien der hun får all oppmerksomhet. 

Jeg og Holly (Aviatrix`s Geraldene) har vært på utstilling hvor hun debuterte og ble Best i Rasen med super kritikk. Jeg har flere oppdateringer fra utstillinger hvor Aviatrix hunder har gjort det svært bra- så skal lage et eget innlegg og dele litt bilder av dem. 

Innimellom er det fort å fastne i det triste og man glemmer alt det fine livet gir oss. Jeg lever det beste livet jeg kan drømme om. Det er takket være denne interessen at jeg har fått reise så mye og sett så mye beagler og lært så mye om rasen. Det er takket være dem at jeg har smile rynker og grå hår, at jeg blir kjent med så mye forskjellige mennesker med ulik bakgrunn som jeg aldri hadde gjort uten beaglene. Det er så mye å være takknemlig for- selv om det innimellom kjennes tøft å skulle stå i vanskelige beslutninger eller triste hendelser. 

NYTT ÅR

Nesten blitt et fast rituale å komme med unnskyldinger om at man har vært for dårlig til å oppdatere hjemmesiden og love å bli bedre i året som kommer. Så jeg dropper det- og skal heller love å oppdatere siden fra tid til annen når tiden strekker til og jeg føler for det. Livet på Aviatrix går sin vante gang- og jeg har mye å være takknemlig for! Takk til alle dere fine valpekjøpere som gir mine valper de beste hjemmene og som sender meg oppdateringer og bilder- setter så pris på dere! 

Så ønsker jeg alle et riktig godt nytt år! Håper 2024 blir alt du drømmer om!