Nyheter 2022

Showbeagle
Beagle
Beagle

04.12.2022 gudrun første beagle som blir nordisk ch

.I helgen ble det arrangert nordisk og internasjonal utstilling i Finland, og der deltok Aviatrix`s American Style "Gudrun".

Lørdag var det "Nordic Winner 2022" der Hannele Jokisilta fra Finland dømte. Det deltok 28 beagler. Gudrun ble Best I Motsatt og fikk det siste nordiske certet hun trengte for å kalle seg Nordisk Champion. Hun er dermed den første beagle som er blitt Nordisk Champion. (Tidligere var Nordisk Champion en samle tittel, mens nå er det en egen tittel man oppnår på nordiske utstillinger) I tillegg fikk hun tittelen "Nordic Winner 2022".

Lørdag var det internasjonal utstilling der rasespesialist Anne Sofie Gothen fra Danmark dømte. Det deltok 37 beagler. Gudrun ble Best i Rasen og fikk CACIB. I tillegg kan hun også tittulere seg som "Finsk Vinner 2022". I gruppen dømte rasespesialist Marta Ciborowska-Kubiak fra Polen. Gudrun vant gruppen. Det var over 6000 påmeldinger denne dagen og bli blant topp 10 er helt vanvittig! Gratulere så mye til Gudrun, Patrik og Madde! Vi er så takknemlig for alle muligheter dere gir henne!

27.11.2022 Sookie blir best i rasen

På den nordiske utstillingen i Sandefjord ble Aviatrix`s Tequila Little Time "Sookie" Best I Rasen med Nordisk cert for dommer John Smedbakken, Norge. 

Sookie fikk en flott kritikk:
"38 cm, velbygget fem tispe med korr prop, vakkert hode, utm kjønnspreg, utm hals kropp og benstamme, utm poter, normalt vinklet, mgt velgående fra alle hold, godt hårlag utm temp, Bitt og tenner uten anm."

I gruppen gikk hun videre, men ble uplassert-

27.11.2022 australia, covid og bestemor

Det er gått noen uker siden jeg kom hjem fra Australia nå- og det er blitt dårlig med oppdateringer. Jeg blir litt personlig i innlegget for å gi en forklaring på hvorfor det har vært dårlig med besvarelser på mail og oppdateringer på hjemmesiden.

Australia var helt fantastisk- jeg elsker dette landet og på denne turen fikk jeg se og oppleve mye!
Jeg skal lage et innlegg om turen senere. Hensikten med turen var Beagle Club Victoria sitt 60th specialty show der jeg skulle dømme. Og jeg fikk sett masse beagler mens jeg var der. 

Turen hjem gikk slik den pleier- jeg begynte å føle meg syk på flyet og da jeg kom hjem hadde jeg feber. Et par dager senere hadde jeg påvist covid og var veldig slapp og dårlig i mange dager. 

Den dagen jeg skulle dømme beagler i Melbourne så våknet jeg av en beskjed fra mine onkler om at bestemor var veldig dårlig- legen regnet med at hun hadde kort tid igjen å leve. Jeg har alltid hatt et nært forhold til Bestemor og etter at mamma døde har forholdet bare blitt tettere. Hun hadde vært i fin form da jeg reiste så denne beskjeden gikk veldig inn på meg! Etter utstillingen ringte jeg henne og hun kunne beroligere meg med at hun var sikker på at hun kom til å leve lenge nok til at jeg kom hjem fra Australia. 

Så når jeg endelig var negativ igjen for Covid så gikk dagene med til å våke over bestemor- hun var svært dårlig og det var vanskelig å se henne slik. Hun som har vært så sprek og aktiv gjennom hele livet.

Forrige uke snudde ting seg igjen til det bedre- formen til bestemor bedret seg og hun er nesten tilbake slik hun var! Jeg er så takknemlig for at vi får ha henne en stund til!

 

09.08.2022 livstegn igjen...

Det har vært stille en stund- av flere grunner. Fødselen til Shady gikk ikke som planlagt og gjorde et hardt inntrykk på meg. Noen dager senere døde farmor. I tillegg har Egil vært utenlands en stund- også det hunderelatert- så jeg har vært alene hjemme med ansvar for alt så da blir det fort til at alt annet blir nedprioritert. 

Det går opp og ned i livet- og sånn har det også vært med tanke på kullplaner. En tispe gikk tom og Shady fikk bare en levende valp så da har det ikke vært mye å skrive hjem om. Heldigvis har vi hatt stor glede av kullet til Stacie- for noen fantastiske valper både i gemytt, men også i eksteriør. Og når det har vært vanskelige stunder så har det vært godt å ha noen skjønne valper som mer enn gjerne tørker tårer og bringer smilet frem igjen. 

Til dere som venter på valp- i slutten av august venter Cassie valper. Det er enda for tidlig til å si noe om antall og man må ta høyde for at alt går bra. 

17.07.2022 Gudrun gjør det igjen

På very special show i Danmark deltok det 109 beagler. Dommer var rasespesialist Grant Gibson fra Australia. Aviatrix`s American Style "Gudrun" fikk en vanvittig flott kritikk og ble 2 beste tispe: 2.5 year old bitch. very typy. excellent expression, correct earset, good neck and chest. correct topline and tailset. frontlegs set well. good all the way, stylefull, very sound on the move.

Gratulere så mye til hund og eier

 

18.06.2022 Sookie er NOrsk Junior VINNer 2022

I helgen deltok Sookie og jeg på den nordiske utstillingen til NKK i Sandefjord. Dommer var Per Harald Sivesind.

Sookie viste seg fra sin beste side og fikk en kjempefin kritikk; 
38 CM. MIDDEL STOR. UTM YTPE. FEM GODT SKRT HODE. BRA HALS. STERK SPENSTIG KROPP. GODT VINKL EFFEKTIV BVG. TETTE FINE POTER. PELS FARGE GEMYTT UTEN ANM.

Hun ble 2BTK og ble Norsk Junior Vinner 2022.

Også kullsøster til Sookie- Aviatrix's Blame It On Whiskey- deltok på utstillingen. Hun fikk excellent og en kjempefin kritikk!

12.06.2022 Yankee er norsk utstillingschampion

Lørdag fikk Yankee siste certet og kunne endelig søke om norsk utstillingschampionat- og tirsdag kom bekreftelsen på at championatet var godkjent.

 

12.06.2022 Nok en vellykket helg for aviatrix

Lørdag hadde vi en vellykket dag på utstilling til VA JFF på Gyland. Dommer var Børge Espeland

  • Aviatrix's Tequila Little Time «Sookie» debuterte i juniorklassen, vant den og ble tilslutt Best i Motsatt!
  • Fanta's Brand Let's Go To Aviatrix «Mischa» ble nr 2 i sin klasse og ble 3 BTK.
  • Aviatrix's Champagne Night «Pia» vant sin klasse og ble 4BTK
  • Aviatrix's Country Stuff «Cooper» debuterte i juniorklasse, vant den og ble tilslutt 2BHK.
  • Aviatrix's Shut Up Kenny «Taiko» ble 2 beste junior.
  • Og Aviatrix's Ol`Red «Yankee» fikk siste certet og er dermed Norsk Utstillingschampion

Og som om ikke det var nok så debuterte finskstøver Ytterdahlens Tina i juniorklasse, vant den og ble Best I Motsatt!

På utstillingen til Østfold Harehundklubb for dommer Wenche Skogli så deltok Aviatrix`s Shake It Off og ble Best i Motsatt! 

Vi gratulerer hunder og eiere med flotte resultater.

01.06.2022 Shady bekreftet drektig

Turen gikk til veterinæren med Shady i dag- og der kunne vi se flere valper på ultralyden. Hun har begynt å legge seg ut litt og appetitten er større enn normalt. 

29.05.2022 En fantastisk fin helg

I helgen var jeg i Trondheim og bedømte hunder på Norsk Kennel Klub sin utstilling. Dette er noe jeg har sett frem til i lang tid- og opplevelsen levde virkelig opp til forventningene. 

Man blir virkelig imponert over hvor mye forberedelser og innsats som kreves for å gjennomføre en så stor utstilling.

​​​​​​​

21.05.2022 aviatrix vinner i telemark og trøndelag

Vært en fin dag for Aviatrix beagler i dag- tre utstillinger og 3 hunder som har deltatt: 

På utstillingen i  Bø i Telemark deltok Aviatrix`s Shut Up Kenny "Taiko" til Aslak og Tor Erik Nymoen. Det ble en bra dag for Taiko med fin kritikk fra dommer; 
"40 cm, utmerket type, godt skåret hode med maskulint preg, pene øyne og ører, meget bra hals, rygg, kryss og hale, bra bryst, velvinklet, meget gode bein og bevegelser, bra pels og hårlag." Taiko ble tilslutt Best I Rasen! Dommer var Arild Berget, Norge. Gratulere så mye til hund og eiere!

I Trøndelag deltok Aviatrix`s Tim McGraw  "Theo" på utstillingen til Trøndelag Harehundklubb. Det var påmeldt 35 beagler. Han fikk en super kritikk; "40cm, meget fint helhetsinntrykk prima hodeform og uttrykk, godt pigment, tørr hals, utmerket front og brystdybde, stabil overlinje normalt vinklet, prima hale, gode poter, effektive bevegelser litt myk pelsstruktur (nybadet) trivelig tem"  "Theo" gikk hen og ble Best i Rasen. Dommer var Frank Christiansen, Norge. Gratulere så mye til hund og eiere!

På SKK i Hässleholm ble Aviatrix`s American Style "Gudrun" Best i Motsatt med nordisk cert. Dommer var Marie Thorpe, Irland. Stor gratulasjon til hund, eier og handler:)

18.05.2022

Jeg har fått endel henvendelser i dag- både fra dere som står på venteliste til valp og fra dere som er på jakt etter en valp. De første dagene med nyfødte valper preges av svært lite søvn for egen del. I tillegg er den første uken svært kritisk for valpene da de er små og sårbare for mye- derfor bruker jeg tiden min sammen med valpene og så besvarer jeg mailene om noen dager når ting har gått seg til:) Håper dere kan smøre dere med litt tålmodighet!

 

15.05.2022 Aviatrix gjør rent bord i danmark

I helgen har det vært tre kennelklub utstillinger på Roskilde i Danmark- og det deltok 3 beagler fra vårt oppdrett:
Aviatrix`s Honey- I`m Home "Marit"
Aviatrix`s The Gambler "Petter"
Aviatrix`s American Style "Gudrun"

Yankee har hatt damebesøk så derfor ble det ikke til at jeg kunne reise ned før på fredagen. Jeg fikk jevnlig oppdateringer fra beaglegjengen i Danmark mens jeg kjørte nedover. Marit ble beste valp, Petter ble nr 2 i sin klasse og Gudrun ble Best i Motsatt med nordisk cert. Dagens høydepunkt kom da lille Marit gikk hen og ble Best In Show Valp. Dommer var Jeff Horswell, England

Lørdag var det internasjonal utstilling. Dommer var Elisabeth Aune Moseby, Norge. Marit ble nr 2 i sin klasse. Petter ble 2 beste hannhund med cert og Res.CACIB og Gudrun ble Best I Rasen med CACIB. 

Søndag var det nok en internasjon utstilling med kvalifisering til Crufts. Dommer var Zeferino Jose Silva. Marit ble nr 2 i klassen. Petter ble 4 beste hannhund og Gudrun ble Best i Rasen med CACIB. Og for å toppe en super helg gikk hun hen og vant gruppe 6. 

Det var et emosjonelt øyeblikk å sitte ringside på utstillingene i Danmark- som regnes for å være et land der kvaliteten på beaglene er høy- og se at avkom fra eget oppdrett hevder seg i toppen gjentatte ganger. 

07.05.2022 GUDRUN ER DK CH SV CH

På den nordiske utstillingen i Skaraborg, Sverige ble Aviatrix`s American Style "Gudrun" Best i Motsatt og fikk cert og nordisk cert. Dommer er Bengt-Åke Bogren, Sverige. 
Dette var det siste certet Gudrun trengte for å utløse Svensk og Dansk Championat. Gratulere så mye til hund og eier!!
 

03.05.2022 Prøve å endre på rutiner

Jeg merker at dagene flyr avsted og at man har forpliktelser og forberedelser jeg ikke har hatt tidligere- og derfor henger jeg litt etter på besvarelse av henvendelser om valp og spørsmål. Det beklager jeg!  For meg blir det også en ekstra "stress faktor" når man vet at noen venter på svar på sin henvendelse- så i et forsøk på ta litt grep så skal jeg sette av tid hver uke til å besvare mail. Jeg håper derfor at dere har forståelse for at det kan gå noen dager før dere hører ifra meg- men lover at alle henvendelser vil bli besvart.

30.04.2022 Marit 4 BIS valp på INT utstilling

Aviatrix`s Honey- I`m Home "Marit" har hatt en strålende start på sin utstillingskarriere med flere topp plasseringer. I helgen ble hun BIR valp og ble til slutt 4BIS på den internasjonale utstillingen I Ljungskile, Sverige. Marit er avkom til Crystalline Quality Just Give Me A Reason "Emmi" og Beagelee Donald Duck. Gratulere så mye til hund og eier.

25.04.2022 gudrun bir i Sverige

Aviatrix`s American Style "Gudrun" deltok på Beagle spesialen i Broby, Sverige. Det deltok 32 beagler og hun ble Best i Rasen med Cert. Gratulere så mye til eier og hund!

20.03.2022 En vellykket helg for aviatrix

I helgen var det dobbel utstilling i regi av NKK i Kr-Sand. Jeg hadde ingen egne hunder påmeldt- men det var likevel en særdeles vellykket helg for Aviatrx.

Lørdag var det Nordisk Utstilling med 19 beagler bedømt av Per Kristian Andersen. Aviatrix`s The Gambler "Petter" ble Best i Rasen (BIR). Han ble også nr 3 i gruppen. Aviatrix`s Champagne Night (Poppey- Solo) fikk VG med en kjempefin kritikk. Hun ble stilt i litt høyt hold så vi var forberedt på dette. Skal bli moro å følge henne videre.

Søndag var det Internasjonell utstilling med 19 beagler bedømt av Niels Brandstrup. 
Aviatrix`s The Gambler "Petter" ble Best i Rasen (BIR), Aviatrix`s Blame It On Whiskey ble Best i Motsatt (BIM) og Aviatrix`s Shut Up Kenny ble 2 beste hannhund. Det var totalt 4 hunder som fikk CK- og 3 av dem var fra Aviatrix så det kan vi ikke klage på:) Petter fikk sitt første CACIB og er kvalifisert for Crufts. Han ble også nr 4 i gruppen. 
 

Medlemsbladet til svenska beagleklubben

Intervju i medlemsbladet til Svenska Beagle Klubben:)

loading...

02.03.2022 En godt bevart julegave

Den beste julegaven fikk av min kjære- han kjenner meg godt og vet hva jeg ønsker og "trenger". Så før jul gikk turen til Warszawa for å hente Absolutely Spotless Markus "Marko". Allerede før vi hentet han så informerte jeg Magda (oppdretter) om at vi kom til å gi han et annet navn av personlige grunner. Mitt søskenbarn het Markus og han døde i svært ung alder av hjernekreft og for meg vil det alltid bare være en Markus og det er han. 

Elsker hans væremåte- han går så fint sammen med alle hundene, er ikke veldig bekymret over noe og er som en beagle skal være. Jeg gleder meg til å se hva fremtiden har i vente for denne beaglen.

Jeg har lagt ut info om hans helsetester HER