Nyheter 2015

Showbeagle
Beagle

Utstillings
sesongen 2011

Beagle

31.12.15 Godt Nytt År!

Da er tiden kommet til å takke for året som gikk, og ønske alle et godt nytt år!

Her på Aviatrix har vi mye å være takknemlig for i året som gikk, og mye spennende som venter oss i 2016! Gleder meg til å fortelle dere mer om dette!

Ønsker dere alt godt, og håper at 2016 blir et fantastisk år for alle!

Klem fra Janne + Beaglene


 

21.12.15 Jaktprøve

I dag har jeg vært på jaktprøve med Absolutely Spotless Rumba (Beagelee Acqua Di Gio - Absolutely Spotless Tonia). Dette var hennes første jaktprøve.

Hun fikk ut en stor hvit ramle (hann hare) som turte fint, men etter 46 minutter med los begynte den å gå på trafikkert vei så jeg valgte å koble hunden.

Rumba ble sluppet på ny og fant harefot, men klarte ikke å reise den så vi flyttet oss til nye plass. Her fant hun fot og etter meget godt fotarbeid ble det uttak på en liten hvit hare. Det ble los i 20 minutter før det ble dødtap.

Prøve er prøve og det går ikke alltid som forventet, men jeg er kjempefornøyd med at nok en showbeagle er jaktpremiert og har dokumentert sine jaktlige egenskaper. Rumba er innstilt til 3 Hare- og dermed klar for brukshundklassen på utstillingene i 2016.

20.12.15 Sånn går dagene..

Egil tok juleferie 11 desember og skal være hjemme til ut i januar- det betyr at dagene går i jakt med hundene. Jakt på hare, rådyr og rev. Denne helgen har det vært siste innspurt før rådyrjakta er over for denne sesongen. Veldig trivelig og sosialt, selv om ikke alt går etter planen. I går satt posterne klar da losen smalt, men det viste seg å være en hvit hare og ikke rådyr. Og da sitter det langt inne å koble hunden for å prøve på ny. Men hunden ble koblet og vi forflyttet oss til ny plass og kort tid etter ble det nok en los- også dette på en hare. Og da var hunden lite interessert i å la seg koble. Men dagen endte med los på rådyr:)

I dag har vi også hatt felles jakt og heller ikke i dag gikk det på skinner. Tydelig at det er sluttspurten på rådyrjakta for det krydde av jegere og hunder alle veier. Men Hawana fikk rådyr på beina og det turte en stund før det gikk inn i naboterrenget der postrekka satt klar. Losen stoppet der og hunden kom tilbake. Vi forflyttet oss og slapp på ny, og denne gangen fikk hun en hvit hare på beina. Losen gikk veldig fint en lang stund før vi koblet og gikk hjem.

18.12.15 Rumba

Absolutely Spotless Rumba (Absolutely Spotless Tonia & Beagelee Acqua Di Gio) har hatt en god høst, og onsdag denne uken var det duket for felles jakt. Det resulterte i 3 fine rådyrloser og 2 felte dyr. Både hund og eier var strålende fornøyd med dagens innsats!!

Nå venter jaktprøve og deretter er det planlagt valpekull til våren.

 

09.12.15 Nyheter fra Finland

Aviatrix's Drivin' Cross The Prairy "Farri" deltok på Helsinki vinner 2015, og ble plassert som 4 beste junior i en sterk junior klasse med 8 hunder fra flere land.

Aviatrix's Waitin' Out A Blizzard "Tuva" deltok på Voitttaja vinner 2015, og ble plassert som 4 beste junior i en sterk junior klasse med 8 hunder fra flere land.

23.11.15 Autorisert Jaktprøvedommer

NKK (Norsk Kennel Klub) har godkjent autorisasjon som jaktprøvedommer for hunder tilknyttet NHKF i dag, og til helgen skal jeg ut og dømme på Evjeprøven (EP). Det gleder jeg meg til!

Egil har vært autorisert jaktprøvedommer i flere år- også han skal dømme på Evjeprøven. Så får vi se om det blir litt ekteskapelige disputter på dommermøtet til helgen:)

 

15.11.15 Aspirantarbeidet er i boks

I vinter ble jeg forespurt om jeg kunne tenke meg å bli jaktprøvedommer for drivende hunder underlagt NHKF, og i høst startet jeg utdanningen. Teorien og skriftelig eksamen ble gjennomført og bestått i august. Deretter ble elevarbeidene utført og de to siste helgene har jeg gjennomført og bestått aspirantarbeidene, så nå venter bare formell godkjenning fra NKK:) Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å ut å bedømme ulike hunder- da det er veldig lærerikt og interessant:) Jeg er også den første kvinnelige jaktprøvedommeren i Sørlandets Harehundklubb- så det var på høy tid!

19.10.15 Siden sist...

Før helgen skadet en hund seg under jakt og fikk et stygt brudd i overarmen. Bruddet var komplisert og hunden må holdes helt i ro fremover. Det byr på utfordringer når man har 8 valper på 4 uker som krever sitt og i tillegg skal følge opp de andre hundene også. Døgnet har for få timer til at man rekker alt, men en får ta en dag av gangen og se fremover.

Dere som har sendt meg henvendelser på sms og e-post- jeg skal besvare dere så fort jeg får anledning. I mellomtiden har jeg endelig fått lagt ut nye bilder av valpene. De kan du se HER. På bilder her ses valpene når de fikk sitt første måltid.

18.10.15 Tico og Bono

Søndag fikk jeg hyggelig telefon fra Vidar- som kunne fortelle om harelos på Tico og Bono. Kjempe moro med slike tilbakemeldinger, og vi gleder oss til å følge dere videre!

16.10.15 Informasjon

Jeg må bare beklage at det har vært dårlig med oppdateringer og bilder av valpene denne uken, men det har sin årsak. Under jakt skaded en hund seg og fikk et stygt brudd i overarmen. Bruddet sitter så nært leddet at det er vanskelig å få festet skruene til skinnen som er lagt inn, og derfor må hunden holdes i absolutt ro. Og det er ingen enkel oppgave å holde en jakthund i ro. I tillegg trenger valpene sin del- så tiden har rett og slett ikke strukket til for min del. Men jeg regner med at det roer seg i løpet av helgen og at jeg får lagt ut nye bilder av valpene. Beklager så mye!

06.10.15 Video og litt oppdateringer

Ny bilder av valpene er lagt ut HER, og under ser du også en video tatt av valpene i helgen. Ikke den helt store action, men det begynner å ta seg til:)

Vi får mye henvendelser med spørsmål knyttet til beagle, og derfor har vi gjort om litt på hjemmesiden og laget en egen side  vi har kalt "Beagle" med informasjon knyttet til rasen. Den finner du HER. Oppdateringer om hunder, valpekull o.l vil fortsatt bli publisert her.

01.10.15 Ledig hannvalp

Vi har ledig en hannvalp fra kullet til Lalie og Zac- valpene er født 19.09.15 og vil være leveringsklar fra 14 november. Mer informasjon om kullet og bilder av valpene finner du HER

21.09.15 Ledig beaglevalper

Vi pleier ikke sette opp flere på venteliste på valpekull enn det man kan forvente blir født. Lalie og Zac fikk et større kull enn man forventet og derfor har vi ledig beaglevalper som vil være leveringsklar om 8 uker. Du kan lese mer om valpekullet HER

21.09.15 Første haren

Vi har vært bortreist på "årets vakreste eventyr"- 10 dager med harejakt hvor blant annet den første haren ble felt i los for Ellie. Du kan lese om turen og se bilder derfra HER

19.09.15 Fødselen er i gang

Fødselen er i gang og følgende nye verdensborgere er født:

  1. 00.03 tricolor tispe på 303 gram.
  2. 02.20 tricolor hanne på 314 gram.
  3. 02.40 tricolor tispe på 305 gram. 
  4. 04.20 tricolor hanne på 318 gram.
  5. 04.35 tricolor hanne på 298 gram.
  6. 04.55 tricolor tispe på 260 gram.
  7. 05.46 tricolor tispe 281 gram
  8. 06.35 tricolor tispe 285 gram
  9. 08.05 tricolor tispe - Dessverre var den dødfødt.

Det står bra til med mor og valper, og Lalie tar godt vare på dem.

18.09.15 Det nærmer seg valping...

I dag er det dag 60 for Simonaland Lalie, og det er tydelig at det nærmer seg valping. Lalie har inntatt valpekassen, og det pustes og graves fælt i kveld. Hun er så stor at det er vanskelig å legge seg godt til rette- så vi har lagt inn en dyne til det formålet.

07.09.15 Røntgen av Lalie

I dag har vi vært en tur til veterinær med Simonaland Lalie for å se hvor mange valper vi kan forvente blir født neste uke. Vi så flere valper på bildene som ble tatt.

Her er røntgen bilde fra dagens besøk, så kan du telle og se hvor mange du tror blir født. (Bildet blir større om du klikker på det)

Tusen takk til veterinær Eli Ovedal i Kvinesdal for super hjelp:)

Jeg har også vært på Hund/Sau dressur (repetisjon) med "Ellie" og "Zac" og de viste ingen interesser for sau- så de fikk utstedt bevis på dette.

05.09.15 Farri BIR og 3BIS

Aviatrix´s Drivin Cross the Pairy "Farri"- som er sønn til Eurovinner 2015- ble Best i Rasen med Cert på en nasjonal utstilling i Finland i dag, og i finalen plasserte han seg med en flott 3.BIS.

Vi gratulerer Farri og hans eiere, og gleder oss til å følge dere videre i høst.

 

04-05.09.15 CLUBSHOW & EDS 2015

Det ble en trivelig helg i Lillestrøm- med Club Show på fredag og Euro Dog Show-15 på lørdag.

På Clubshowet stilte jeg finskstøver Svenskbygårdens Jallo- som ble Best i Motsatt. Jeg hadde ikke meldt på noen beagler til Clubshowet, så gleden var stor da jeg også fikk muligheten til å vise "Zappa" og "Beauty" til Faruk i konkurranseklassen og Best i Rase kåringen.

Lørdag gjorde Absolutely Spotless Panda det stort da hun vant sin klasse foran flere flotte beagler. Vi er så stolte over denne jenta og hennes fantastiske bevegelser. Under ser man video av Panda- som denne gangen ble fremvist av hennes oppdretter.

Panda og jeg fikk også ta del i fremvisningen når Absolutely Spotless Kennel deltok i oppdretterklassen- som de vant.

Europavinner-15 ble Absolutely Spotless Zeus, som er far til valpekullet fra 2014 til Hawana. Hans sønn Farri ble BIR og 3BIS på en utstilling i Finland samme dag.

Egil stilte Svenskbygårdens Jallo på EDS-15 og han ble klassevinner og Vise Eurovinner med Res.CACIT.

Jeg føler meg så priviligert som kan reise og delta på disse utstillingene sammen med Egil. Det er så trivelig å treffe igjen venner og bekjente, og tilbringe tid sammen mens man ser på flotte hunder/beagler.

Jeg vil gratulere alle involverte og takke for en kjempe flott helg! Nå ser vi frem til WDS-16 i Russland, og hotell er allerede booket;)

02.09.15 Oppdatering Lalie

CH Simonaland Lalie er på dag 44 i dag, og har igjen 19 dager før valpene ventes. (Man regner 63 dager med drektighet, men det er vanlig å vente valpene fra dag 60). Hun er blitt veldig stor, men bildet viser ikke dette tydelig.

Lalie er i god form, og svangerskapet har ikke gitt henne noe plager så langt. Vi gleder oss til valpene kommer og teller ned på dager:)
 

31.08.15 Bestått teori

I dag kom beskjeden om at jeg har bestått teoriprøven for jaktprøvedommere for drivende hunder underlagt NHKF. Nå venter elev og aspirantarbeid før man er ferdig utdannet jaktprøvedommer.

Egil ble utdannet jaktprøvedommer for 4 år siden og nå er det min tur. Gleder meg til det!

29.08.15 Cleo er i rute

Gledelige nyheter - Beagelee Finnish Queen "Cleo" er i rute med tanke på jaktprøve senere i høst. 9 av 10 slipp har resultert i premielos på hare. Vi er veldig takknemlig for de muligheter Tommy og faren gir Cleo i skogen, og gleder oss til å følge dem videre!

"Cleo" er en import fra Australia som kom til oss som valp i fjor høst fra Beagelee Kennel.

25.05.15 Spørsmål og Svar

Vi får masse henvendelser med spørsmål om rasen, og som nevnt nedenfor setter vi stor pris på dette. En del av spørsmålene går igjen i de fleste henvendelser, og derfor har jeg laget en egen side hvor jeg besvarer disse spørsmålene som går igen. Jeg regner med at dette er informasjon som flere kan finne nyttig. Foreløpig har jeg skrevet om aktivetsnivået til beagle, om beaglen bare kan benyttes som jakthund og hvilke kriterier vi har til valpekjøpere. Du finner siden HER (Se i menyen under Valper- på Informasjon og spørsmål og svar)

23.08.15 Nyttig info til valpekjøpere

Vi setter stor pris når vi får henvendelser fra valpekjøpere med spørsmål- det forteller oss at man ser frem til valpen kommer og ønsker å legge tingene til rette til det beste for valpen. Det er noen spørsmål som går igjen- spesielt spørsmålet om hvilket utstyr man bør anskaffe seg før valpen kommer. Jeg har derfor laget en egen side hvor jeg skriver litt om utstyr som kan være aktuelt, og jeg håper dere finner siden nyttig. Du kan lese mer om utstyr til valpen HER (Jeg håper det fortsatt kommer spørsmål- det setter vi bare stor pris på:))

17.08.15 Lalie er drektig!!

I dag har jeg vært på ultralyd med Simonaland Lalie og hun er bekreftet drektig med flere valper.

Nå teller vi ned på dager, og gleder oss til valpene kommer rundt 22 september:)

 

16.08.15 Aviatrix`s Waiting´Out A Blizzart BIR

Aviatrix`s Waiting´Out A Blizzart "Tuva" ble Best i Rasen med Cert på utstilling i Kajanni, Finland i dag. Gratulere så mye til Tuva og Inga- vi gleder oss til å følge dere fremover.

09.08.15 Aviatrix`s Fallen Angel BIM

På den nasjonale utstillingen til Vestoppland HHK ble Aviatrix`s Fallen Angel "Ola" til Helle Nordheim Kristiansen BIM for dommer Jan Myrvold. Vi gratulerer så mye!!

08.08.15 Nyheter fra Finland

Aviatrix´s Drivin Cross the Pairy "Farri" ble Best i Motsatt (BIM) med Cert i dag- dette er det tredje certet til Farri. Vi gratulerer og gleder oss til å følge dere videre!.

04.08.15 Stille i huset...

En epoke er over, og det er blitt stille i huset igjen. I helgen reise de siste valpene, og jeg ønsker dem alt godt og gleder meg til å følge dem videre.

Jeg har fått lov å ha flere av dem her lengre enn vanlig pga av ferieavvikling, og jeg har nyt hvert øyeblikk av det. Ingenting er som å begynne og avslutte dagen med beagle kisses:)

21.07.15 Lalie og Zac

CH Simonaland Lalie ble parret med CH Beagelee Bourne Identity i dag, og dersom alt går etter planen vil det bli født valper cirka 22 september.

Ellers så har vi fått tilbakemelding fra valpekjøpere fra kullet til Pocket og Hawana om at hjemtur og overgang til nytt hjem har gått strålende. Vi setter ekstra stor pris på tilbakemeldinger om sosiale og veltilpasset valper da dette er noe vi vektlegger når vi har valpekull.

Aviatrix`s Waiting Out a Blizzard "Tuva" ble 2Beste Tispe med res.CERT på den Internasjonale Utstillingen i Finland i helgen. Vi gratulerer.

12.07.15 BIM og CERT

Aviatrix`s Waiting Out a Blizzard "Tuva" ble Best i Motsatt (BIM) og fikk Cert på den internasjonale utstillingen i Oulu, Finland. Gratulere så mye til dere begge to!

07.07.15 Løpetid

Lalie har fått løpetid!!
Foxy fikk løpetid 14.06.15 og er høyløpsk, Ellie fikk løpetid 03.07.15 og Lalie fikk løpetid i dag! Så er blir det en interessant tid fremmover. Lalie vil bli parret med Zac, og vi gleder oss til små valper i september.

25.06.15 Venter på løpetid

Vi venter fortsatt på løpetid på Lalie, og hun vil bli parret med Zac når den tid kommer.

15.06.15 Valpeoppdatering

Valpene er 4 uker i morgen. De har inntatt sitt første måltid med fastføde, og har hatt flere turer ut på plenen i det fine været vi har hatt. De har fått møte de andre hundene, og det var veldig spennende. Det er en trygg gjeng som liker å utforske.

loading...

14.06.15 Jallo ble BIS

En fantastisk helg ble enda bedre da nyheten om at Svenskbygårdens Jallo ble Best In Show på rasespesialen til finskstøverforeningen i dag. <3

Foxy fikk løpetid i dag, så vi går en "moro" tid i møte:) Only you blir vel den nye sommerhiten her i gården!

13.06.15 Cleo

Beagelee Finnish Queen "Cleo" ble Best i Rasen og 2BIG på utstillingen til Vest Agder JFF hvor det deltok hunder fra gruppe 4,5,6 og 7. Hun har deltatt på to utstillinger og blitt BIR begge gangene. Vi er kjempe stolte over vår lille "aussie" jente.

I tillegg til beagle, stilte jeg også Hygenhund og Finskstøver. Og jeg er godt fornøyd med resulatene 3xBIR, 2xCERT, 1BIG, 2BIG, 3BIG og 4BIS.

Tinka (Hygen hund) til Hans Bringdal ble i tillegg NUCH- og dette er den tredje hygenhunden jeg har ført fram til championat. Gratulere så mye!

10.06.15 Valpeoppdatering

Det er dårlig med oppdateringer og bilder av valpene uken etter at øynene er åpnet- det skyldes at man skal unngå blitz denne perioden. Det går bra med alle valpene- de utvikler seg i henhold til forventet.

De går og har begynt å leke med hverandre. Små tenner har begynt å komme frem, og i slutten av denne uken inntas det første måltidet med fast føde.

31.05.15 Valpeoppdatering

Valpene vokser og det skjer små endringer fra dag til dag. I dag åpnet den ene hannen øynene, og de er snart oppe og går fremfor å kravle. Brunfargen har også begynt å komme mer fram.

Jeg nyter dagene jeg har sammen med dem. På bildet til høyre ser dere hannvalpene, og på bildet under ses samtlige valper.

25.05.15 En uke gammel

Valpene etter Hawana og Pocket er 1 uke gammel. Mor steller godt med valpene, og de vokser og trives! Det er lite fargevariasjoner i valpene, men brunfargen begynner å komme fram nå.

21.05.15 Litt bilder

Lite bildedryss av valpene til Hawana og Pocket. Mor tar godt vare på de små, og det er en fornøyd gjeng.

loading...

Ellers så har vi hatt besøk av Absolutely Spotless Rumba. Hun har det kjempe bra, og er nå klar for å stilles på jaktprøve til høsten. Men først blir det en utstilling eller to på henne. Vi har fått DNA testresultatet på IGS på henne, og også Rumba er fri (N/N).

19.05.15 Valpene er født

Det ble en lang natt, men nå er de her!! Den første valpen (tispe) ble født kl 22.15 og deretter ble det født en tispe og en hannvalp før fødselen stoppet opp. Hawana jobbet i flere timer, men klarte ikke å få valpen ut på egenhånd. Heldigvis har vi verdens beste veterinær og hun klarte å få den ut uten å måtte ta keisersnitt- det var en stor tispe. Deretter ble det født en hannvalp og to tispevalper- totalt 7 valper. Dessverre var siste tispe dødfødt.

Det er 4 tisper og 2 hanner og alle valpene er helt mørke over kroppen, med hvite sokker og hvit blaze (den hvite stripen i pannen). Det står bra til med både mor og barn.

En STOR takk til Eli Ovedal, Kvinesdal for fantastisk service og kyndig hjelp!!

18.05.15 Fødselen er i gang....

Vi merket at Hawana begynte å bli urolig i ettermiddag, og 22.15 så den første valpen dagen lys. En mørk tispe.
Kl 23.30 ble det født en født en tispe til.
Kl 00.32 ble det født en mørk hanne.

18.05.15 Oppdatering fra Finland

På den Internasjonale utstilling i Varkaus 17.05.15 ble Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard "Tuva" BIR! I gruppefinalen gikk hun videre, men ble ikke plassert. Vi er så stolte, og gleder oss til å følge dere videre!

Ellers så venter vi i spenning på når valpene melder sin ankomst. Hawana er begynt å bli urolig og temperaturen har falt- så det nærmer seg.

14.05.15 X-ray av Hawana

I dag har vi vært en tur til veterinær for å se hvor mange valper vi kan forvente blir født neste uke. Her er røntgen bilde fra dagens besøk, så kan du telle og se hvor mange du tror blir født. (Bildet blir større om du klikker på det)
Tusen takk til veterinær Eli Ovedal i Kvinesdal for super hjelp:)

10.05.15 Det nærmer seg...

Vi teller ned på dager og gleder oss til valpene kommer om cirka 2 uker.

09.05.15 Nytt Cert på "Farri"

Aviatrix´s Drivin Cross the Pairy "Farri" ble Best i Motsatt (BIM) med Cert i dag på en nasjonal utstilling i Finland hvor det deltok 26 beagler. Dette er "Farri" sitt 2 cert, og vi er så stolte! Gratulere så mye og vi gleder oss til å følge dere videre!

"Farri" er avkom etter Absolutely Spotless Hawana og Absolutely Spotless Zeus.

05.05.15 IGS test resultater

Simonaland Lalie og Aviatrix Barefoot on the beaches "Ellie" er testet for IGS, og begge er fri (N/N). Pr dags dato er IGS den sykdommen som utgjør størst fare for beaglens helse, og det er viktig at man tar dette på alvor og tester hundene før man eventuelt setter dem i avl. Du kan lese mer om IGS HER

03.05.15 Storslem på Cleo og Ellie

På den nasjonale utstillingen til Sørlandets Harehundklubb på Hamresand debuterte Aviatrix Barefoot on the beach "Ellie" i juniorklassen og Beagelee Finnish Queen "Cleo" i unghundklassen. Begge hundene viste seg flott frem, og det ble en familiær konkurranse om Best i Rasen. "Cleo" ble Best i Rasen, mens Ellie ble 2 beste tispe. I "Best in Show" ble Cleo plassert på en flott 3 plass. (3BIS). Også "Thea"- datter til "Sessan"- fikk excellent og ble nr 2 i sin klasse.

Om "Cleo" hadde dommeren følgende å si: "35 cm. Utmerket type. Vakkert velskåret hode. Mørke øyne. Bra øre. Bra hals. Meget bra vinkler foran og bak. Sterk god kopp. Beinstamme er solid. Meget bra ringbevegelser. Kunne vært mer frimodig".

 

Om "Ellie" hadde dommer følgende å si; "36 cm. Utmerket type. Feminint velskåret hode. Pene øyne og øre. Bra hals. Gode vinkler foran. Godt kryss. Meget gode vinkler bak. Korrekt hale. Perfekt fremført. Meget godt gemytt".

Ellers fikk vi svingt oss i både hygen ringen og finskstøver ringen med gode resultater. Jeg stilte Tinka til Hans Bringsdal og hun ble Best i Rasen og plasserte seg som 2BIS (Handlet av Egil). Foxy debuterte på utstilling og fikk en flott exc. og ble nr 3 i sin klasse.

27.04.15 Gledelige nyheter

Gode nyheter fra Finland i dag:

Aviatrix´s Drivin Cross the Pairy "Farri" debuterte på utstilling i Finland i dag, og ble Best i Motsatt og fikk sitt første cert.

Vi gratulerer Jaana og "Farri", og gleder oss til følge dere fremover.

Og i tillegg ble Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard "Tuva" Best in Show på et Matchshow i Finland.

Gratulere så mye, Inga og "Tuva".

Både "Farri" og "Tuva" er avkom etter Absolutely Spotless Hawana og Absolutely Spotless Zeus.

20.04.15 Valpekull 2015

Jeg har vært til veterinær med Absolutely Spotless Hawana, og det er bekreftet at hun er drektig med flere valper. Nå gleder vi oss og teller ned på dager til valpene kommer.

Dessverre var ikke Panda drektig, og vi må nok innse at hun ikke kan få valper.

Vi kommer til å parre Simonaland Lalie så fort hun kommer i løpetid- som er forventet i mai måned. Hun vil bli parret med Zac.

15.04.15 MLS resultater

I dag kom svarene på MLS testene på "Ellie" og "Lalie", og begge hundene er testet Fri for MLS (N/N).

Ellers så er nedtellingen i gang, og neste uke tar vi turen til veterinær for å få bekreftet/avkreftet drektighet på Panda og Hawana. Det blir spennende!

23.03.15 "Tuva" ble Best i Motsatt

Denne helgen fikk vi hyggelige nyheter fra Finland- "Tuva" (Hawana & Zeus) deltok på sin første offisielle utstilling og ble Best i Motsatt. Vi gleder oss til å følge Tuva videre.

17.03.15 Hils på Lalie

"Diamonds are a girls best friend"

Vel, jeg foretrekker beagler fremfor diamanter, og i anledning bursdagen min fikk jeg verdens beste gaven av min kjære. Hils på CH Simonaland Lallie, som kommer fra Russland.

Lalie er Russisk Champion og en veldig trivelig tispe med et fantastisk gemytt. Vi gleder oss til å følge Lalie fremover.

14.03.15 Champion

På den internasjonale utstillingen i Kristiansand ble Svenskbygårdens Jallo BIM med cert og CACIB- dermed ble gogutten Norsk, Finsk og Internasjonal Utstillingschampion.

Når man ikke stiller beagler, er det moro å svinge seg i finskstøverringen med en flott finne med fantastiske bevegelser.

13.03.15 Love is in the air....

08.03.15 Løpetid på Hawana

NJ(D)CH NO UCH SE UCH FIN UCH PL UCH CIB Absolutely Spotless Hawana har fått løpetid, og vil bli parret med CH Beagelee Pocket Of Sunshine fra Australia

Både Pocket og Hawana er fri for MLS (N/N), og derfor vil eventuelle valper bli genetisk fri for MLS (N/N).

Pocket er en av mine favoritt hunder, og jeg simpelthen elsker typen hans.

Jeg er så begeistret for denne hunden at jeg har foreviget han i et oljemaleri.

Opprinnelig skulle vi brukt CH Captain Harlock i denne kombinasjonen, men pga problemer med logistik vil Harlock bli benyttet i en senere parring.

08.03.15 "Ellie" er i gang

"Ellie" har hatt sin første los, og med over en times los er både hund og eier fornøyd. Den første losen er alltid spesiell, da det er knyttet mye spenning og forventninger til den. Men vi er kjempe fornøyd med prestasjonen "Ellie" leverte i dag, og ser med spenning på høsten.

02.03.15

På NKK Bø ble CH Beaglee Bourne Identity "Zac" stilt og fikk sitt "Cert", så da er han fullcertet i Norge og vil bli champion så fort han har jaget 1 hare eller 1 rådyr/rev. Planen var at vi skulle stille han på en jaktprøve til denne sesongen, men dessverre strakk ikke tiden til. Men til høsten satser vi for fullt på Zac.

Beagelee Finnish Queen "Cleo" er kommet godt i gang med jagingen, og det ser foreløpig lyst ut med tanke på jaktprøve til høsten. Vi gleder oss til å følge "Cleo" videre.

Hawana vil bli parret med CH Captain Harlock fra Fonteposca Kennel i Italia i løpet av våren. Dette er en kombinasjon vi har stor tro på, og ser frem til eventuelle valper:) Mer info om valpekullet finner du HER

06.02.15 Siden sist

Det har blitt dårlig med oppdateringer i det siste- dog ikke frivillig. Pga av uværet som har herjet, har vi vært uten internett i noen uker- men nå er vi blitt lovet at alt er i orden. Under ses et nydelig bilde av Luka, som lever det gode livet i Haugesund! Fotograf er Harald Aase.

12.01.15 Championatet er godkjent

Vi fikk en hyggelig mail fra NKK i dag:

Vi har gleden av å bekrefte at din søknaden om Norsk Jakt Champion (Drev) championat på din hund:
PKRVI-15773 Absolutely Spotless Panda, Beagle er godkjent.

Hundens tittel er nå: N UCH N J(D)CH

 

10.01.15 We wish you enough

Å skulle si farvel til noen, er det verste jeg vet og jeg er elendig til det. Folk går til dels greit, men med mine kjære firbeinte er det spesielt hardt- og jeg innrømmer det gjerne at det felles en tåre eller tre. Det er aldri en lett beslutning ta, men man har et ansvar for rasen og for hver enkelt hund om å gi den det beste livet den kan få.

Denne uken flyttet vår kjære "Luka" inn i nytt hjem, og selv om prosessen er trist, har jeg hatt en god følelse på at Harald, Anne Margrethe og Luka vil trives i hverandres selskap. Og når man få hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde eiere, og samtidig ser på bilder hvordan Luka allerede er blitt husvarm- ja, da vet man at man har gjort det rette.

Luka, we wish you enough........

P.S Siden om Luka finner man HER

04.01.15 Mål for 2015

Godt Nytt år!!

2015 blir et spennede år, og målsettingene er mange! Vi har mye å se frem til!

AU CH Beagelee Bourne Identity er jaktpremiert, og målsettingen er å stille på et par prøver til før jaktsesongen er over. Videre vil fokuset være å få han utstillingschampion  i Norge, Sverige, Finland og Polen, og i tillegg går vi for et C.I.B championat. 

NO CH NJ(D)CH Absolutely Spotless Panda er målsettingen å få henne utstillingschampion  i Sverige, Finland og Polen, og i tillegg går vi for et C.I.B championat på henne,

I løpet av året vil Aviatrix's Barefoot On The Beaches "Ellie" og Beagelee Finnish Queen "Cleo" debutere i utstillingsringen, og om utviklingen på Ellie forsetter tror vi hun vil ha en lovende utstillingskarriere fremfor seg. Om "Cleo" fortsetter sin utvikling jaktligsett er målsettingen å få henne jakpremiert i løpet av neste sesong.

Vi har lagt lista høyt i år, men desto mer moro er det om vi lykkes med å nå målene! Det er viktig  å ha noe å strekke seg etter.

Vi planlegger valpekull på NO CH NJ(D)CH Absolutely Spotless Panda og NO CH NJ(D)CH SE CH FI CH PL CH C.I.B Absolutely Spotless Hawana. Mer info om hannhunder kommer.

WDS blir avholdt i Milano i år, og vi vurderer fortsatt om vi skal dra dit eller ikke. EDS blir avholdt i Oslo i år, og der kommer vi til å delta!

I løpet av året vil det komme et par tilskudd på Aviatrix, og vi gleder oss stort til å kunne fortelle mer om disse tilskuddene når de er her.

Ellers så ser vi frem til følge avkommene etter Hawana i året som kommer. Ingenting gir oss mer glede enn om de lykkes i det formålet de ble anskaffet til- det være seg som familiehund, utstilling, jakt eller en kombinasjon.
 

Mvh Janne og Beaglene