Nyheter 2014

Showbeagle
Beagle

Utstillings
sesongen 2011

Beagle

28.12.14 Hilsen fra Finland

I dag er valpene etter Absolutely Spotless Hawana og Absolutey Spotless Zeus 6 måneder gammel, og vi har fått bilder av avkommene som er i Finland. Øverst ses Aviatrix Driving Cross the prairy "Farri" og under ses  Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard "Tuva". Begge hundene har kommet til gode hjem, hvor de får utfolde seg både i skogen og i utstillingsringen.

27.12.14 "Cleo" er i gang med jaging

Beagelee Finnish Queen "Cleo", vår import fra Australia, er kommet i gang med jaging på hare, og det meldes om at hun er påliggende i fot og tapsarbeidet. Vi gleder oss til å følge "Cleo" videre.

26.12.14 Romjulshilsen

Julen er vel overstått, og vi koser oss sammen med hundene. Spiser godt og nyter tiden vi har sammen.

2015 vil bli et spennende år, og vi har flere mål vi håper å nå i løpet av året. Zac er jaktpremiert, og vil kunne konkurrere om cert dette året. Det er å håpe og tro at det vil bli flere championat titler på både han og Panda i løpet av sesongen. Det er også planlagt flere nyheter i løpet av året, som vi gleder oss masse til! Mer info om dette kommer. 
Etter lang vurdering har vi kommet frem til at vi vurderer å omplassere vår go gutt Luka, dersom vi finner det rette hjemmet til han. Mer info om det kan du lese HER

01.01.15 Luka har funnet et nytt hjem i Haugesund.

23.12.14 God jul til dere alle!
Vi på Aviatrix
ønsker dere
en riktig
god Jul!

13.12.14 Rådyrlos på Panda

Egil, Dan, Simen og Steinar har hatt en trivelig dag på skogen med NJ(D)CH NO UCH Absolutely Spotless Panda, som har hatt rådyrlos i dag.

09.12.14 "Zac" er jaktpremiert

Beagelee Bourne Identity "Zac" har vært på jaktprøve, og er innstilt til 2 pr. hare!

Helt siden "Zac" kom til oss fra Australia i voksen alder, har målsettingen vært å få han jaktpremiert! Sesongen i fjor ble spolert av egen sykdom, men i år har han fått litt tid på skogen og hatt flere rådyrloser. Nå blir det mer trening på haren, og flere jaktprøve starter over nyttår:)

En stor takk til min kjære hundefører; Egil og til dommer som tok seg tid i en travel hverdag til å ut å bedømme hund.

06.12.14 Oppdatering fra Finland

Vi har fått flere oppdateringer fra Finland hvor Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard "Tuva" stadig får prøvd seg på haren. Tuva tar ut haren på egenhånd og losene blir lengre for hver gang. Rapporten i dag forteller om selvstendig fotarbeid som resulterer i uttak og en harelos som varer i 60 minutter. Hun blir liggende på tapet og jobbe, men lykkes ikke reise haren igjen.

Vi gleder oss til å følge Tuva og Inga videre på ferden.

25.11.14 I rute med "Zac"

I fjor var planen å få Beagelee Bourne Identity "Zac" jaktpremiert, men på grunn av egen sykdom ble disse planene utsatt. Så i år håper jeg å komme i land med "Zac" på jaktprøve, og treningen er i gang. I dag har vi hatt en fin dag på skogen med rådyrlos. Han jager premieloser, men trenger fortsatt mer trening i forhold til utslag. Interessen for hare er også tilstede, så det blir spennende å følge han videre.

23.11.14 Første los på Tuva

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger fra valpekjøpere, og i dag fikk jeg melding fra Inga Keranen i Finland om at Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard "Tuva" har hatt sin første harelos. Tuva, som er født 28.06.14 jaget haren i 15 minutter før hun tapte den. Vi gleder oss til å følge Inga og Tuva fremover.

23.11.14 Panda er ikke drektig

Vi har vært på ultralyd med Absolutely Spotless Panda og det er dessverre ingen tegn på drektighet. Vi beklager å måtte skuffe våre valpekjøpere, som har ventet på valp.
Vi planlegger valpekull på både Panda og Hawana våren 2015.

15.11.14 Panda er NJ(D)CH

Jubelen stod i taket, og tårene kom da jeg fikk beskjed om at NO CH Absolutely Spotless Panda jaget 1 Rå med tilleggslos på hare under Småhundprøven (SP) til Sørlandets harehundklubb i dag!

Panda er stilt på 5 jaktprøver og har oppnådd 1x1 Hare, 2x1 Rådyr, 1x2 Hare og 1x3 Hare, og vi er så stolt av vår lille Pandajente! Spesielt moro synes vi det er at hun, til tross for at hun ikke kommer fra jaktlinjer, jager både hare og rådyr, og har dokumentert sine jaktegenskaper med 100% premiering. 

En STOR takk til dommer, og ikke minst hundefører som stiller velvillig opp når man ikke har mulighet til å føre hunden selv! Tusen takk!

15.11.14 Nordisk Vinner-14

Under Nordisk Utstilling på Lillestrøm ble vår egen Aviatrixs Archangels Choice "Luka"
Nordisk Junior Vinner 2014, og har dermed ervervet sin første, av forhåpentligvis mange, titler. Vi er så stolte av vår lille Hawana sønn!

17.10.14 IGS Test

Jeg har testet mine avlshunder for Imerslund-Gräsbeck Syndrome (IGS), og resultatene foreligger:
Absolutely Spotless Panda: Normal (N/N)
Absolutely Spotless Hawana; Normal (N/N)
Beagelee Bourne Identity; Normal (N/N)

Har skrevet litt mer om IGS HER

28.09.14 "Luka" er i gang

Etter et ufrivillig opphold i jaktstarten pga av Kennelhoste, er vi i gang igjen. Panda, Hawana og Ailo viser rutine og vi har hatt flere flotte loser på hare, rådyr og rev. Og så er det svært gledelig at også Aviatrix Archangels Choice "Luka" er kommet i gang og har hatt sin første los i dag.

Vi har også fått hyggelige tilbakemeldinger fra flere valpekjøpere med bilder og info om flere loser og fall- slikt gleder oss som oppdrettere stort!

Vi ønsker dere lykke til og håper dere får en flott sesong!

18.09.14 I wish you enough...

Takk for all gleden og alle minnene og øyeblikkene dere har skapt, og lykke til hos nye eiere!

14.09.14 Sommer igjen?

loading...

Vi nyter de siste dagene samme med gjengen. Første valpen, "Bono", har allerede dratt til sitt nye hjem- hvor vi vet at han vil få det fantastisk sammen med "Tico" fra det forrige kullet til Hawana. Senere denne uken drar "Tuva" og "Ferri" til sine nye hjem i Finland og neste uke drar sistemann til Østlandet (Uvist hva kallenavn blir i skrivende stund). Vi beholder "Ellie" en stund til for å se hvordan hun utvikler seg.

13.09.14 Vi er igang igjen

Vi har hatt en mareritt lignende start på årets jaktsesong, da vi fikk kennelhoste og ikke kunne slippe hundene før denne uken. Ord kan ikke beskrive hvor godt det føltes å endelig kunne pakke sekken og nyte en dag med harelos.

NÅ er vi i gang igjen!!!

12.09.14 Nydelig tispevalp ledig

TISPA HAR FÅTT NYTT HJEM
Vi har en nydelig tispevalp etter NJ(D)CH NO UCH SE UCH FI UCH PL UCH C.I.B Absolutely Spotless Hawana og PL UCH PL JUCH LIT Winner-13 Absolutely Spotless Zeus.

Mer info og bilder finner du HER

09.09.14 Beklager lang behandlingstid

Pga av sykdom har det vært dårlig med tilbakemeldinger på henvendelser og valpeforespørsler, men jeg holder på å ta tak i dette nå og de av dere som har sendt mail eller ringt vil bli kontaktet i løpet av denne uken.

Beklager så mye!

Mvh Janne

18.08.14 Crufts kvalifisert

Lørdag 16 august ble Aviatrix Archangels Choice "Luka" kvalifisert for Crufts 2015!! Og tilbakemeldingen fra dommere er kjempe lovende!!

 

11.07.14 A new girl in Town....

Beagelee Finnish Queen "Cleo"  ankom gardermoen flyplass på torsdag. Dette er en import fra Beagelee kennel i Australia med en solid stamtavle. "Cleo" er først og fremt anskaffet som avlstispe, men vil i likhet med våre øvrige hunder få sin preging på skogen.

Bildet er fra vårt første møte på gardermoen, hvor en veldig trivelig tispe overrøste meg med beagle "kisses". Du kan lese mer om "Cleo" HER

 

06.07.14 Vi vokser og blir større....

28.06.14 Valpene er født

Den 28.06.14 ble det født 6 valper (3 tisper og 3 hanner) etter NJCH NUCH SE UCH FI UCH PL UCH C.I:B Absolutely Spotless Hawana og PLJCH Absolutely Spotless Zeus.

Dessverre var en hannhund dødfødt, men resten av valpene er friske og raske. Alle tricolor.

14.06.14 2,5 uke igjen...

Om 2,5 uke ventes valpene til Hawana og Zeus, og vi teller ned på dagene:)

06.06.14 Ingen valper på Panda

Dessverre ser det ut til at Absolutely Spotless Panda ikke er drektig. Vi fant ingen valper da vi var på ultralyd med henne på onsdag 04.06.14.

Gledelig er det at Hawana stadig legger seg ut, og vi ser frem til valpene kommer i juli.

Vi har også fått en drektig gjest på Aviatrix kennel- Finskstøveren " NJCH Finnelias Bjuti II". Bjuti, som hun til daglig kalles har gjort det svært bra på jaktprøver med 100% premiering og prøvevinner, og hun paret med NJCH Teo I- en unghund som sin unge alder til tross kan skilte med prøvevinner og gode jaktprøveresultater. Mer info om kullet HER

28.05.14 Hawana bekreftet drektig

YEAH!!! Hawana er bekreftet drektig av veterinær, og vi så flere valper på ultralyden. Nå begynner nedtellingen for fullt!

Som forventet var det altfor tidlig til å kunne si noe om Panda er drektig eller ikke, så det blir en ny tur til veterinær med henne om et par uker.

26.05.14 Siden sist...

Tiden går sakte når man teller på dager, så da er det greit å få unna ting som må være klart før eventuelle valper kommer.

Humoren sitter alltid løst her i gården- noe skiltet Egil har laget vitner om.

Ellers så har det skjedd en del på kennelen. Området på baksiden av kennelbygget er blitt ryddet, og planen er å gjerde inne hele området. I tillegg blir det lagt opp til flere luftegård

Innvendig har det vært nedvask og maling av vegger, og i tillegg har Egil bygget nye valpebåser. Disse er jeg kjempe fornøyd med!!

Det ser ut som både Hawana og Panda er med valper, og på onsdag skal vi til veterinær med begge to- skjønt det er i tidligste laget å ta ultra av Panda.

Forhåpentligvis er det gode nyheter ved neste oppdatering!

20.05.14 Epletreene blomstrer

Epletreene blomstrer og det er en nydelig tid å være ute.

Nedtellingen har startet, og tiden går sent når man venter på bekreftelse på drektighet.
 

17.05.14

Gratulere med dagen! Jeg håper dere har hatt en flott dag!

Mvh Janne og Beaglene

07.05.14 NKK Sædbank

Med Panda går ting raskere enn normalt- hun begynte med løpetid for en uke side, og jeg forventet ikke parring før om 4-5 dager. Så da telefonen kom om at prog.verdien var 26 på mandag var det bare å hive seg rundt. Det ble en snartur til Oslo og en kjapp visitt på NKK Sædbank i dag hvor Panda har blitt inseminert.
 

05.05.14 Panda

Da har vi vært å tatt blodprøve (prog.test) av Panda, og venter spent på svar om når vi må dra til Veterinærinstituttet for å inseminere henne.

Jeg har stor tro på denne kombinasjonen, og gleder meg til evenutelle valper melder sin ankomst.

02.05.2014 Hawana er parret med Zeus

NJCH NO UCH SE UCH FI UCH PL UCH C.I.B Absolutely Spotless Hawana er parret med PLJCH Absolutely Spotless Zeus, og vi venter valper cirka 01.07.14. Mer informasjon om kullet HER

01.05.2014 Panda/Gabby

NO UCH Absolutely Spotless Panda har fått løpetid, og når tiden er inne vil hun bli parret med CH Beagelee Archangel "Gabby". Mer informasjon HER

16.04.2014 Løpetid

Hawana har fått løpetid og vil bli parret med Absolutely Spotless Zeus når tiden er inne.

Mer info om valpekull ses HER

10.04.2014 Valpekull planlegges

Vi planlegger valpekull på Absolutely Spotless Hawana. Hun vil bli parret med Absolutely Spotless Zeus. Forventet parring i mai 2014.

03.04.2014 Årets Småhund i SHK

NUCH Absolutely Spotless Panda ble kåret til "Årets Småhund" i Sørlandets Harehundklubb 2013/14. Vi er så stolte over hva denne lille jenta oppnår, og gleder oss til å følge henne fremover.

27.03.2014 Beagelee Bourne Identity

16.03.2014 Absolutely Spotless Panda

Best i Rasen beagle

En flott dag på den internasjonale utstillingen i Kristiansand.  Det var 11 beagler, hvor av 9 "showbeagler" fra flere land. NUCH Absolutely Spotless Panda ble BIR med CACIB og Beagelee Bourne Identity var 2BHK med Res. CABIB. Dommer var Tino Pehar, Kroatia. I gruppen gikk Panda videre, men ble ikke plassert. Gruppedommer var Espen Engh, Norge.

"Short, compact body. Lovely head with strong stop. Strong. Enought long neck. Excellent topline and tailset. Good front. Lovely movement."

"Medium strong. Good head. Dark eyes. Lovely outline. Excellent tail carriage. In movement a little narrow in front."

08.03.2014 God helg

Aviatrix Beagle

23.02.2014 Ny Champion og 2BIG

Best i Rasen Beagle

På den internasjonale Utstillingen i Bø 23.02.2014 ble Beagelee Bourne Identity "Zac" Best I Rasen og Absolutely Spotless Panda ble 2.beste tispe med CERT! Dommer var Leif-Herman Wilberg, Norge.

Panda er dermed Norsk Utstillingschampion- jeg er så stolt av henne. Hun mangler en SP premiering før hun kan kalle seg NJCH også- og det er målsettingen til høsten.

Dagen ble toppet da "Zac" ble 2 Best i Gruppe 4/6 for dommer Tamas Jakkel, Ungaren.

15.02.2014 Tenk om

Etter lengre tids overveielse har jeg valgt å lage en side hvor jeg belyser temaer som opptar meg. Det er ingen blogg med daglige innlegg, men heller et fristed hvor jeg kan sette ord på temaer som engasjerer meg. I det første innlegget har jeg skrevet om "funksjonelt eksteriør" hos beaglen. Du finner siden HER

12.02.2014 Panda 1 Hare

Absolutely Spotless Panda

Absolutely Spotless Panda har vært ute på jaktprøve igjen, og denne gangen er hun innstilt til 1 pr hare. Hun har totalt vært stilt på jaktprøve 4 ganger og har 100% uttelling med 2 hare, 3 hare, 1 rådyr og nå 1 hare. Jeg er så takknemlig for at jeg har gode venner som stiller opp- uten dere hadde ikke dette vært mulig!! Tusen takk!!

02.02.2014

Godt nytt år! Januar måned var fylt med opp og nedturer, men nå ser vi lyst på fremtiden:) 2014 blir et spennende år for Aviatrix. Målsettingen om flere championater er klar, og vi gleder oss til utstillinger og jaktprøver i inn og utland fremover.

Utstillingsteamet vårt i år vil bestå av Panda, Hawana, Zac og vår lille debutant Luka. Det knytte seg stor spenning til Aviatrix Archangels Choice "Luka" sine prestasjoner i ringen da det ser svært lovende ut med tanke på eksteriøret. Han vil også begynne sin jakt trening denne våren og det ser vi frem til. Alltid like moro å begynne med preging av en valp.

Absolutely Spotless Panda har oppfylt jaktkriteriene (1Rå+2Hare+3 Hare på tre starter) og mangler et CERT for å kunne kalle seg NUCH. Vi håper også å kunne starte henne ytterligere en gang til på prøve denne sesongen, men det avhenger av snømengde og føre. Hun mangler et CERT i Polen før hun er polsk utstillingschampion, og i tillegg vil hun trenge et CACIB for å innfri CIB championatet.

Absolutely Spotless Hawana gjør comeback i utstillingsringen etter valpepermisjon og målsettingen er flere championater.

Beagelee Bourne Identity "Zac" skulle vært stilt på jaktprøve i høst, men pga av min helse/sykdom ble disse planer skrinlagt. Så det blir fullt fokus på jaktprøver til høsten. I mellomtiden skal vi kose oss i utstillingsringen og jakte på flere CERT og CACIB:)

Det planlegges flere valpekull i løpet av året, men vi har ikke bestemt oss for hannhunder enda. Etterspørselen etter valper er stor og vi synes det er gledelig at flere oppdrettere i Norden ønsker å importere avkom etter showbeagler med dokumenterete jaktlige egenskaper. Mer informasjon om valpekull og hannhunder kommer.

Utstillingsmessig blir høydepunktet WDS  i Helsinki, men vi ser også frem til flere beagle treff rundt om i Europa. Her hjemme blir det hovedsakelig de internasjonale utstillingene vi kommer til å delta på, men har også satt av tid til å delta på NHKF sin jubileumsutstilling på Biri i juni.

2014 vil by på flere spennede ting og vi gleder oss til å kunne fortelle mer om dette etterhvert. Jeg har også planer om å starte en blogg på hjemmesiden hvor jeg vil reflektere over temaer knyttet til beagle rasen. Ting jeg er opptatt av og som jeg ønsker å sette fokus på. Time will show.....Vi ønsker alle et hjertelig godt nytt år, og håper å se flere av dere på utstillinger og jaktprøver i løpet av året!

Mvh Janne og Beaglene