Nyheter 2017

Showbeagle
Beagle

Utstillings
sesongen 2011

Beagle

31.12.2017

Jeg vil ønske dere alle et godt nytt år, og samtidig takke for året som gikk. Det har vært dårlig med oppdateringer denne høsten, men det skyldes at fokuset har vært rettet mot min mor som kjemper mot lungekreft. Men jeg lover å komme sterkere tilbake i 2018.

GODT NYTT ÅR, OG MÅ 2018 BLI ALT DU HAR HÅPET PÅ!

 

27.01.2017 Taiko døde

Jeg skulle virkelig ønske at alle hunder levde for alltid, og jeg har grudd meg til den dagen jeg måtte ta farvel med den beste hamiltonstøveren jeg noen gang har møtt. Uansett hvor lenge man får lov til å beholde dem, så er det like trist når de reiser. Tårene trillet i ett, men jeg er glad for at jeg fikk lov til å følge han helt hjem. Taiko var frisk helt frem til siste dagen, og han etterlater seg et hav av gode minner og opplevelser. Hvil i fred, Taiko- du er savnet!
22.02.2003-27.12.2017

26.12.2017 God Jul

Endelig litt livstegn fra oss. Alt er bra med både hunder og oss- og jeg håper det blir mer tid til oppdateringer i tiden fremover. Vi venter fortsatt på løpetid på Maza og Micha, men regner med at det blir snarlig.

Håper dere har hatt en fin jul og vi ønsker dere en fortsatt fin høytid!

Klem Janne & Beaglene

13.11.2017 Til informasjon.....

 Det kommer flere henvendelser på epost og telefon hver uke, og jeg sliter med dårlig samvittighet når jeg blir liggende etter på besvarelser. Derfor velger jeg å være litt personlig her på hjemmesiden og håper dere har forståelse for jeg dessverre må prioritere andre ting en tid fremover enn besvarelse av henvendelser fra dere.

I midten av oktober fikk jeg den triste beskjeden om at min kjære mamma har fått lungekreft- en beskjed ingen av oss var forberedt på og som har gjort at livene våre stopper opp en periode. Det er en vanskelig tid for alle, men vi er positive, optimistiske og klare til kamp.

Til dere som henvender dere angående en beaglevalp- jeg planlegger to valpekull senere i år og informasjon vil bli lagt ut på hjemmesiden etterhvert. Jeg lover å besvare alle henvendelser når jeg har anledning og overskudd, men akkurat nå er fokuset mitt hos mamma.

Ta godt vare på deg og dine!

Klem Janne

 

02.09.2017 Flott debut på Molly

I dag kom det hyggelig melding fra Aviatrix`s Talladega "Molly" som tegner bra som jakthund og som fikk en kjempe debut på årets jaktsesong. Vi gratulere, og ønsker dere lykke til fremover.
 

27.08.17 Planer om valpekull 2017/18

I disse dager forbereder jeg meg til "årets vakreste eventyr" der jeg reiser nordover med beaglene, og jeg gleder meg masse til denne årlige begivenheten. Vi er heldige som har familie og venner som stiller opp og ivaretar hus og de av hundene som ikke kan være med.
Selv om det er lenge til og jeg har tenkt å nyte høsten i full drag har jeg begynt å planlegge neste års valpekull og jeg har lagt ut informasjon om dette HER 

Forrige helg ble EDS avholdt i Ukraine og Fantas Brand Going To Aviatrix "Mischa" sin kullbror, kullsøster og hennes mor ble alle Europavinnere. I tillegg ble hennes halvbror BIR og BIG. Vi har store forventinger til Mischa og gleder oss til å følge henne fremover.

25.07.17 Ingen valper på Lalie

Jeg var på ultralyd med Simonaland Lalie, og det viser seg dessverre at hun ikke er drektig. Det er veldig beklagelig å måtte skuffe dere som har ventet på valp fra henne, men jeg håper dere har forståelse for det.

Neste kull er planlagt våren 2018.

 

15.07.17 Farri Best i Rasen

Aviatrix's Driving' Cross the Prairy "Farri" ble Best i Rasen med CACIB på den internasjonale utstillingen i Piteå, Sverige i dag.

Det deltok 23 beagler og dommer var Carol Mulcahy, Irland.

21.06.17 Jeg har fått plass på dommerkurset.....!!

I vår søkte jeg Norsk Kennel Klub om opptak til dommerelev kurset (eksteriør) som skal starte opp i år. Jeg ble kalt inn til et intervju for 1,5 uke siden, og gruet meg veldig til dette. Jeg har hørt om flere som har blitt tatt av nerver og noen har til og med gått gråtende ut derifra så det var med skrekkblandet spenning jeg dro til Oslo. Jeg opplevde at intervjuet gikk veldig greit og har gått å ventet på tilbakemelding. Og i dag kom endelig epost fra NKK der de tilbyr meg en plass på dommerkurset. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne oppgaven og tror høsten vil bli en spennende tid for meg.

05.06.17 NJ(D)CH Beagelee Finnish Queen er NO UCH

For en helg det har vært! Fredag startet ballet med at Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" fikk 8 velskapte valper.

Lørdag deltok vi på utstilling med
NJ(D)CH Beagelee Finnish Queen "Cleo" -der hun fikk sitt andre cert og ble Best i Motsatt. Dommer var Vigdis Nymark. Søndag var det nok en utstilling der Cleo fikk nok et cert og ble 2BTK for dommer Lars Omdal. Dermed kan hun smykke seg med tittelen Norsk Utstillingschampion. Vel hjemme igjen fikk vi den gledelige nyheten at finskstøver Ailo er blitt kåret til årets revehund av Finskstøverforeningen Norge.

Vil benytte anledningen til å takke min kjære ektefelle som stiller opp og gjør det mulig å reise på utstilling når man har nyfødt valper hjemme. Og en stor takk til vår gode venn Faruk Mujanic!

02.06.17 Autorisert Ringsekretær
Denne uken kom det hyggelig mail fra Norsk Kennel Klub. Jeg er blitt autorisert som ringsekretær!

20.05.17 "Cleo" Best In Show

Med hjelp fra gode venner som stiller opp og ivaretar valper og hunder, hadde jeg muligheten til å ta turen til Bø i Telemark på utstilling med NJ(D)CH Beagelee Finnish Queen "Cleo" i dag. Og det ble en vellykket tur for vår del. "Cleo" ble Best i Rasen og fikk sitt første cert for rasespesialist Anne Marit Olsen.

Og som om ikke det var nok, gikk hun hen og ble kåret til Best In Show og Beste Jaktpremierte hund for dommer Tore Reistad.

16.05.17 Norge-Polen-Norge-Danmark-Norge

Forrige uke var en hektisk, men interessant uke. Jeg dro på tur til Polen- nærmere bestemt Krakow- og besøkte to beagle oppdrettere. Det er veldig givende å reise på slike turer og treffe andre mennesker med samme interesse. I tillegg får man sett mange beagler og den muligheten lar jeg ikke gå ifra meg. Heldigvis reiste jeg med begrenset bagasje ellers så kunne det fort ha havnet et valp eller tre i kofferten.

Kamil Dudek fra Crystalline Quality tok meg med på en guidet tur til Aushwitch og det ble en emosjonell dag fylt med inntrykk jeg sent vil glemme. For de av dere som ikke har vært der, kan dette anbefales på det sterkeste. Jeg har allerede lagt planer for et nytt besøk dit- men neste gang skal Egil også med.

Deretter gikk turen videre til Kuba Szwalek på Alotorius Kennel hvor jeg fik sette et knippe flotte beagler før turen gikk hjem til Kamil for å hilse på hans hunder. Kamil og Kuba har importert sperm fra beagler i Canada og Usa og jeg synes det var spennende å se hvordan disse hundene har avlet her i Europa. Det er også veldig lærerikt å reise og se hvordan andre oppdrettere har bygget opp sitt oppdrett. Det imponerer meg hvor imøtekommende og hjelpsomme oppdrettere av beagler er.

Vel hjemme igjen ble det et kort opphold før Egil og jeg tok turen til Danmark for å hilse på enda en oppdretter- men denne gangen var det ingen beagle oppdretter. Det ble likevel et interessant møte med en- for meg- ukjent rase. (Og bare sånn at det er klart- det er ikke jeg som skal ha ny hund/rase)

04.05.17 Sliter med dårlig samvittighet

Våren er en fantastisk tid på flere måter, men også en hektisk tid for vår del og jeg sliter med dårlig samvittighet for at tiden ikke strekker til slik jeg hadde håpet på. I tillegg til Hawana og hennes valper har jeg hatt ansvaret for en annen oppdretters tispe og hennes valpekull også. Og i går ble det født et finskstøverkull så nå er det litt "galehus" her et par dager. Så igjen ligger jeg etter på besvarelse av mailer og oppdatering av hjemmesiden, men sånn er det og jeg jobber for å komme ajour med alt.

01.05.17 Ferdig med aspirantarbeidene

Noen ting tar tid- og jeg er så glad jeg er ferdig med aspirantarbeidene og kan avvente godkjenning som ringsekretær fra Norsk Kennel Klub. Neste steg er tatt- så da får vi se hva fremtiden bringer:)

19.04.17 Litt oppdatering

Valpene har kommet og det er travle dager for oss. Jeg har dessverre ikke hatt tid til å besvare mailer av den grunn, men lover å gi dere en tilbakemelding i løpet av uken. Håper dere har forståelse for det.

 

14.04.17 Det nærmer seg valping

Vi regner med at valpene til Hawana og Donald vil melde sin ankomst i slutten av uken/begynnelsen av neste. Hawana er blitt kjempe stor og veier nesten 20 kg nå. Hennes normal vekt er 10 kg- så det er noen ekstra kilo å dra rundt på. Men hun er i kjempe fin form og stor kose seg ser det ut til. Hun er veldig glad i valper, og i ventetiden har hun fungert som en reserve mamma til valpene til Panda. De legger seg inntil henne og snuggler så fort sjansen byr seg.

Vi har en valpeliste der flere venter på valper, og de som har ventet lengst vil bli prioritert. Nå håper vi bare på en grei fødsel og friske valper. Så fort noe skjer oppdaterter jeg hjemmesiden med informasjon og bilder.

13.04.17 Godkjent championat

I dag kom bekreftelsen på at Beagelee Finnish Queen "Cleo" er tildelt tittelen Norsk Jakt Champion (Drev).

Hvem hadde trodd at det bodde så mye jaktegenskaper i en liten beagletispe fra Australia- og attpåtil jager hun bare hare.

Nå gleder vi oss til å vise henne frem i ringen på jakt etter flere titler.

30.03.17 Aviatrix`s Blown Away "Jojo" søker nytt hjem

Aviatrix`s Blown Away "Jojo" på 7 måneder søker nytt hjem. Mer informasjon om "Jojo" finner du HER

09.04.17 Slik det ser ut nå har "Jojo" fått nye eiere, og flytter dit over påske.

22.03.17 Litt blandet nyheter

Det er med stor skuffelse jeg må fortelle at det dessverre ikke blir valper på Beagelee Finnish Queen "Cleo" i vår.

Men den gledelige nyheten er at Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" har fått løpetid og vil bli parret med "Glory" neste uke.

Ellers har Aviatrix`s Blown Away "Jojo" flyttet hjem igjen og er på leting etter et permanent hjem. Les mer HER

18.03.17 Aviatrix`s Keg In The Closet "Tono"

På den Internasjonale utstillingen til Norsk Kennel Klub i Kristiansand i dag ble Aviatrix`s Keg In The Closet "Tono" kåret til Best i Motsatt (BIM) og fikk CACIB.

Dommer Göran Bodegård, Sverige hadde følgende å si om "Tono":  "Mye tiltalende, maskulin hund. Utmerket linjer og prop. Vakkert hode, velkonstruert velbalanserte ekstremiteter. Trenger litt mer vinkling i kneet. Tiltalende, typisk rase. Bra bevegelse."

Vi gratulerer så mye Tono og Synnøve, og gleder oss til å følge dere videre!

05.03.17 En uke med opp og nedturer

Det har vært en god uke fylt med opp og nedturer- og veien fra smil til tårer har vært kort. Det begynte så bra på torsdag med at "Cleo" ble innstilt til 1 premie og dermed ble Norsk Jaktchampion. Fredag ble det revejakt med støvere etterfulgt av hijakt med hihundene våre "Billie" (Tysk jaktterrier) og "Gruble" (Foxterrier glatthåret). De gikk inn i et grevlinghi og kom ikke ut igjen. Lørdag og søndag ble benyttet til å lete etter dem. Mitt humør vekslet fra dyp fortvilelse til håp, og det ble felt mange tårer i fortvilelse denne helgen. Torje (en nær venn av oss) ringte meg på kvelden og informerte meg om at Laika (finskstøver) hadde fått løpetid. (Jeg ble forespurt av Torje i fjor sommer om jeg kunne ta på meg å ha et kull på Laika. Vi har ventet på hennes løpetid og hadde funnet en god hannhund i Finland. Så dette så jeg frem til.) Nedsiden var at jeg nå at jeg måtte si nei til tur til Crufts da dette ville være på samme tidspunkt som forventet parring på Laika. Grudde meg til samtalen, men gode venner har alltid forståelse så gikk lettere enn først antatt. Mandag og Tirsdag hadde vi meldt på "Ailo" og "Foxy" på jaktprøve, og jeg hadde påtatt meg å dømme en harehund på tirsdagen. Det ble en tidlig start på dagen og vi gledet oss stort over dagene med Ailo og Foxy- deretter bar det rett hjem og lete etter hundene. Onsdag morgen fikk jeg melding om at Cleo hadde fått løpetid. Samme kveld traff virkeligheten meg og jeg innså at Billie og Gruble ikke ville komme hjem igjen. Det ble en tårefylt kveld og jeg tok med meg noen beagler og gikk meg en tur i skogen for å få tankene over på noe annet. Donald fikk sin første rådyrlos (hadde peiler på han) og var svært fornøyd da han kom tilbake. Torsdag dror jeg til veterinær med Laika for å ta prog.test av henne og begynne å planlegge Finlandstur neste uke. Jeg tok meg en ny tur på skogen med Donald og han fikk rådyrlos denne gangen. Stor jaktlyst i denne gutten, og jeg gleder

meg til høsten igjen. Fredag var planen å slappe av og kose meg med valpene, men ikke alt går som man planlegger. På formiddagen ringte telefonen og Åse (en venninne) ringte og fortalte at "Billie" hadde dukket opp og lurte på om vi kunne sjekke henne for skader. Hun hadde da vært borte i 1 uke og 1 time, og var- med unntak av stort vekttap- i forbausende fin form. Vi øynet et håp om at også Gruble var i live fortsatt og dro ned for å undersøke, men så ingen tegn til han. I mellomtiden fikk jeg telefon fra veterinæren som kunne fortelle at progesteron prøven på Laika viste verdier på 18mg/nl- det ville si at hun var parringsklar på torsdag,fredag og lørdag. Det ville være for kort frist å reise til Finland, men jeg har heldigvis gode venner som stiller opp på kort varsel og tar vare på hundene. Det ble lett etter Gruble med hund, men vi må nok innse at Gruble ikke lever lengre. Mest sannsynlig har hann død i kamp mot en grevling. Så da var det bare for oss å hive oss i bilen og kjøre gjennom kvelden og deler av natten. Vi ble tatt imot med åpne armer, og følte oss så velkommen. Ble et trivelig opphold med masse hundeprat. Hundene var begge uerfarne, så lørdag vi ble nødt til å få litt assistanse fra veterinær. Og det som skjedde videre er som tatt ut av en komedie. På vei inn i klinikken klarte veterinæren å klemme halen til Laika i ytterdøra, og det endte med hun måtte amputere deler av halen som følge av skaden. Men parringen gikk bra, så nå håper vi på små finskstøver valper om i begynnelsen av mai. Søndag kom vi hjem etter en laaang kjøretur i et forferdelig snøvær. Jon var innom med gode nyheter- Ailo hadde hatt en fantastisk dag på skogen og det var felt rev for han i los. I kveld har vi vært å hentet "Cleo"- går alt etter planen så blir hun parret denne uken med Donald.

Så til dere som har sendt meg henvendelser via epost så beklager jeg at jeg ikke har rukket å besvare dem, men det har som nevnt vært en hektisk uke med mange opp og nedturer. I morgen kommer det oppdatering og nye bilder av valpene til Panda & Donald.

24.02.17 Gruble RIP

Gruble
Han kom inn i våre liv ved en tilfeldighet, og sjarmerte oss fra første stund. Og ikke bare oss- de fleste som møte Gruble bemerket hans vennlige vesen og forkjærlighet for barn og baller. En snillere hund skal man lete lenge etter. Du gav Egil og flere med han mange gode minner og opplevelser på skogen og hjemme, og du er dypt savnet.

28.02.17 "Foxy" innstilt til 1 rev.

Jalovainaan Foxy kunne ikke være dårligere enn sitt forbilde Ailo- og er i dag innstilt til 1 pr rev. Hun har hatt en enorm læringskurve denne sesongen, og det skal bli utrolig spennende å følge henne videre.

27.02.17 "Ailo" innstilt til 1 rev

Vanligvis skriver jeg bare om beaglene, men vi- eller det vil si Egil og Jon- har 2 finskstøvere som utelukkende blir brukt til rovviltjakt og som fortjener litt spalteplass på hjemmesiden i dag. Noen hadde kanskje syntes at det var en lite gjennomtenkt tanke å stille en hund på jaktprøve når den så og si har levert reveloser daglig de siste ukene. Men Ailo skuffer ikke, og det er med stor glede jeg kan fortelle at han er innstilt til 1 premie rev med 75 egenskapspoeng etter å ha jaget 2x 120 min rev i dag i særdeles krevende terreng. Vi er så stolte over denne gutten og alt han presterer!

23.02.17 Beagelee Finnish Queen NJ(D)CH

Beagelee Finnish Queen "Cleo" er innstilt til Norsk Jaktchampion (NJ(D)CH) etter å ha blitt innstilt til 1 pr hare i dag. Cleo er en showbeagle vi har importert fra Australia og det er derfor ekstra moro at hun er utelukkende premiert på hare.

Selv om jeg gjerne skulle tatt æren for hennes prestasjoner, så er det to fantastiske mennesker som står bak dette. Vi er uendelig takknemlig for jobber dere har lagt ned i Cleo- Viggo og Tommy. Og vi gleder oss til å følge dere fremover.

08.02.17 Aviatrix`s Good Girl "Hera"
Vi har fått bilder og oppdatering om Aviatrix`s Good Girl "Hera"- som er datter til Aviatrix`s Barefoot On the beaches "Ellie" og Beagelee Donald Duck. Tiden flyr og Hera er blitt 6 måneder allerede. Det er blitt en flott jente, og vi ønsker deg alt godt og gleder oss til å følge dere videre!

28-29.01.17 Beagelee Finnish Queen

28.01.17 Beagelee Finnish Queen "Cleo" har hatt en suksessfull dag på skogen sammen med Tommy og Viggo. Resulatet ble 2 harer, og hun ble koplet mens hun gikk på fot til den 3 haren.

29.01.17 I dag har Beagelee Finnish Queen "Cleo" deltatt på Småhundprøve (SP) i regi av Vestlandet HHK. Dagen startet mer dramatisk enn jeg kunne ønsket da bilen skled av veien ned Kvåsstigen og hadde et ublidt møte med fenderen. Dette preget meg gjennom dagen, men Cleo leverte og er innstilt til 1 SP hare.
 

27.01.17 Aviatrix`s Girl Crush

Vi har fått litt bilder og oppdateringer om Aviatrix`s Girl Crush "Marissa"- som er datter til Absolutely Spotless Panda og Beagelee Bourne Identity. Marissa bor hos sin eier i Sverige. Vi takker for bilder og informasjon, og gleder oss til å følge dere videre.

25.01.17 Oppdatering om Panda

Vi venter fortsatt på valpene til Panda, men det ser foreløpig ikke ut som de kommer i kveld/natt heller. Men det kan snu seg fort. Panda er i fin form og appetitten er på topp. Så vi får smøre oss med tålmodighet en stund til.

20.01.17 Helsetest av Zeus

Jeg har fått tilbakemelding om at Absolutely Spotless Zeus er testet fri for MLS, IGS og NCCD- det vil si at avkommene fra kullet til Hawana/Zeus er genetisk fri for MLS, IGS og NCCD.

01.01.17 Godt Nytt År!!

Mvh Janne og Beaglene