Crystalline Just Give Me A Reason "Emmi" &
Beagelee Donald Duck

"Casey Donahew" kullet 2020
 

Aviatrix`s Drove Me 2 The Whiskey
Aviatrix`s Southern Girl
Aviatrix`s One Star Flag
Aviatrix`s Small Town Love
Aviatrix`s Queen For A Night
Aviatrix`s He Ain`t A Cowboy

MLS - N/N
Factor 7 N/N
NCCD -  N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N
LAFORA- N/N
MLS - N/N
NCCD NCCD/N
IGS - N/N
LAFORA- N/N
BEAGELEE DONALD DUCKBEAGELEE ARCHANGELHARNETT WATERCOLORS IN THE RAINDARAGOJ CRYSTAL RAIN
DARAGOJ CHIT CHAT
BEAGELEE MADE IN AMERICASHAW`S SPIRIT OF THE CHASE
MANAHOUND SCENTER PIECE
BEAGELEE PENNY IN MY POCKETBEAGELEE POCKETFUL OF SUNSHINEDARAGOJ LAUDATUR
BEAGELEE KILLER QUEEN
BEAGELEE FOXY LADYDARAGOJ CRYSTAL RAIN
BEAGELEE FINEST BLEND
CRYSTALLINE QUALITY JUST GIVE ME A REASONWASKASOO DYNOMITE PHOENIX RISING  DARAGOJ HEAVEN ON EARTH  DARAGOJ CRYSTAL RAIN
DARAGOJ HEAVEN CAN WAIT    
WASKASOO NAUGHTY GIRL LEXMARKWASKASOO'S GONE WITH THE WIND
RALLYDON DAEDREAM 
LANGRIGG LET THEM EAT CAKELANGRIGG LIKE IT WAS YESTERDAYLANGRIGG RAIN HAIL OR SHINE
LANGRIGG SCRUMPTIOUS
LANGRIGG STRAWBERRY CUPCAKETRADEWINDS LIL`BIT OF FIRE
LANGRIGG SPARKLE IN SONG

OPPDATERING

14.11.2021 Siden sist; Aviatrix`s small town love

26.06.2020 Sjuende leveuke

I dag gikk turen til veterinær for vaksine, id merking og veterinærsjekk. Turen til veterinær Eli Ovedal tar cirka en time og veiene er smale og svingete- så det var ikke fritt for at valpene ble bilsyk. Men til tross for oppkast og at de følte seg litt slappe/syke- var det en glad gjeng som hilste på Eli. Halene logret hele tiden og ALT var like kjekt. Det var ingen anmerkninger på valpene. Bitt, hale og testikler var ok.

Vi følger det gamle vaksine regimet- det vil si at valpene får vaksine ved 8 ukers alder og deretter ved 12 ukers alder. Det er slik det ble praktiskert tidligere, men nå for tiden er det blitt mer vanlig at valpene får sin første vaksine ved 12 uker og deretter ved 16 ukers alder. Men vi ønsker ikke at valpene leveres uten vaksine- vi ønsker at det er beskyttet de første 4 ukene i sitt nye hjem, så derfor har vi valgt å følge det gamle regimet. 

22.06.2020 Sjette leveuke

Valpene har endelig fått navn- og kullet har fått navn etter sanger til Casey Donahew. De er også blitt registrert i NKK og har fått sitt eget registreringsnummer. Som nevnt ved forrige oppdatering så fikk Emmi jurbetennelse og måtte har veterinærtilsyn. Såret utviklet seg og ble betent og med 6 små valper som stadig er oppi det så gjorde veterinæren en vurdering om at vi skulle sette henne på Galastop og gradevis la henne få mer tid for seg selv sånn at såret kunne heles. Galastop stopper/reduserer melkeproduksjone- men i og med at valpene var så store som de var så spilte det liten rolle for dem. Så Terrie (beagle) har overtatt rollen som barnevakt og tar den rollen med største alvor. 

Ellers så er både humøret og energien på topp- hagen blir flittig benyttet og det er mye som skal undersøkes og smakes på. Jeg hadde plantet nye pioner i fjor og var så fornøyd da jeg så at den ene stod i blomst- vel 5 minutter senere var det ikke mye spor av blomsten for å si det sånn:) Det har også vært folk å kikket på valpene og det har vært gjensidig glede! 

Denne uken blir det tur til veterinæren for id merking, vaksine og sjekk. Det blir den siste uken med denne gjengen og jeg skal nyte de siste dagene i fulle drag. Under ses bilder av valpene- det er lagt ut bilde av dem oppstilt og hodebilde. Hver valp har fått sin egen farge sånn at man kan skille bildene fra hverandre. I morgen sender jeg ut informasjon om hvilken valp som dra til hvem:)

Aviatrix`s Drove Me 2 The Whiskey

Aviatrix`s Southern Girl

Aviatrix`s One Star Flag

Aviatrix`s Small Town Love

Aviatrix`s Queen For A Night

Aviatrix`s He Aint A Cowboy (Hannhund)

12.06.2020 Femte leveuke

Det har vært en innholdsrik uke på mange vis denne uken- valpene har flyttet over i en større valpegård med mer utfordringer og plass til å utfolde seg. Og det var en lykkelig gjeng som gikk løs på alle leksakene Egil har hengt opp til dem. Tirsdag morgen oppdaget jeg at Emmi ikke var i form- hun hadde feber, var slapp og takket nei til mat. Viste seg at hun hadde fått jurbetennelse- så turen gikk rett til veterinær der hun fikk injeksjoner med antibiotika og smertestillende. Vel hjemme igjen var hun mer pigg og var superglad for å se valpene igjen. Og hun er en utrolig mamma som- til tross for dårlig helse selv- fikk vasket og stelt alle før hun la seg ned og gav dem mat. Det går fremover med Emmi- det har gått hull på betennelsen og blitt et sår der som krever sårstell. Det blir fortløpende vurdert behov for å gi henne medikamenter for å redusere melkeproduksjone- men enn så lenge får valpene både morsmelk og fast føde. 

Ellers så er det en aktiv gjeng som har tatt i bruk hele hagen- enn så lenge har blomsterene fått stått i fred, men antar at det bare er snakk om dager før de får litt ekstra "beagleomsorg":)

I løpet av kommende uke skal jeg få på plass navnene deres og så blir det en ny runde med kur mot innvollsparasitter. Egil kommer hjem til helgen- så jeg håper å få litt hjelp til å ta oppstilte bilder av dem så dere kan få sett hvor fine de:) 

Ha en fin uke!

07.06.2020 Fjerde leveuke

Møt gjengen med skjønne beaglevalper:) Ikke bare er de søte som sukker, men det er også den mest trivelige og trygge gjengen du kan tenke deg. Her snakker vi om logrende haler som nesten går av og uendelig mengder med beagle kisses som deles ubegrenset ut! De har fått hilse på finsktøvervalpene til Egil- som er 8 uker og hamler opp med dem til tross for at de veier bare 1/8 del av det de gjør. Ingenting å si på verken mot eller selvtillit:) 

03.05.2020 Tredje leveuke

Jeg pleier å si at valpetiden går altfor fort- de første ukene skjer det lite, men når de klar for sitt første måltid med fast føde så eksploderer utviklingene. Valpene har begynt å spise vom og hundemat i spedd litt geitemelk og det faller i god smak hos alle. De har fått sine første turer ut i hagen og på dagtid har de flyttet ut i en valpegård- valpekassen ble rett og slett for liten og verden lokket utenfor. Så da var de klar for flere utfordringer. De har fått møtt valpene til Foxy (Egil sin finskstøver) og det tok de på strak hånd. Det er en trygg gjeng som tar nye ting på strak arm- alltid logrende og alltid med halen rett opp. De har fått en ny runde med kur mot innvollsparasitter og neglene er blitt klippet.I dag får de besøk av familien som Emmi bor hos til daglig- tenker de er spente på å møte både Emmi og valpene. 

24.05.2020 Andre uken

Vi har fått øyne og vi kan høre- så nå ligger verden for våre føtter. Aktivitet nivået på denne gjengen har ikke akkurat skutt i været, men nå reagerer de når jeg prater til dem og de har begynt å gå rundt i kassen oppreist på beina. De har fått sin første kur mot innvollsparasitter og vi har klippet negler igjen. Emmi tar morsrollen med største alvor, men turen ut kommer oftere og varer lengre enn for en uke siden- og det er et postivt tegn på at valpene blir større. Denne uken vil jeg tro at første valpen vil krype ut av kassen og at de blir mer hørbare enn frem til nå. De vil også få sitt første måltid i slutten av uken og det ser jeg frem til! 

18.05.2020 Første uken

Den første uken- som alltid er den mest kritiske perioden for valpene- er vel over og så langt ser alt ut til å gå veldig etter boken. Emmi er en god mamma som tar godt vare på dem- hun har rikelig med melk så de legger godt på seg, holdes rene og stelles og dulles med hele tiden. 

Det er ikke så mye annet som skjer denne perioden enn at det går i mat og søvn- men de neste dagene venter vi på at øynene skal åpnes. Det er alltid like kjekt for da ser de mer ut som små beagler og man får et annet forhold til dem. Det blir også en runde med neglesaks og første kur mot innvollsparasitter skal gis. 

Ellers så merker jeg godt at corona gjør sitt innspill-  tydelig at folk er hjemme og har god tid for aldri før har jeg stått ovenfor så mye henvendelser om valp. Den dagen valpene ble født var det 8 henvendelser på valp- og på mailen tikker det daglig inn flere henvendelser. På mange måter er det veldig koselig at så mange ønsker seg beagle, men jeg kjenner også på litt uro knyttet til det. For hva skjer med mange av disse valpene når ting går tilbake til normalen- når tiden ikke strekker til for å ha valp? 

06.05.2020 Valpene er født

Tirsdag morgen begynte Emmi med oppblokking- og jeg kjente litt på stresset da en valpekjøper fra Trondheim skulle komme samme dag og hente en valp fra Panda sitt kull. Tenkte at det sikkert kom til å bli valpefødsel samtidig, men det gjorde det ikke. Oppblokkingen fortsatte gjennom natten og utover onsdagen. Rundt 19.30 begynte det å komme en vannblære til syne og kort tid etter kom masse mørkegrønt fostervann- noe som absolutt ikke er noe godt tegn. Så turen gikk til veterinær der hun fikk en riesprøyte og kalk for å se om man kunne klare å presse ut valpen som man nå kunne kjenne innenfor bekkenet. Etter en time hadde valpen fortsatt ikke flyttet på seg og man tok en beslutning om å ta keisersnitt. Jeg måtte jobbe godt med første mann- en kraftig hanne- for å få skikkelig liv i den, men det gikk bra med alle valpene tilslutt. 5 tisper og 1 hanne- alle mørke tricolor. 

Emmi var nokså overrasket over de små nøstene som lå å pattet da hun våknet av narkosen, men morsinstinktet kom fort på plass og hun er så flink med dem. 

30.04.2020 Røntgen

Torsdag gikk turen til veterinær Eli Ovedal for røntgen av magen til Emmi. Hun er en liten tispe så selv om magen så stor ut var jeg usikker på hvor mange det egentlig var. Vel bildet viser at det er minst 6 valper der- Egil mener det er 7, så vi får se hvem som har rett om noen få dager til! Hvor mange ser du?

08.04.2020 Bekreftet drektig med ultralyd

24.02.20 Oppdaget løpetid
28.02.20 Prog.test 0.6
02.03.20 Prog.test 3,6
05.03.20 Prog.test 29


Parret 05-06.03.20
Bekreftet drektig: 08.04.20

05.03.20 Ikke alt går som planlagt.

Noen ganger har man planlagt alt og tror at dette er bankers- men så skjer det noe totalt uforutsett som gjør at man bare må vri hjernen etter en annen løsning. Sånn ble det med kullet til Emmi- jeg hadde planlagt at jeg skulle bruke Yankee i kombinasjon med Emmi. Vi hadde god kontroll på løpetiden og tok blodprøver underveis for å være 100% sikker at man fant rette tidspunktet. Alt lå til rette til at dette skulle bli en vellykket kombinasjon. Vel- det viste seg at Yankee ikke er kjønnsmoden i det hele tatt. "Som jeg kunne ikke brydd meg mindre om denne tispen". Så da er man heldig at man har et godt alternativ stående hjemme og som definitivt var klar for damebesøk. Så nå gleder vi oss til hva kombinasjonen vil gi av pene valper:) Nedtellingen har startet:)

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 

For spørsmål/informasjon eller ønske om å stå på venteliste er det bare å ta kontakt

Janne Sandbakken
Audnedalsveien 2989
4525 KONSMO
Norge
Tlf: +47 99451135
JanneSandbakken@hotmail.com

Beagle Norge