SIMONALAND LALIE & BEAGELEE BOURNE IDENTITY

"Kenny Chesney" Kullet 2015

Aviatrix`s Dont Blink "Dixie",
Aviatrix`s Hemingsway`s Whiskey "Nana",
Aviatrix`s The Good Stuff "Davy",
Aviatrix`s You and Tequila "Hio",
Aviatrix`s Wild Child "Zelda",
Aviatrix`s The Tin Man "Max",
Aviatrix`s Keg in The Closet "Tono",
Aviatrix`s Where I Come From "Luna"

19.09.2015 ble det født 9 valper etter CH Simonaland Lalie og CH Beagelee Bourne Identity- dessverra var 1 dødfødt.

Valpene er genetisk fri for MLS, IGS og NCCD
 

VALPEOPPDATERING

19 september ble valpene etter CH Simonaland Lalie og CH Beagelee Bourne Identity født. 6 tisper og 3 hanner- dessverre var den ene tispevalpen dødfødt. Vi har stor tro på denne kombinasjonen og gleder oss til å følge valpene videre.

Siden sist.... (Valpene vokser til)

Aviatrix`s Dont Blink "Dixie"
Aviatrix`s Hemingsway`s Whiskey "Nana"
Aviatrix`s The Good Stuff "Davy"
Aviatrix`s You and Tequila "Hio"
Aviatrix`s Wild Child "Zelda"
Aviatrix`s The Tin Man "Max"
Aviatrix`s Keg in The Closet "Tono"
Aviatrix`s Where I Come From "Luna"

27.11.2018 Siden sist: Aviatrix`s Hemingsway`s Whiskey "Nana"

21.11.2018 Siden sist: Aviatrix`s Keg In The Closet "Tono"

Tono
Tono
Max
Max
Nana
Nana
Davy
Davy
Zelda
Zelda
Tono
Tono

18.11.15 I wish you enough....

8 små og Egil på jobb- og tid for det tradisjonelle fotografiet på trappen. Vel- ikke det beste bildet denne gangen, men minnene og tradisjonen lever videre:)

8 uker går så alt for fort og for en nydelig tid det har vært- selv om det til tider har vært litt mer hektisk enn man har ønsket. Jeg er så takknemlig for at dere valpekjøpere har vist stor forståelse for det mens det stod på som verst.

Ingenting kurer "gruff" som en gjeng med små beaglevalper som ivrig deler raust ut med beaglekisses. En kan ikke være nedfor i selskap med denne gjengen:)

Jeg vil takke for tiden jeg fikk sammen med dere, og ønske dere lykke til på ferden videre.

Not all of us can do great things- but we can do small things with great love.

12.11.15 Siste uken på Aviatrix

Aviatrix`s The Good Stuff

Aviatrix`s You And Tequila

I dag er det siste dagen før de første valpene drar til sine nye hjem. De har vært på veteriærbesøk i dag og fått vaksine og microchip. Det var ingen anmerkninger på noen av valpene, og de sjarmerte Eli (veterinær) med sine mange beaglekisses- som ble velvillig delt ut. Kjøreturen- som tar en time på svingete veier- gikk overraskende bra. Det var bare høylytt protester i noen få minutter før de la seg til å sove hele turen.

Det har også blitt tid til litt fotografering innimellom slagene. Ellers så har vi kost oss sammen denne siste uken- hagen blir grundig gjennomsøkt og det lekes heftig med de andre hundene.

Aviatrix`s Keg in The Closet

Aviatrix`s Where I come From

Aviatrix`s Wild Child

Aviatrix`s The Tin Man

Aviatrix`s Dont Blink

Aviatrix`s Hemingway`s Whiskey

loading...

02.11.15 Valpene er 6 uker gamle...

Aviatrix`s The Tin Man

Valpene er nå 6 uker. Ny markkur er gitt. De har denne uken flyttet ut i valpegård i kennelbygget på dagtid. Det er veldig populært å kunne velge selv når man ønsker å ut å leke eller når man vil ta seg en hvil.

Ingen tvil om at dette er beaglevalper med stor appetitt på mat. Når det nærmer seg servering er et "spetakkel" uten sidestykke. Her er det tydelig at alle 8 er nær "sultegrensen" og at det er viktig at vi skynder oss med maten.

Neste uke går turen til veterinær før de reiser til sine nye hjem. Ufattelig hvor fort tiden har gått- nå skal jeg nyte dagene sammen med de små før de reiser.

25.10.15 Valpene har fått stamtavle navn

Vi har daglige lufteturer ut i hagen, og området de beveger seg på blir stadig større. I dag har det vært sol og pent vær så da tok vi likegodt "lunsj" ute i det fri:) I slutten av neste uke er planen at valpene flytter ut på dagtid slik at de kan få utfolde seg mer enn hva plassen inne tillater.

Litterbox treningen går utmerket og det er imponerende å se hvor lett de tilpasser seg denne metoden. Når de våkner, etter de har spist eller under lek så går de til kassen for å gjøre fra seg. Det gjør min jobb som oppdretter utrolig lett når man slipper å måtte vaske gulv flere ganger om dagen eller måtte bytte underlaget i valpekassen pga uhell.

 

Valpene er 5 uker gamle og det skjer noe hele veien i utviklingen deres. Over natten skjer det endringer- og man lurer plutselig på hvor de søte små som stavret seg forsiktig rundt på stuegulvet tok veien. Nå er det fullfart hele tiden. Utrolig hvor fort tiden går, og bare 3 uker reiser de til sine nye hjem.

Valpene har fått stamtavle navn hentet fra sanger til Kenny Chesney:
Aviatrix`s Dont Blink
Aviatrix`s Hemingsway`s Whiskey
Aviatrix`s The Good Stuff
Aviatrix`s You and Tequila
Aviatrix`s Wild Child
Aviatrix`s The Tin Man
Aviatrix`s Keg in The Closet
Aviatrix`s Where I Come From

 

22.10.15 Første tur ut

I dag har valpene hatt sin første tur ut- det regnet litt og blåste litt så ikke idelt vær. Men valpekassen og området rundt begynner å bli lite og det er tid for nye utfordringer. Ute var alt nytt og litt skummelt, men det var også mye spennende som måtte undersøkes.

Det er hektiske dager, men når man setter seg ned i valpekassen og blir møtt med masse "beaglekisses" glemmer man alt stresset og bare koser seg. Og ingenting kan måle seg med en trøtt valp som kryper opp i armkroken og sovner. Lykke!! 

Det skjer utvikling hele tiden. Valpekassen ble tidligere forsert med forsiktige steg- nå prøves det opitimistisk med hopp inn i kassen. Turene ut vil bli en del av daglig rutine og snart vil hele hagen være en stor lekekasse som blir flittig brukt.

19.10.15 Nye bilder av valpene og litt oppdatering.

Valpene er blitt fire uker og i helgen inntok de sitt første faste måltid. Litt uvant var det, men falt for i smak hos alle. De neste måltidene gikk raskt ned og de har allerede lært seg foringsrutinene. De har fått hilse på de andre hundene og det var gjensidig nysgjerrighet. Litterbox treningen går veldig bra og det er få uhell på gulvet. Ormkur/markkur nr 2 er inntatt. Vi begynner å kjenne valpene godt nå og ser ulike personlighetstrekk hos de forskjellige. Noen har også oppdaget at om man henvender seg i nærheten av der menneskene sitter så blir man løftet opp og får kos. (Valpene bor inne og vi har dem i nærheten av der vi sitter på kvelden slik at de blir vant til husets lyder) De er mye lek- etterfulgt av like mye søvn.

Under ses bilder av valpene tatt på søndag 18.10.15. De tre øverste bildene er hannene.

06.10.15 Bilder av valpene

Valpene er nå 2,5 uke gamle og de blir stadig mer aktive. Forsiktig lek med sine søsken ser vi, og innimellom gjøres det små forsøk på logring når man prater til dem. Flere av dem synes at valpekassen begynner å bli liten og ønsker å utforske mer av verden. Valpene er kommet seg opp på beinene- dog noe ustøe er de, men det krabbes ikke lengre. Første mark/ormkur er gitt- og som forventet falt den ikke i smak.

Som dere ser på bildene begynner nesebrusken å fylles med farge- slik at det rosa forsvinner.

I løpet av denne uken regner jeg med at valpene er ute av kassen på egenhånd.  

29.09.15 Litt info og nye bilder

De begynner å ligne mer og mer på små beagler- man kan skimte at øynene så smått har begynt å åpne seg og de beveger seg mer rundt om i valpekassen. Lalie er en utmerket mor og viser den største omsorg for sine små.

Bildet øverst på siden er tatt i dag av valpene- ikke enkelt å få dem til å samarbeide slik at man kan se ansiktet på alle.

 

25.09.15 En uke gamle...

I morgen er det en uke siden valpene ble født. Lalie er en god og omsorgsfull mamma som tar godt vare på sine små. Melkebaren er åpen hele døgnet, og valpene legger på seg 50-80 gram hver dag.

Det er ikke så mye annet som skjer enn å sove og spise- og slik går dagene. Men neste uke regner vi med at øynene åpnes og da får man et bedre inntrykk av hver enkelt valp. (Bildene blir større om man trykker på dem)

21.09.15 Ledig beaglevalper

Vi pleier ikke å sette opp flere valpekjøpere enn det man kan forvente blir født av valper da vi ikke ønsker å skuffe noen. Et gjennomsnittlig valpekull til beagle gir 5,4 valper. Kullet til Lalie og Zac ble større enn forventet, og derfor har vi ledig noen beagle valper. Er du interessert i en beaglevalp kan du kontakte oss via kontaktskjema (HER) eller via kontaktinformasjonen du finner HER

19.09.15 Valpene er født

19.09.2015 ble det født valper etter CH Simonaland Lalie og CH Beagelee Bourne Identity.

00.03 tricolor tispe på 303 gram.
02.20 tricolor hanne på 314 gram.
02.40 tricolor tispe på 305 gram. 
04.20 tricolor hanne på 318 gram.
04.35 tricolor hanne på 298 gram.
04.55 tricolor tispe på 260 gram.
05.46 tricolor tispe 281 gram
06.35 tricolor tispe 285 gram
08.05 tricolor tispe - Dessverre var den dødfødt.

Det står bra til med mor og valper, og Lalie tar godt vare på dem

17.08.15 Bekreftet drektig

Jeg har vært til veterinær med Simonaland Lalie, og det er bekreftet at hun er drektig med flere valper. Nå gleder vi oss og teller ned på dager til valpene kommer.
 

Om Zac og Lalie

RUS CH Simonaland Lalie kom til oss fra Russland da hun var 2 år gammel, og er en nydelig tispe på alle måter. Hun er russisk champion, og datter til J.Club CH Rus CH Blr CH Est CH Lt CH Lv CH Ua CH RKF CH J.Rus CH J.Bel.CH CIE Absolutely Spotless Enigma og Club CH J.Club CH Rus.CH Lt.CH RKF.CH Fin-JW Lit-JW J.RusCH Nordic Junior Winner Astravegas Brad Pitt. Begge foreldrene har gitt championer i flere kombinasjoner.

AU CH Beagelee Bourne Identity "Zac" kom til oss fra Australia da han var 1,5 år gammel. Han er Australsk utstillingschampion, og har gjort det svært bra på utstillinger her i Europa også, med flere gruppeplasseringer og Best i Rasen. På verdensutstillingen i Budapest vant han en svært sterk championklasse og fikk CERT, og i sommer ble han Best in Show på den største harehund utstillingen som noen gang har vært avholdt i Norge. Zac ble jaktpremiert på hare i desember 2014 med en 2 premie hare, og i februar i år ble han fullcertet her i Norge, og trenger en 1 pr hare for å bli Norsk Utstillingschampion.

Zac er sønn til AU CH Beagelee Final Match og Multichampion Absolutely Spotless Szach. Begge foreldrene har gitt championer I flere kombinasjoner.

Både Beagelee Bourne Identity og Simonaland Lalie er DNA testet for Musladin-Lueke Syndrome "MLS" og Imerslund-Gräsbeck Syndrome "IGS", og begge er fri (N/N) for både IGS og MLS. Dermed vil valpene være genetisk fri for både MLS og IGS.