Årets Jakttur 2015: 10 dager i paradis.....

Høstens vakreste eventyr..
Jeg er nettopp kommet hjem fra en tidagers jakttur i gode venners lag, og jeg føler meg veldig priviligert som kan reise på disse turene. Opplevelsene slike turer gir kan ikke beskrives, men må oppleves.

Turen kom til ved en tilfeldighet og med en god porsjon flaks- havnet vi her, i det som bare kan omtales som en harejegernes paradis. 10 dager med jakt i en fantastisk natur og med en harebestand vi ikke er vant til her sør. Egil og jeg hadde med oss finskstøveren "Jallo", beaglene "Zac" og "Ellie", mens Torje og Jon hadde med seg finskstøverne "Toiva" og "Laika".

Værgudene var på vår side, og med sol og blå himmel var det lite som minnet om annet en sommer. På dagen lå temperaturene på 21 grader- noe som ble vel varmt for hundene å jage i. Så da ble det bare å stille klokken og starte dagen tidligere og dele jakten opp i morgen og ettermiddag/kvelds jakt.

Det var en godt sammensatt gjeng som dro på tur i år. Eldstemann- Torje- fylte 80 år i februar i år og minstemann- Ole- ble konfirmert dagen før han dro på tur. Men med felles interesser for jakt og harehunder glemte man helt aldersspranget og har det bare trivelig sammen!

Når harebestanden er god blir det vanskelig å beskrive hver enkelt los da vi har hatt opptil flere gode loser hver dag. Det jeg vil huske best er den første haren som ble felt i los for Ellie- hun var så tydelig fornøyd med egen innsats og såå stolt over at det var felt hare for henne:)

Jeg vil også huske en av losene til Zac som gikk opp i fjellet. Det var med blandet fryd og frykt jeg så haren springe i silhouette opp mot himmelen, og 45 sekunder etter kom Zac. Lettelsen jeg følte da han kom helskinnet ned igjen og frykten som meldte seg på ny da losen igjen gikk opp i fjellet.

På avstand ser det ikke så bratt ut, men tro meg- det er det!

Vi hadde med tildeles uerfarne hunder- der målet var å gi dem en god preging på haren og det føler jeg vi lykkes med. Ellie og Jallo var oppe og klar før klokka ringte og var mest interessert i sikre seg en plass i bilen før jakta startet. Jeg gleder meg til fortsettelsen her hjemme- vi er i rute med tanke på målsettingen for årets sesong!

Det ble også tid til felles jakter, og det er vannvittig spennende når losen har gått lenge nok til at man kan poste ut. Og når haren ble felt, så var neste på beina om kort tid.

Det var stor enighet om at årets tur var vellykket- et x-antall harer og ryper ble felt, hundene fungerte, nydelig natur og god viltbestand. Små mann har det godt. Neste tur er allerede bestilt og nedtelling har startet!