Nyheter 2020

Showbeagle
Beagle
Beagle

15.08.2020 Aviatrix gjør det bra i Risør

På utstillingen til Aust Agder Harehundklubb som avholdes på Røed Camping i Risør deltok to avkom etter Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" & Got To B Sun Of Glory. De er kullsøsken og begge gjorde det svært bra for dommer Bjørn Roald. Best I Rasen og R.BIS ble Aviatrix`s Shake It Off og 2 beste tispe ble kullsøster Aviatrix`s Love Story. Stolt oppdretter sender en gratulasjon til hunder og eiere for velgjennomført utstilling.
 

10.08.2020 Ultralyd på jentene

Opprinnelig skulle turen gått til Moss og Sires On Ice i dag, men pågrunn av oppsving i antall smittede med Corona i indre østfold ble vi oppfordret til å bli hjemme. Så da er man takknemlig for at man har en veterinær som stiller opp på kortvarsel og tar ultralyd av jentene. 

I og med at Tilly og Poppey venter valper senere så ventet jeg med ultralyd til de nødvendige 25 dagene var gått. (Man kan ikke se noe på ultralyd før det er gått 25 dager) 

Vi hadde en god følelse før utralyden i dag- Terrie og Micha har lagt seg godt ut og vi har merket store forskjeller i oppførsel for hele gjengen har blitt så hengivne og kosete som aldri før. Tilly har i tillegg mistet litt appetitt og blitt mer sær i matveien- helt ulikt henne. 

Vi startet med ultralyd av Terrie og Mischa- som begge fort ble bekreftet drektig. I og med at de er lengre på vei med valper enn det tidspunktet man normalt tar ultralyd av dem på så kunne man se en hel valp med labber og hode. Når man tar ultralyd så sent så ligger valpene tettere sammen og det er vanskeligere å se hvor mange det er. Men vi vet at de er drektige:)

Også på Tilly var det lett å få bekreftet drektighet og vi så fort at det var flere valper der. På Poppey- som er den siste som ble inseminert- slet vi først med å finne noen valper. Hun har endret seg så i personlighet og jeg var så sikker på at hun var drektig så jeg fikk ikke dette til å stemme. Så veterinæren kikket ekstra nøye og plutselig fant vi valper:)

Så ingen tvil om hva september og oktober kommer til å gå i- men jeg gleder meg vilt! 
 

07.08.2020 Koselig hilsen

Jeg har sagt det før- og jeg sier det igjen: Jeg har verdens beste valpekjøpere! Og jeg er så takknemlig for det! Jeg har vært bortreist noen dager og da jeg kom hjem i dag så lå det en konvolutt i postkassen med hyggelig hilsen fra en familie som venter på beaglevalp denne høsten! Jeg ble så glad da jeg åpnet og leste kortet- det gjorde dagen! Så tusen takk til dere i Horten! 

17.07.2020 Galskap

Galskap- ja helt klart, men nøye og veloverveid galskap fra vår siden. Helt sånn som vi (les jeg) liker det! 

Vi planlegger valpekullene i god tid fremover og bruker mye tid på å finne passende hanner og sjekker på stamtavler, helse og gen.tester. Man ønsker å bringe rasen fremover- stadig på jakt etter noe som kan komplimentere det man allerede har! Livet som oppdretter helt enkelt! 

Så da corona stengte grensene og gjorde det vanskelig å finne avlsmateriale utenfor Norge, var jeg glad for at jeg hadde tenkt fremover. Jeg hadde avtalt import av frossen sperm fra 3 flotte hanner med godt dokumentert helsestatus og spennende stamtavler. Det var forventet at Terrie og Mischa skulle komme i løpetid i juni måned- det som ikke var forventet var at Tilly og Poppey fremskyndet sine løpetider og kom i løpetid noen uker etterpå. 

Så min sommer ble ikke helt slik som jeg forstilte meg- jeg har stått opp kl 03.00 på natten for å fore hunder og lufte dem før man har hivt seg i bilen og kjørt mot Moss for å ta blodprøver av dem. Annehver dag har dette gjentatt seg for at man skal få et så nøyaktiv tidspunkt som mulig for inseminering. (Og for de som lurer- nei, man kan ikke ta blodprøver lokalt. Maskinene som måler progesteron nivåer på de ordinære klinikkene rundt om er ikke nøyaktige nok- det kreves maskiner slik de har på Sentrallabratoriet og Sires On Ice) 

Men forhåpentligvis blir høsten slik jeg drømmer om- at huset fylles av små, skjønne beaglevalper. Det skal bli så spennende- nytt og spennende blod. Og den fantastiske tiden sammen med valper- det er det ingenting annet som kan måle seg med! Jeg gleder meg vilt og har selvfølgelig planer om å beholde noe og plassere noen av valpene på for! Time will tell hva som skjer:) 

I mellomtiden får man telle på dager og håpe på det beste- at noen av tispene har tatt seg. Klok av erfaring vet man at det ikke alltid går sånn som man planlegger. 

10.07.2020 Lafora resultater

Som oppdretter er jeg opptatt av å ivare ta beaglen og dens helse- og vi velger derfor å teste hundene våre for de ulike genetiske testene som finnes.Det er en enkel måte å "luke" ut sykdommer på. Den siste testen som er kommet for beagle er Lafora- som er en type epilepsi. Det finnes et utall varianter av epilepsi hos hund- men dette er første varianten som har klart å utarbeide en gen-test for. 

Vi har startet testingen av våre hunder og i dag kom resultatet på fire av dem:
Absolutely Spotless Panda: N/N Fri
Beagelee Donald Duck N/N Fri
Beagelee Finest Memory N/N Fri
Fantas Brand Lets Go To Aviatrix N/N Fri

At både Donald, Mischa, Panda og Tilly (Beagelee Finest Memory) er testet fri for Lafora betyr at 
Aviatrix`s Drunk In Heels "Terrie" er genetisk fri
Aviatrix`s Playing with Fire "Poppey" er genetisk fri
Aviatrix`s Ol`Red "Yankee" er genetisk fri
Aviatrix`s Fancy "Cassie" er genetisk fri
Aviatrix`s Storm In A Teacup "Stacie" er genetisk fri
Aviatrix`s Lost And Found "Daisy" er genetisk fri.
Aviatrix`s Shoe Shopping "Shady" er genetisk fri

Trajam The Tourist "Johnny"- som er fra til Yankee, Stacie og Cassie er testet fri for Lafora N/N.
Maple Rigde Northern Lights "Anakin"- som er far til Daisy og Shady er testet fri for Lafora N/N
 

14.06.2020 Open show

Ikke det beste bilde, men viser likevel hvor pen Aviatrix`s Face To Face er. Hun deltok i dag på et Open Show der hun ble nr 2 med en super tilbakemelding fra Dommer. Hun er datter til Tilly og Johnny. Det er så moro å se hvordan de utvikler seg! 

07.06.2020 Sommer og sol på Aviatrix

Det har vært fine dager her i sør og vi har nytt late dager i hagen og ved sjøen. Yankee og Stacie er foreviget her og bildene ble så fine at jeg ville dele dem med dere:) Vannmelon er veldig populært hos hundene og det har gått med noen kilo de siste dagene. Vi pleier å kutte den opp og gjemme de rundt om i hagen sånn at hundene må lete litt- en lek som er veldig populær bland unge og gamle:)

17.05.2020 Gratulere med dagen!

Gratulere så mye med dagen!

Her har vi hatt en rolig feiring sammen med gode venner. Og når man først er oppkledd så må man benytte sjansen til å ta litt bilder sammen med hundene. 

Jeg er delevis tilbake fra pausen- ligger kjempe etter på mail fronten, men tar det litt etterhvert. Koser meg med hundene og valpene og tar litt hver dag som den kommer. 

14.03.2020 Jeg tar en pause

Av helsemessige årsaker så kommer jeg til å ta en nødvendig pause fra både oppdatering og besvarelse av mailen som er beagle relatert. Jeg kommer til å bruke tiden på hundene mine og meg selv og ting kommer til å gå som normalt her. Panda har valper som vokser og er så fine, Emmi er parret og jeg planlegger valpekull senere denne våren. Og informasjon om valpekull og ledige valper vil bli lagt ut på siden etterhvert. Dere som står på listen til valp vil få tilbud om valp som planlagt, men jeg har for tiden ikke overskudd til å følge opp spørsmål og henvendelser som kommer daglig. Jeg beklager så mye- men trenger sårt litt avstand fra alt for å samle overskudd og ivareta helsen. Og plutselig er jeg tilbake igjen. Ta godt vare på dere selv i disse skremmende tider! Klem Janne

20.02.2020 Yankee er jaktpremiert

Det ble en lykkelig slutt på en heller våt dag- Yankee er innstilt til 1 pr hare. 

15.02.2020 Tuva er jaktpremiert

En stor gratulasjon til Aviatrix's Waitin' Out A Blizzard, "Tuva" og eier Inga som oppnådde 1 pr Hare på jaktprøve i Finland i dag.

"Tuva" er datter til Absolutely Spotless Hawana og Absolutely Spotless Zeus. I Finland er det samme regelverk på jaktprøve for støver og beagle- og det er vanskeligere å oppnå jaktpremie der enn det er her i Norge. 

Tuva stilte på jaktprøve forrige uke også- hun jaget da 99 minutter i første slippet- det er mer enn kravet for 1pr her i Norge. Det var mye snø og vanskelig for henne å komme seg frem. I andre slippet fant hun også hare,men klarte bare å jage 11 minutter før prøven ble avsluttet. Så det ble ikke noe premie på henne på den prøven.

Nå trenger hun minimum en 3 pr hare på barmark for å bli FIN UCH. 

Gratulere så mye- og vi heier på dere videre!!

08.02.2020 Westminster

På Lillestrøm utstillingen i høst stod vi å pratet med Madeleine fra Maliwicks og hun fortalte at hun skulle til New York og Westminster med Anakin i februar. Anakin er far til valpekullet til Panda og er født i USA. Det har vært en stor drøm å reise dit, så da hun lurte på om jeg ville bli med og Egil i tillegg mente at jeg burde hive meg med- så var jeg ikke vanskelig å be:) 

Så på fredag gikk turen til Stockholm der jeg møtte de andre og lørdagsmorgen gikk turen til USA. Det ble en kjempe fin ut på alle måter- så gøy å se hvordan den største utstillingen i USA ble arrangert. Amerikanerne sparer ikke på noe- og dette kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har deltatt på. 

Jeg har fått truffet flere beagle oppdrettere jeg bare kjenner gjennom facebook og det har vært pratet og diskutert beagler til de sene nattetimer. Med andre ord så har jeg kost meg veldig! 

04.02.2020 Mischa er tom

Jeg har vært veldig usikker på om Mischa var drektig eller ikke- hun hadde lagt seg noe ut, men på ingen måter på samme viset som Panda. Men jeg har foret henne som om hun skulle være drektig. Eli- veterinær- var i utlandet da det var tid for ultralyd så vi ventet til man kunne ta røntgen av henne og dessverre viste bildet ingen valper. 

23.01.2020 Terrie er jaktpremiert

I dag har det vært dommermøte og resultatet fra jaktprøve er offisielt- Aviatrix`s Drunk In Heels "Terrie" var på jaktprøve før jul og har oppnådd 1 pr rådyr! 

"Terrie" er datter til Absolutely Spotless Panda og Beagelee Donald Duck. Nå gleder vi oss til fortsettelsen og først blir det brukshundklassen denne våren! Målet er NO UCH:)

01.01.2020 Godt nytt år!

Jeg vil starte året med ønske dere et riktig godt nytt år! Jeg håper virkelig at 2020 blir et fantastisk år for oss alle og at de drømmer og ønsker man har blir oppfylt! En av de tingene  jeg har lært etter at mamma døde var at livet er for kort til å bare drømme om ting. Har man ting man ønsker å gjøre så bør man komme i gang med det eller lage en målsettingsplan. Det er bedre å angre på ting man har gjort enn å angre på ting man skulle ha gjort mens man fremdeles hadde muligheten til det. 

2019 var for egen del preget av min mors bortgang- sorgen var stor og til tider krevende, men vi har tatt en dag av gangen og kom helskinnet igjennom 2019. Jeg fortsatte med de livsendringene jeg startet på året før og det har vært veldig positivt for både fysisk og psykisk helse. 

Den store drømmen om å bli eksteriørdømmer gikk  i oppfyllelsen før sommerferien og ingen jublet mer enn jeg da bekreftelsen fra NKK kom. 

Ellers så har livet gått sin gang- det har blitt født litt valper og jeg har fått gleden av å treffe masse flotte folk som jeg vet at valpene får det fint hos. Jeg elsker tiden sammen med valpene- ingenting kan måle seg med det. Det gir meg så mye og man lærer enormt mye med å følge med på valper, hvordan de utvikler seg og dynamikken mellom dem.