Nyheter 2018

Showbeagle
Beagle

Utstillings
sesongen 2011

Beagle

01-02.12.2018 Terrie er parret

Noen ganger går ikke ting etter planen, men det blir likevel bedre enn man forventer. Jeg planla kull på Terrie (Aviatrix`s Drunk In Heels) og forventet at hun skulle få løpetid i januar 2019- så da hun begynte løpetid i november var ikke dette helt etter planen. Dette blir første kullet til Terrie. Det ble tatt progesterontest av henne 29.11.18. Her vi bor må disse prøvene sendes med post over natten for å få svar neste dag. Så da veterinæren ringte på fredag og fortalte at den viste 9 og at Terrie måtte parres i helgen, var heller ikke dette etter planen. Jeg hadde nemlig regnet med at det ville gå flere dager til før hun var klar for parring. Men man gjør det beste ut av situasjonen og ordner det på et eller annet vis. Det ble to vellykket parringer med Anakin- og nå starter nedtellingen frem til vi vet om det blir valper eller ikke.

20.11.2018 En oppfordring/utfordring til valpekjøpere...

Vel i og med at det har vært lite med oppdateringer på hjemmesiden siden mamma ble syk, så håper jeg å få til litt mer interessant stoff på hjemmesiden i tiden som kommer. Og derfor håper jeg at jeg kan komme med en en liten oppfordring/utfordring til dere som har valp fra Aviatrix: Jeg håper at dere kan sende meg noen bilder av valpen/hunden deres- gjerne av både hode og et der man ser hunden i helfigur. Så skal jeg få oppdatert kullene med bilder av de ulike hundene etterhvert som de kommer! Bare å sende bilde på mail: JanneSandbakken@hotmail.com, eller på melding til 99451135 eller messenger.  Håper på masse bilder i tiden fremover! Tusen takk!!

16-18.11.2018 Louie does it again:)

Aviatrix`s Blue Ain`t Your Color "Louie" deltok i helgen på valpeshowet på Norsk og Nordisk Vinner utstilling på Hamar- dette er de første internasjonale utstillingene han har vært på. Og for en ung gutt kan en slik stor innendørs utstilling være skremmende, men Louie tok det hele med stor ro og ble BIR valp begge dagene. I tillegg ble han BIG2 på lørdag og på søndag gikk han hen og vant gruppe 4/6. Det var et stolt øyeblikk da jeg satt her hjemme og så han på storskjerm da han viste seg frem i Best In Show finalen. Ingen plassering der, men vi er kjempe stolt over han og det han allerede har oppnådd til tross for sin unge alder.

11.10.2018 Mamma sovnet inn....

Det siste året har jeg vært mer personlig på hjemmesiden enn jeg normalt har vært, men etter at mamma fikk beskjed om at hun hadde kreft ble det vanskelig å ikke være det. Jeg måtte ta pauser fra besvarelse av mailer, tlf og oppdatering av hjemmesiden og derfor ble det enkler å spille med åpne kort og forklare hvorfor. Det er også av den grunn at jeg velger å fortelle dere at mamma sovnet stille inn 11 oktober kl 17.06. Teksten under ble skrevet for å informere venner og familie om mammas død.

«A heart that`s broke- is a heart that`s been loved» I ettermiddag sovnet mamma stille og rolig inn, og sorgen og savnet er bare helt ubeskrivelig. Vi var på ingen måter klar for å gi slipp på deg nå.
I morgen ville det vært et år siden du fikk beskjed om lungekreft med spredning til hodet. Det har vært et år fylt av opp og nedturer, men gjennom alt har du hatt en enorm pågangsvilje og livsglede. Og ikke minst en stor omsorg for familie, venner og bekjente.

Den 16 august fikk vi den vanskelige beskjeden om at behandlingen ble avsluttet da du var immun mot cellegiftbehandlingen, og vi håpte og trodde at vi skulle få noen fine måneder sammen uten å måtte forholde oss til alt kreftbehandling fører med seg. Dessverre ble det ikke slik- synet og balansen ble redusert, men livsgleden klarte aldri kreften å ødelegge.

Lørdag kveld var familien samlet og spiste en bedre middag på Spiseriet. Det ble en fin kveld der du koste deg stort med et glass rødvin og gode historier. Du og pappa avsluttet kvelden hjemme med congac før du gikk og la deg. I løpet av natten fikk du et kraftig anfall og ble innlagt på sykehuset. Undersøkelsene viste at kreften hadde spredd seg og vokst, og vi fikk beskjed om du ikke kom til å våkne mer. Du likte å gjøre ting på din måte og ingen skulle fortelle deg hva du kunne eller ikke kunne gjøre- og det viste du legene også. For i går våknet du opp og pratet en liten stund med oss før du sovnet igjen.

Vi er så uendelig glad i deg og det livet du har gitt oss. Og selv om vi skulle ønske at vi fikk beholde deg i mange, mange år fremover så er vi likevel glad for at du sovnet stille og rolig inn uten tegn på smerter eller plager. Du etterlater deg et stort tomrom som ingen kan fylle. Vi elsker deg, mamma!
Mamma ville blitt 63 år på søndag. Vi lyser fred over ditt minne og takker for alt du gitt oss.

You were an angel in the shape of my mum
When I fell down you'd be there holding me up
Spread your wings as you go
And when God takes you back we'll say Hallelujah
You're home

06.09.2018 Innvilget aspirantstatus

I dag kom det hyggelige nyheter i posten- Norsk Kennel Klub har innvilget søknaden om aspirantstatus på beagle, drever, dunker, finskstøver, hamiltonstøver, haldenstøver, hygenhund, luzernestøver, schillerstøver og schweizerstøver- så nå er jeg nærmere målet om å bli utstillingsdommer enn jeg noen gang har vært:)

31.08.2018 Til informasjon II

Jeg har vært persoling og fortalt dere om mamma som fikk påvist lungekreft med spredning til hjernen i oktober. Hun måtte gjennom en runde med cellegift og i februar fikk vi gode nyheter om at kreften i lungen var borte. Hun skulle derfor starte opp med stråling på kreften i hjernen og enkelte områder i lungen. Vi var så lettet og fremtiden så lys ut. Men det ble en kortvarig lykke for kort tid etter fikk vi beskjedom at hun måtte gjennom en ny runde med cellegift. Har man ikke vært igjennom det er det vanskelig å sette seg inn i hvilken berg og dalbane det er av håp og nedturer, glede og sorg. Kreften styrer ikke bare livet til den det rammer, men hele familien blir rammet. Tiden går både fort og sent-  og man teller tiden i hver kur hun får. 1 uke går bra- 2 uke kommer oppkast og andre bivirkninger og 3 uker er blodverdiene i alle retninger og man må få blodoverføring- før det hele gjentas. Det har vært en fin sommer med nydelig vær og vi har nytt tiden sammen med hunder og familie.Til og med mamma har kost seg på hyttetur og fått plukket de årlige multene. Så kom august og med den fulgte dårlige nyheter. Det er dessverre ikke mulighet å gjøre noe for min kjære mamma. Hun er immun mot cellegiften og siden strålingen er utprøvd kan ikke dette gjøres igjen. Det er en vanskelig tid for alle og man føler seg så tom og hjelpeløs. Så jeg prøver å være der for mamma når hun trenger meg, og derfor vil det i perioder være tider der det går lengre tid før jeg besvarer henvendelser eller oppdaterer hjemmesiden. Håper dere har forståelse for det.

Klem Janne

25.08.18 "Louie" BIS Puppy

Denne helgen ble Aviatrix`s Blue Aint Your Color "Louie" BIS (Best in show) på utstillingen i Risør.

Ellers så kan jeg fortelle at jeg er i boks med antall hunder jeg trenger som dommerelev, og har nå søkt status som dommeraspirant. En utrolig lærerik reise som jeg gleder meg til å fortsette på.

18.08.18 "Louie" BIS Puppy

Avatrix`s Blue Aint Your Color "Louie" debuterte i ringen sammen med Faruk Mujanic denne helgen, og det gikk over all forventning da "Louie" ble kåret til Best Puppy in Show. (BIS Valp) Dommer var rasespesialist Anne Marit Olsen, Norge.

Vi ønsker dere all lykke fremover og gleder oss til å se dere i utstillingsringen fremover.

25.06.2018 Levering av Cleo`s valper

Valpene til Cleo er leveringsklare fra 11 juli- men vi skal en kort tur  til Canada og kommer hjem igjen den 11 juli så derfor passer det ikke med levering den dagen. Jeg har også avtalt et dommerelev arbeid på Grimsbu den 14 juli-  så om noen ønsker det kan jeg ta med valpen og levere den på turen.  De som måtte ønske det er velkommen hit torsdag 12 juli eller søndag 15 juli. Eventuelt avtale henting uken etter.

16.06.2018 "Terrie" BIS

Vi har hatt en veldig trivelig dag på utstillingen til Vest Agder JFF på Tinget i Hægebostad, og gleder oss stort over resultatene til våre hunder
Aviatrix`s Drunk In Heels "Terrie" ble BIR
Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" ble 2BTK m/Cert
Aviatrix`s Playing With Fire "Poppey" ble 3BTK

Rase og gruppe dommer var Oscar W Nilssen, mens BIS ble dømt av Oscar W Nilssen og Arne Foss.
 
"Terrie" har hatt en fantastisk start på sin utstillingskarriere- hun har vært på 3 utstillinger og blitt Best In Show på samtlige. "Ellie" ble jaktpremiert i februar, og har deltatt på 3 utstillinger og har oppnådd Cert på dem alle og er nå fullcertet. Hun vil bli NO UCH så fort hun har oppnådd 1pr på jaktprøve- så det er målsettingen til høsten.

10.06.2018 Farri er champion

I dag kom den gledelige nyheten om at Aviatrix`s Drivin` Cross The Prairy "Farri" er blitt utstillingschampion i både Estland og Litauen. Vi gratulerer så mye!!

05.06.2018 Oppdatering om valpene

Jeg har endelig fått oppdatert hjemmesiden med bilder av valpene, og jeg har fått gitt dem navn. Panda sine valper har fått navn fra sanger til Luke Combs, Lalie sine valper har fått navn fra sanger til Brad Paisley og Maza sine valper har fått navn fra sanger til Keith Urban. I løpet av de neste dagene fordeler jeg valpene og sender ut informasjon med bilde og navn på valpen til hver enkelt valpekjøper.

På fredag går turen til veterinær Eli Ovedal for sjekk av helse, idmerking og vaksinering- og uken etter er valpene klare til å reise til sine nye hjem.

Vi har en utstilling på lørdag 16 juni- men det er i nærheten av der vi bor, så for dere som det passer best å hente valpen på lørdagen så kan vi avtale henting på ettermiddagen. Øvrige dager har vi ingen planer.

Det kommer mye forspørsler om valper, og i og med at valpene har fått nye hjem er informasjonen om de ulike valpekullene er flyttet til mappen "Tidligere kull".
Du finner Panda sitt kull HER.
Du finner Lalie sitt kull HER
Du finner Maza sitt kull HER

29.05.2018 Til informasjon

Min mors helsetilstand har vært forverret de siste 10 dagene- og derfor har jeg måttet nedprioritere mail og oppdateringer. Vi vet ikke hvordan det blir fremover, men håper at det stabiliserer seg og at hun får noen gode dager fremover. Det har vært vanskelig å kunne planlegge noe fra dag til dag da ting skifter fort, og derfor har jeg dessverre ikke kunnet tatt imot dere som ønsker å komme å hilse på valpene. Jeg håper dere har forståelse for den situasjonen vi står i og at det medfører at det tar lengre tid før jeg rekker å besvare mail eller at jeg ikke er tilgjengelig på telefon noen dager.

Bilder og oppdateringer av valpene kommer- det lover jeg:) På bilde ses en av valpene til Maza.

26.05.2018 Terrie BIS

Vi hadde en særdeles fin og vellykket dag på utstillingen til Vestlandet harehundklubb i Sandnes. Det var andre utstillingen for våre unghunder- Terrie og Poppey, og de skuffet ikke. Terrie ble Best i Rasen og vant likegodt hele utstillingen (BIS). Poppey fikk excellent og CK og ble 4BTK. Begge fikk strålende kritikk av dommer Elisabeth Aune Moseby.
I tillegg til Terrie og Poppey stilte vi Ellie og Foxy (vår finskstøver tispe). Ellie ble 3BTK med Cert- forøvrig hennes cert nr 2 og fikk en strålende kritikk. Foxy ble Best i Rasen med cert og BIS 3.

22.05.2018 Bestått praktisk eksamen

Noen uker blir mer hektiske enn man planlegger... og denne uken har vært en av dem. Jeg hadde håpet at valpene til Cleo skulle komme forrige helg, men de drøyde det til natt til onsdag denne uken- noe som ikke var helt idellt for min del. Jeg skulle nemlig ta den praktiske eksamen i dommerutdanningen på fredagen. Men heldigvis har mamma hatt noen gode dager og hun og pappa stilte opp som "barnevakter" for Cleo og hennes små.

Fredag startet tidlig med en lang kjøretur til Hunderfossen. Jeg var litt nervøs, men eksamen gikk veldig greit og jeg bestod den. Dermed er jeg klar for å søke om dommerelev status på rasene tilknyttet NHKF. Det kommer til å bli mye å sette seg inni, men jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på oppgaven.

15.05.2018 Nærmer seg valping

Det nærmer seg valping. "Cleo" har begynt oppblokkingen, og jeg regner med at valpene melder sin ankomst i løpet av ettermiddagen/kvelden. Skal holde dere orientert om forløpet:)

09.05.2018 Røntgen bilde av Cleo

Det nærmer seg tiden for valpenes ankomst, og i dag var vi på røntgen med Cleo. Hun har ikke vært veldig stor- og med tanke på at hun fikk 3 valper ved forrige kullet så hadde jeg lite forventninger til antallet. Derfor er det gledelig å kunne si at det ventes 5 eller 6 valper- muligens en valp til, men det får vi svar på først om noen dager til.

06.05.2018 "Terrie" ble BIR og BIS

Vi har hatt en vellykket dag på utstilling til Sørlandets harehundklubb med våre beagler. Dommer var Bjørn Roald. Noe spenning knyttet det seg til hvordan det ville gå med våre to debutanter- "Terrie" og "Poppey", men det gikk over all forventning.

  • Aviatrix`s Drunk In Heels "Terrie" ble beste junior, beste tispe, Best i Rasen, og ble også BIS (Best in Show).
  • Hennes kullsøster Aviatrix`s Playing with Fire "Poppey"  gjorde også en flott debut og ble 2 beste junior og 2 beste tispe.
  • Videre stilte vi Beagelee Bourne Identity "Zac" og han ble beste hannhund og BIM.
  • Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" debuterte i brukshundklassen, og tok hjem sitt første cert. Hun ble 4 beste tispe.

Vi er stolte over de prestasjoner våre hunder leverer- og ekstra moro er det når avkommene fra eget oppdrett gjør det bra på deres aller første utstilling..

05.06.2018 Til informasjon

Jeg pleier å skille mellom privat og hunderelatert på denne siden, men innimellom er det bedre å være åpen og forklare hvorfor ting er som ting er. Flere av dere som venter på valp har etterlyst mailer med informsjon om innbetaling av deposistum. Jeg har rett og slett ikke rukket det, men håper å få sendt det ut. Men ingen grunn for dere å stresse- de jeg har lovet valp vil få valp.

Det har vært en vanskelig uke- samme dag som jeg tok eksamen kom den triste nyheten om at et yngre søskenbarn hadde sovnet stille inn den natten. Torsdag kom beskjeden om at mamma sin kreft har spredd seg til hjernen, og hun må gjennom flere omganger med cellegift. Kreft er en forferdelig syk som ramme både den kreftsyke, men også de som står vedkommende nær. Derfor tar ting litt lengre tid- men det kommer. Håper dere har forståelse for det!

01.05.2018 Bestått eksamen

I juni i fjor kom den gledelige nyheten om jeg var tatt opp på studiet til dommerutdanningen. Den gangen var jeg lykkelig uvitende om hvor omfattende og krevende dette studiet er. Heldigvis vil jeg si- for det er ikke sikkert at jeg hadde funnet samme motivasjon om jeg hadde vært klar over det på forhånd. Men da jeg gikk videre etter første runde, så var det bare å strekke seg mot neste. Og når jeg gikk videre derfra og hovedoppgaven i tillegg ble godkjent så var det å rette blikket mot neste utfordring. I går kom den- da var det skriftlig eksamen i historikk, genetikk, dommervervet og anatomy. Og gleden var stor da jeg fikk greie på at jeg hadde bestått eksamen og nå er klar for den praktiske eksamen før jeg eventuelt kan begynne som dommerelev. Så får fremtiden vise om jeg er egnet til dette vervet eller ikke. Spennende er det okke som.

09.04.2018 Røntgen av tispene

I dag gikk turen til veterinær for røntgen av Lalie, Panda og Maza. Alltid like kjekt å se de første bildene av valpene:) Om alt går bra vil det bli noen aktive, men kjekke dager fremover med små beagle valper i hus. Til vår store overraskelse venter Panda 6 valper og Lalie venter 7 eller 8 valper, og Maza venter 2 valper. Så da blir det å telle ned på dagene til de melder sin ankomst:)

Lykke er små beagle valper- så jeg gleder meg til tiden fremover.

07.04.2018 Tilbake etter lang pause

ENDELIG er jeg tilbake med oppdateringer av hjemmesiden! Da min mor ble syk i høst og fikk beskjed om lungekreft raste verden sammen for min del og alle andre ting ble mindre viktig. Hun gjennomgikk en tøff behandling med cellegift, og for min del valgte jeg å prioritere å være der for henne. En god stund klarte jeg å holde e-poster og hjemmeside sånn noe lunde oppdatert, men den dårlige samvittigheten for "ALT" jeg skulle gjort vokste. Det som skulle være artig- var ikke lengre det- så jeg tok et valg om å ta en pause fra både hjemmeside og e-post besvarelse.

Det har vært en tøff kamp min mor har vært gjennom- og det er vanskelig som pårørende å se på at ens kjære er kjemper mot kreft. Man føler seg så hjelpeløs og liten. Men i februar kom det endelig gode nyheter- behandling hadde fungert og kreften på lunger og hjerne var nesten borte. Hun må fortsatt gjennomgå strålebehandling, men fremtiden ser lysere ut! 

Man lever i en boble med redsel og frykt for de ting man står ovenfor, så selv om vi fikk gode nyheter var det vanskelig å gi slipp på frykten. Så for min del har jeg slitt med motivasjon og tiltakslyst til å ta tak i de tingene som har blitt nedprioritert mens mamma var syk, men løsningen ble at venner jeg har i Australia inviterte meg til å være hos dem i Påsken. Så jeg har hatt en fantastisk tur og opplevd mye- og kjenner meg fylt med energi og motivasjon til å vende tilbake til hverdagen:) Jeg skal fortelle mer om turen til Australia i et eget innlegg senere.

Men selv om hjemmeside ikke har blitt oppdatert betyr det ikke at livet har stått stille, og det har vært noen måneder med opp og nedturer på hundefronten. Vi har måttet ta farvel med to av våre eldre hunder, og begge er savnet stort. Taiko- vår hamiltonstøver på nesten 15 år- sovnet inn i julen. Under gaupejakten mistet vi Izor- vår amerikanske plotthund- da han falt ned fra en fjellhylle og brakk ryggen. Uansett om en er forberedt på at de ikke lever evig- er det like vanskelig hver gang.

Kettu-Pekon Eno "Ailo" og Jalovainaan Foxy- våre finskstøvere- er blitt stilt på jaktprøve og er innstilt til henholdsvis 2x1 rev og 1x1 rev og begge har fått RR bevis. Ailo er dermed kvalifisert til å søke om Norsk Jaktchampion Rev.

Jeg rakk også å stille Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" på en jaktprøve der hun oppnådde 2 premie hare- så hun kan nå stillies i brukshundklassen.

Når man har flere tisper synkroniseres ofte løpetiden sånn at den kommer på samme tid. Så selv om jeg hadde håpet at de planlagte valpekullene i år skulle komme litt spredd utover- så må jeg nok bare innse at det blir en travel vår da flere av tispene fikk løpetid samme uke. Vi valgte å parre Maza, Panda og Lalie da de fikk løpetid i februar- og slik det ser ut nå så blir det valpekull på samtlige samme uken. Vi har slitt med å få Lalie drektig så jeg hadde liten tro på at det ble valpekull på henne før jeg dro til Australia, men da jeg kom hjem var det liten tvil om at hun er drektig. Panda har hatt to valpekull med henholdsvis 1 og 2 valper- så jeg forventet ikke flere valper fra henne denne gangen heller. Men hun har lagt seg godt ut og ser ut til å vente flere valper. Også Maza har lagt seg ut, men jeg tror ikke det blir mange valper på henne da hun ikke er like stor som de andre tispene. Det er planlagt røntgen til uken- så da får vi se hva som kan forventes av valper. Vi har også parret "Cleo" i mars, men den er for tidlig å si noe om hun er drektig eller ikke. I forhold til Mischa så venter vi fortsatt på at hun skal komme i løpetid.

Tilslutt vil jeg bare takk for all forståelse og tålmodighet- jeg pleier å være flinkere på å følge opp henvendelser, men denne gangen har det vært andre ting som har vært  mer viktig!

Klem Janne

28.02.2018 Ellie er innstilt til 2 pr hare

På den siste dagen av årets jaktprøvesesong rakk vi å stille Aviatrix`s Barefoot On The Beaches "Ellie" på jaktprøve, og hun er innstilt til 2 pr hare.

Dermed er et av delmålene for "Ellie" oppnådd og vi kan stille henne i brukshundklassen den sesongen.

 

25.02.2018 Dommerutdanning- gikk videre

I sommer fikk jeg beskjed om at jeg var tatt opp på dommerutdanningen. Vi hadde første samling i november- og der gikk jeg videre til neste samling. Før denne samlingene måtte jeg skrive en særoppgave om beagle- og den har opptatt mye av tiden min. Men jeg var fornøyd med oppgaven jeg leverte inn- selv om den kanskje ble litt vel oppfattende.

Før samlingen i februar fikk vi tilsendt rasestandard til 4 raser- dunker, drever, Engelsk springer spaniel og Grand Danois- som vi måtte lære oss. Disse rasene skulle vi bedømme og skrive kritikk på. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå, og var svært glad da jeg fikk beskjed om at jeg hadde gått videre til neste samling som er i mai.

07.02.2018 RIP Izor

Han kom som en forsinket bursdagsgave i 2013- og tok oss med storm med sitt vennlige vesen og sin "toglur" hilsen. Minnene er mange, og sorgen er stor. Du fikk lov til å avslutte livet med å gjøre det du likte best- og som få kunne matche deg i- nemlig jage rovvilt. Hvil i fred, Izor- du vil bli dypt savnet!