Nyheter 2023

Showbeagle
Beagle
Beagle

09.10.2023 en helg med mye å glede seg over

Noen dager er bedre enn andre- og denne helgen har vi mye å være takknemlig og glade for;

Aviatrix’s American Style «Gudrun»
BIM med CACIB- og dermed Internasjonell utstillings champion*

Aviatrix’s Tequila Little Time «Sookie»
2BTK med sitt 3. cert- og dermed svensk utstillingschampion*

Aviatrix’s Damn Strait «Czar» (Sookie & Hershey) debuterte i valpeklasse med bravur.

Aviatrix’s Shut Up Kenny «Taiko»
deltok på beaglekampen (SP) og jaget hare til 1 pr og en hederlig 4 plass. 

Gratulere så mye til alle involverte
(*avventer godkjenning)

13.08.2023 Vellykket helg i sverige

FOR EN HELG vi har hatt!! Jeg skulle egentlig vært på andre siden av jordkloden denne helgen- men det er blitt endringer i planene. Så da gikk turen til Sverige for å heie på egne hunder som ble vist der. 

Aviatrix`s Told U I Could Drink "Walker" deltok på sin første utstilling på lørdag og sjarmerte de fleste han møtte. Han ble Best i Rasen med en fantastisk kritikk for dommer Bo Skalin, Sverige. Og i gruppefinalen fikk han en flott 2 plass! Vi er superstolte over han!

I Rättvik deltok Aviatrix`s Fancy "Cassie", Aviatrix`s Tequila Little Time "Sookie" og Aviatrix`s Penniless & Broke "Franse". Cassie sjarmerte alle og vant klassen begge dagene og ble 3 BTK. Sookie fikk svensk cert. Og lille Franse- som drar til Frankrike til denne uken- sjarmerte alle og ble beste valp begge dagene. 

I Norge gikkd et supert for kullsøskene Aviatrix`s Tim McGraw og Aviatrix`s Shake It Off med Best i Rasen og cert på begge. 

21.05.2023 Svensk champion

Norsk Utstillings champion i går- og i dag kan han søke om det Svenske Utstillingschampionet! Ikke verst for en beagle som ble 2 år for to dager siden. 

Kritikken var det heller ikke noe å si på: " Maskulin proportionerlig av utmerket type. Maskulint velskåret hode. Mørke øye. Fin lepplinje. Velansatte ører. Utmerket hals. Velkroppet. Noe knappe vinkler. Utmerket brystkorg. Utmerket beinstamme. Velgående fra siden, men kunne ha lite mer driv i steget. Parallell framme- noe trang bak. Fin pels og farge." 

Gratulere så mye- og igjen takk for all tid og alle muligheter dere gir Taiko!

 

20.05.2023 Ny champion

J Aviatrix`s Shut Up Kenny eller Taiko som han kalles- kan etter i dag legge til NO UCH til tittelen sin!

"Utmerket type. Bra hode, noe leppefold. Pene øyne og ører. Vel maskulint hode. Bra hals, gode vinkler foran. Sterk god kropp. Gode vinkler bak. Akseptabel hale. Solid benstamme, harmonerer med kropp. Gode ringbevegelser. Godt gemytt." Dommer var Bjørn Roald.

Taiko er avkom etter NO UCH NJV-19 J Aviatrix`s Ol`Red "Yankee" og NO UCH NJ(D)CH Beagelee Finnish Queen "Cleo".

Vi er så takknemlig for all tid og alle muligheter hans eiere gir han! Gratulere så mye- dette har dere fortjent!!

18.05.2023 Eds danmark

jeg var invitert i bryllup til en beagle kollega i Danmark på selveste 17 mai- og da benyttet Egil og jeg muligheten til å ta turen innom EDS som ble avholdt samme uke. Er alltid moro- og viktig- å holde seg oppdatert på de beagler som deltar og se om det er potensielle avlshanner til fremtidige kull. En ting er å se dem på bilder- en helt annen ting er å se dem i virkeligheten og få mulighet til å gå over dem etter utstillingen. Det gir også en god pekepinne på ting en bør være obs på i avlen- samt at man også blir veldig inspirert av være sammen med andre oppdrettere. Det å kunne "spille ball" med andre oppdrettere er så lærerikt og nyttig- og noe jeg savner fra beagle miljøet i Norge. 

Vi stilte ingen egne hunder- men avkom etter Donald og Marko var der- samt et avkom fra vårt oppdrett. Det deltok 96 beagler der 95 av dem fikk excellent. Gleden var derfor ekstra stor når Statement Madi Gras "Maud" ble european junior winner med jun.cert og jun.cacib. Dagen etter ble hun nr 3 i junior klassen med excellent. "Maud" er datter til vår egen Absolutely Spotless Markus  eller Marko som vi kaller han. 

Donalds sønn "Carnelians Rampegutt" fikk excellent på EDS og slo like godt til med å bli junior winner dagen etter og ble i tillegg 4 BHK. 

Aviatrix`s Shake It Off fikk excellent begge dagene. 

Vi hadde flotte dager sammen med gode venner- det har blitt MYE hundeprat, vi har ledd til tårene har trillet og det har blitt gjensyn med gamle venner. En kombinasjon av hunder jeg har drømt om nærmer seg og jeg gleder meg masse til å fortelle mer om dette senere. Dette året kommer virkelig til å bli et spennende år sett med beagle øyer. 

15.05.2023 siden sist...

Det har skjedd en del siden sist- og om alt går bra vil det komme flere spennende oppdateringer fremover også. 

6 mai var det nasjonal utstilling på Hamresanden i regi av Sørlandets Harehundklubb. Vi deltok med Colin i junior klassen og han ble 2BHK. Donalds sønn- Carnelian`s Rampegutt ble 3 BHK og Aviatrix`s Shut Up Kenney fikk certet (Dette er hans 2 cert). BIR og BIS ble Aviatrix`s Shake It Off som også fikk cert. 

I Tyskland har en Donald sønn- Maliwicks Border Control- hatt suksess i utstillingsringen med flere gruppeplasseringer på internasjonale og nasjonale utstillinger. 

I helgen deltok Carnelian`s Rampegutt på NKK Bergen hvor han ble BIR (Best i Rasen) og ble Best i Gruppe 4/6. 

Ellers så har vi vært på lang kjøretur og om alt går bra så blir det valper etter CH Aviatrix`s Drunk In Heels og Xlnt Sloppy Joe i starten av juli. 

 

29.04.2023 nkk Kristiansand

Det var endelig duket for NKK Kristiansand igjen- og huset har vært fylt av gode venner og masse beagler hele helgen. 

Aviatrix`s Worth A Shot "Colin" debuterte på utstilling og vi er veldig fornøyd med hva han leverer. Han ble 2BHK og fikk junior cert. 
 
En annen som også debuterte i helgen var Aviatrix`s Coward of the County "Sumo". Han hadde ingen ringtrening- men tok det hele med stor ro og hadde en fest i ringen. 4 Beste hannhund er vi fornøyd med. Og veldig takknemlig for hans eiere som tok turen til Kristiansand med han. 

Hans kullbror "Aviatrix`s The Gambler "Petter" fikk CACIB og ble dermed Internasjonal utstillingschampion. 

Aviatrix`s Shut Up Kenny "Taiko" gjorde det også bra og fikk sitt første cert. 

Avkom etter vår Beagelee Donald Duck ble best i Rasen og plassert som nr 2 i gruppen på søndag. 

19.03.2023 Vellykket helg for aviatrix

På den store beagle spesialen i Finland ble CH Aviatrix´s Waitin`Out A Blizzard "Tuva" BIR Veteran.

Også valpen Aviatrix`s Strawberry Wine gjorde det bra med en flott kritikk. 

På NKK utstillingen i Bø deltok Aviatrix`s Shake It Off og ble Best i Rasen med cert og Cacib. 

Som oppdretter er det moro å se at de avlsvisjonene en har hatt med ulike kombinasjoner har vært vellykket. "Tuva" er kullsøster til "Ellie"- som var mamman til Aviatrix`s Shake It Off- så litt spesielt at hun og tantebarn gjør det bra samme helgen. 

21.02.2023 taiko innstilt til 1 pr hare

Aviatrix`s Shut Up Kenny eller "Taiko" som han kalles til daglig har vært ute på jaktprøve.Vi sender en STOR gratulasjon til hund og eiere- det ligger mye arbeid og tid på skogen for å få frem en hund og Taiko har fått alle mulighetere. Det føltes derfor ekstra fortjent når meldingen tikket inn om at målet om 1 pr Hare var oppnådd. Utrolig moro- og så veldig, veldig fortjent! Vi er super stolte oppdrettere og takknemlig for alle muligheter dere gir han.

18.02.2023 Theo oppnådde 2 hare på sp

I helgen deltok Aviatrix`s Tim McGraw  eller Theo som de kaller han til vanlig- på småhundprøven i Trøndelag- og der oppnådde de 2 pr hare. Historien om Theo og hans eiere er til stor inspirasjon og  jeg har lagt ut video av dem på instagram og facebook. Det å aldri ha erfaring fra jakt eller bakgrunn fra det til å ta steget ut og ønske å gi sin hund alle muligheter har vært en spennende reise denne høsten. Og da er det godt at det bor mye i Theo. Ikke mange som kan skryte av de samme bragdene på så kort tid. Gratulere så mye! Nå starter jakten på cert:) Gratulere så mye! Vi er så stolte over hva dere får til!

14.02.2023 sorry....

Jeg skulle startet året med en oppsummering om hvor fantastisk 2022 var- og det var det på alle mulige måter- men 2023 startet med en påminnelse om hvor tøft og urettferdig livet kan være. Og at man aldri skal ta noe for gitt, og hvor viktig det er at man setter pris på den tiden og øyeblikkene man får sammen. 

Tanken har aldri vært at dette skulle være en personlig hjemmeside- det er det heller ikke nå-  men det er vanskelig å ikke ønske å forklare hvorfor man plutselig blir stille en lengre periode. 

Og selv om livet akkurat nå føles veldig hardt og urettferdig- så vet jeg også at det vil komme ting å glede seg over fremover. Vi venter valper til uken og jeg ser frem til å få beaglevalper i hus igjen. Ingenting som fungerer bedre mot tårer en små beagler. 

Ta vare på hverandre! 

12.02.2023 dansk champion og bir/BIM

På den internasjonelle utstillingen i Fredericia, DK hvor det var påmeldt 50 beagler ble Aviatrix`s American Style "Gudrun" BIR (Best i Rasen), mens Aviatrix`s The Gambler "Petter" ble BIM (Best i Motsatt). Petter ble i tillegg Dansk Utstillingschampion. 
Gudrun plasserte seg som nr 4 i gruppefinalen. 

Og som om ikke det var nok- så gikk Petters sønn bort og ble BEST IN SHOW2. 

Vi er stolte og ydmyke oppdrettere som er takknemlig for den jobben våre valpekjøpere legger ned i sine hunder!