Beagelee Finest Memory "Tilly" &
TraJam The Tourist "Johnny"

"Reba McEntire" Kullet 2019

Aviatrix`s Storm In A Teacup
Aviatrix`s Forever Love
Aviatrix`s Face To Face
Aviatrix`s Heart Hush
Aviatrix`s Fancy
Aviatrix`s If You See Her

MLS - N/N
Factor 7 - N/FVII
NCCD - N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N
LAFORA N/N

MLS - N/N
Factor 7 - N/N
NCCD - N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N
Lafora Epilepsi - N/N
OFA Hips - GOOD

TRAJAM THE TOURIST                               LANBUR CARSON CITYLANBUR ONE MAN SHOW                                                     ECHO RUN FROLICSOME FELLA
LANBUR SPECIAL OCCASION
LANBUR TAYLORED TO TASTE                                LANBUR THE CONTINENTAL
COLWYN`S CALLIOPE
TRAJAM ALMOST FAMOUSWINDKIST A WALK IN THE PARKJUST WRIGHT I`M A PEPPER TOO
BIJOUX A WALK IN THE CLOUDS
BAYOU OAKS PEPPERONIDARAGOJ CRYSTAL RAIN
BAYOU OAKS MACARONI
BEAGELEE FINEST MEMORYRAESAY SPIRIT OF ADVENTURE                                BEAGELEE FINNISH SPIRITTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ PERSONAL AGENDA                                             
CHELSEACOURT DELILAHTHUNDERBAY MUSICAL MAN
CHELSEACOURT SALOME
BEAGELEE FOXY LADYDARAGOJ CRYSTAL RAINCLARION CRYSTAL FIRE
DARAGOJ LOVENOTE
BEAGELEE FINEST BLENDTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ GOLDEN DESIGN

OPPDATERING

05.07.19 Takk for nå

For de som venter på valp går 8 uker utrolig seint- men som oppdretter går denne tiden alt for fort. Man klager på søvneløse netter den første uken de lever, venter i spenning på at øyne og ører skal åpnes, det første måltidet og så plutselig er de så store at de reiser til nye hjem. Jeg kan ikke beskrive hvor fantastisk valpetiden er- og det kjennes like spesielt for hvert kull som blir født! Jeg er virkelig priviligert som får mulighet til å oppleve dette og dele det med dere! I dag reiser første valpen til Tilly og Johnny til sitt nye hjem- neste reiser i morgen og så går det slag i slag. Jeg vil bare takke for tiden jeg fikk med dere og ønske dere lykke til ut i den store verden! Det er en rekke flotte familier som venter på dere så jeg vet at dere får det fint! Og skulle det ikke fungere så kan dere alltid komme hjem igjen! 

01.07.19 Sjuende leveuke

Det går sakte mot de siste dagene denne fine gjengen er samlet på Aviatrix- og det kjennes litt vemodig å skulle se dem reise til helgen. Men jeg vet at de har gode hjem som venter på dem- og det er alltid godt å tenke på. Og å kan de alltid komme hjem igjen:)

Jeg er også så takknemlig for all gleden de har gitt meg gjennom den tiden vi har hatt sammen. Og jeg gleder meg stort til å følge dem fremover!

I dag har turen gått til veterinæren hvor de har fått vaksine, blitt id merket og besiktiget- og det var kun positive tilbakemeldinger på samtlige valper. Ingen anmerkninger overhode. Og valpene var slik de pleier å være- trygge, sosiale og veldig rause med sine beagle kisses. Minste valpen veide 2,9 kg og største veide 3,7 kg. Kjøreturen til veterinæren tar rundt 60 minutter og det gikk veldig greit.

Et par av dem var litt bilsyke, men hoveddelen av dem tok turen med største ro og sov for det meste. De neste dagene skal tilbringes med denne aktive gjengen og jeg håper værgudene er på vår side. Ønsker dere en fin uke!

24.06.19 Sjette leveuke

Da denne gjengen hadde herjet lenge i hageni dag så fant vi ut at vi like godt kunne ta noen bilder av dem da de var mer samarbeidsvillig når de har fått utløp for litt energi. Så da ble det bilder av både Tillys og Mischas valper. Vi har tålig pent vær her i sør og nyter fine dager ute i hagen. Og det som er så moro å se er at valper fra ulike kull finner de samme gjemmeplassene like spennende. Og de voksne hundene viser stor tålmodighet og tar del i dressuren av dem. "Yankee"- valpen fra kullet til Panda- leker med dem og selv om han bare 7 måneder så forstår han at de er mye mindre og legger seg ned og leker med dem. Jeg velger å ikke tenke så mye på at de reiser som kort tid, men heller nyter den tiden jeg har sammen med dem før de reiser. Og jeg kan love deg at ingenting sier "god morgen" som å legge seg ned på gulvet sammen med dem og bli overrøst med "beagle kisses".

Jeg har også fått gitt valpene navn og de får navn fra sanger til Reba McEntire:

Aviatrix`s Storm In A Teacup
Aviatrix`s Forever Love
Aviatrix`s Face To Face
Aviatrix`s Heart Hush
Aviatrix`s Fancy
Aviatrix`s If You See Her

Aviatrix`s Heart Hush

Aviatrix`s Storm In A Teacup

Aviatrix`s Forever Love

Aviatrix`s If You See Her

Aviatrix`s Fancy

Aviatrix`s Face To Face

18.06.19 Femte leveuke

Før helgen var det tydelig at tiden var inne for at valpene flyttet ut på dagen. Det var behov for å løpe mer og mer rundt i stuen og de protesterte høylytt om de viste at jeg var i samme rommet og ikke slapp dem ut. Og da de kom ut var det full begeistring- så mye å se og undersøke. Og mye andre og noen ganger skremmende lyder som man skal bli vant til. Tiden flyr når man har valpekull- hver dag ser man tydelig at de vokser og blir mer selvstendige. Så vi passer på å nyte den tiden vi har sammen med dem- for før man vet ordet av det er 8 uker gått og de er klar for å flytte til sine nye hjem. Jeg grubler og grubler på passende navn til dem og mot helgen satser jeg på å kunne introdusere deres nye navn.

11.06.2019 Fjerde leveuken

I stua vår er valpegrinde plassert inntil hverandre og i det siste har vi merket at både valpene til Tilly og Mischa er blitt mer nysgjerrig på hverandre. De leker og bjeffer på hverandre gjennom netting- og flere ganger hver dag får de fri tilgang til resten av stuen eller hagen sammen. Jeg ser forskjell på dem, men for å være på den sikre siden har jeg satt på halsbånd på valpene til Mischa. 

Når man har holdt på en stund med oppdrett så kommer man borti ulike ting, og i kullet til Tilly har det kommet en tispe med blå øyne. Alle valper fødes med blå øyne, men så blir det gradevis mørkere etter som valpen vokser. Men denne valpen har isblå øyne og tiden får vise om de forblir blå eller blir mer brune. Hun har sjarmert oss i senk og Egil mener hun minner om en karakter fra Games of Thrones som hadde isblå øyne. 

I slutten av denne uken kommer valpene til å flytte ut på dagen og det pleier å være populært hos de små- mer område og mer ting som kan utforskes og leke på. 

04.06.19 Tredje leveuken

Oppdateringen om valpenes uke kommer litt senere enn planlagt da Egil og jeg måtte dra til Sverige en tur i helgen. Denne fine gjengen er født en dag tidligere enn valpene til Mischa og det merkes at de er litt eldre. De er mer aktive og leker mer med hverandre. De går oppreist i kassen og på stuegulvet. Så da vi kom hjem etter å ha vært borte noen dager var savnet stort og jeg kunne vente med å se dem så da vi parkerte bilen løp jeg inn for å hilse på dem. Og ingenting slår vel velkomsten som små beagle valper gir det- overrøst av "beaglekisses" ble vi vel tatt imot. 

De har hatt en innholdsrik uke med inntak av sitt første måltid med fast føde og det falt virkelig i smak. Første kur mot innvollsparasitter er gitt og de har fått klippet neglene. De er ute og går på stuegulvet flere ganger om dagen- og de neste dagene kommer jeg til å ta dem med ut på plenen slik at de kan få sett verden utenfor. 

27.05.19 Andre leveuke

Jeg har vært bortreist i helgen og bare på de få dagene jeg var borte har det skjedd mye utvikling hos valpene. De har åpnet øynene og reagerer også på lyder og når vi prater til dem. De har også begynt å reise seg opp på alle fire og forflytter seg smått på ustøe bein. Når de suger på fingrene kan man kjenne små tenner som stikker frem. Denne tiden er så kjekk og vi nyter hvert øyeblikk sammen med dem for all utvikling skjer i rekord fart. Når man bøyer seg ned i valpekassen kommer de mot deg og slikker på både hår og ansikt. I slutten av denne uken regner jeg med at de får smake sitt første faste måltid- de vil også få sin første kur mot innvollsparasitter i morgen tidlig. 

De ser veldig fredfulle på bildet- men jeg kan love at det tar en god porsjon tålmodighet å få alle valpene til å ligge ved siden av hverandre. Når man tror at man endelig er i boks så er det alltid en av dem som flytter på seg. (se bildet under) 

19.05.19 Første leveuken

Den første uken er alltid veldig kritisk for valpene da mye kan skje. De er sårbare for infeksjoner, bakterier etc og i tillegg er også faren for at mor kan ligge dem i hjel. Så første uken innebærer også at både humør og energi er på lavnivå som følge av mangel på søvn. Men første uken har gått veldig fint og jeg er tilbake i vanlig gjenge igjen:) 

Tilly er en fantastisk mamme som tar godt vare på sine små. Det mangler ikke på verkens stell eller mat- og det er en fornøyd gjeng som ligger i valpekassen. Den minste valpen er fortsatt minst og har fått litt ekstra mat av Mischa innimellom- noe begge tispene har synest var greit. 

I slutten av kommende uke regner jeg med at øynene begynner å åpnes og det ser vi frem til. 

10.05.2019 Valpene blir født....

Kl 09.49 Jeg vet mange av dere har ventet på oppdatering om hvordan det går med valpingen- også her i huset har tålmodigheten fått seg en prøve. Jeg begynte forrige helg å vente på valpene til Tilly- hun ble parret 5 mars og etter "normalen" så var det forventet at de meldte sin ankomst rundt dag 59-60. I dag er det dag 66 etter første (og eneste parring)- og det tyder på at Tilly har "tatt seg" mye senere. Noe som også forklarer hvorfor vi ikke så noe tegn på drektighet på ultralyden.

Jeg måtte en tur til Sverige i går og hente Poppey- som har vært på date der- og da var jeg takknemlig for at Eli- som er veterinær- nok en gang stilte opp som barnevakt for Tilly. Vi var veldig i tvil om vi skulle sette i gang fødselen siden det var gått så mange dager over, men Eli tok bilder av henne og sjekket progestron nivået og alt så bra ut. Så vi besluttet å se det an til i dag. Jeg var hjemme sent så Tilly ble værende hos Eli til i dag, og kl 06.20 ringte Eli og informerte meg om at fødselen nærmet seg. Så da var det bare å hive seg i bilen og hente henne. Før jeg dro fra Kvinesdal kunne vi kjenne at valpen lå rett foran bekkenet- så det var med hjertet i halsen jeg kjørte hjemover. Aldri kjekt om valpene blir født i bilen, men vi kom oss vel hjem og har fått rigget oss i valpekassen. Så nå driver Tilly å presser og jeg regner med at første valp melder sin ankomst om kort tid. Jeg oppdaterer siden med bilder og info underveis!

Kl 10.10 Første valpen- en stor og sterk trefarget tispe- er født og den ble født ute på plenen. Veide 284 gram. Jeg var litt bekymret for jeg kunne kjenne valpen lenge mens den lå i bekkenet og merket at den ikke lå i "posen" lengre. Man har begrenset med tid å få dem ut på da og jeg prøvde å få grep rundt den sånn at jeg kunne dra den ut, men hver gang glapp den. Så vi tok turen ut i hagen og gikk for å skape litt bevegelse og det gjorde nytten. Så jeg var sikker på at den ikke ville klare seg- så desto mer glede da det var fullt liv i den. 

Kl 11.40 kom neste valp- også det en stor og sterk tispevalp. Veide 301 gram.

Tilly tar morsrollen med største selvfølge og vasker og pusser på de små. 

Kl 11.42 kom neste valp- også det en trefarget tispevalp som veide 305 gram. Denne har mer hvite tegninger enn vi vanligvis ser på beaglene våre- så det synes jeg var kjekt!

Kl 13.10 kom neste valp- også det en tricolor tispe som var litt mindre enn de andre valpene. Hun veide 239 gram. 

Så langt har fødselen gått veldig lett- valpene sklir ut uten problemer så jeg håper at det fortsetter til alle er her! (Bank i bordet)

Kl 16.03 kom neste valpen til Tilly. En stor, trefarget tispe som kom med bakbeina først og ble sittende fast. Vekt 336 gram. Det er så vanskelig å vite med så små valper hvor hardt man kan dra og man er livredd for å skade dem i prosessen med å få dem ut. Så jeg måtte jobbe hardt med å få den ut og enda  hardere med å få liv i den igjen. Men tilslutt kom det etterlengtede skriket man venter på når man jobber med gjenoppliving av valper som har blitt sittende fast for lenge. 

Kl 19.51 kom det vi regner med er siste valpen til Tilly. En tricolor tispe som- i likhet med forrige valp- kom med bakbeina først. I tillegg var den "snudd opp-ned)- det vil si at ryggen lå ned og magen opp. Det var ikke antydning til liv i valpen da jeg endelig fikk den ut og lenge så det mørkt ut, men gradevis klare jeg å massere liv i den. Sånn en lykke følelse er det:)

Vel- 6 tisper- det bekrefter også mistanken om at Tilly har tatt seg på et mye senere tidspunkt enn vi har tatt utgangspunkt i. Som sagt så tror jeg at valpingen er over for Tilly sin del- nå blir det å legge seg litt på madrass ved siden av valpene og vente på at valpene til Mischa skal melde sin ankomst. Jeg vil tippe at de kommer i morgen tidlig (håper jeg). Så fort det skjer noe mer på den kanten så oppdaterer jeg siden med bilder og informasjon. Ha en fortsatt fin fredagskveld!

29.04.2019 Røntgen av Tilly

Vi tok nytt røntgen bilde av Tilly i dag for å se hvor mange valper vi kan forvente født til helgen. Vi telte helt sikkert 5 valper, med mulighet for 1 eller 2 bonusvalper. Fasiten på bildet får vi til helgen!

21.02.2019 Løpetid på Tilly
05.03.2019 Parret med Johnny
08.04.2019 Avkreftet drektig med ultralyd. Ingen valper å se på ultralyd
23.04.2019 Etter å ha lagt seg ut, endret endel i personlighet og fått økt appetitt- besluttet vi å ta et røntgen av henne for sikkerhetsskyld. Og det viste seg at det blir valper på Tilly og Johnny. Det var i tidligste laget å ta røntgen så valpene var ikke skikkelig miniralisert, så det vil bli tatt et nytt bilde nærmere valpingen.
Forventet av valpene ankommer cirka 05.05.19

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 

For spørsmål/informasjon eller ønske om å stå på venteliste er det bare å ta kontakt

Janne Sandbakken
Audnedalsveien 2989
4525 KONSMO
Norge
Tlf: +47 99451135
JanneSandbakken@hotmail.com

Beagle Norge