Absolutely Spotless Hawana & Beagelee Archangel

"Angel" Kullet 2013

Aviatrix Archangels Choice "Luka/Melvin" (M)
Aviatrix Absolutely Angel (M)
Aviatrix Wild Angel (M)
Aviatrix Fallen Angel  "Ola" (M)
Aviatrix Sweet Angel (F)
Aviatrix No Angel (F)

 08.07.2013 ble det født 6 små nydelige beaglevalper- 4 hanner og 2 tisper etter Absolultey Spotless Hawana og Beagelee Archangel. Valpene er genetisk fri for MLS (N/N)

22.11.13 Et tilbakeblikk

Alle valpene etter Hawana og Gabby har fått nye hjem, med unntak av Aviatrix Archangel`s Choice som vi har valgt å kalle "Luka". "Luka" blir boende her, og jeg tror vi skal få mye moro fremover med han.

Egil og jeg har drevet oppdrett siden nitti tallet, men dette kullet har på alle måter vært helt spesielt, og det har vært vemodig å se dem dra en etter en. Men jeg har vært heldig å få flotte valpekjøpere,som holder oss oppdatert med informasjon og bilder- noe vi er svært takknemlig for. Vi ønsker dere lykke til fremover!

22.09.13 10 uker gamle

loading...

02.09.13 8 uker gamle

loading...

22.08.13.

Til orientering: I likhet med oppdrettere utenfor Norges grenser, har vi valgt å beholde samtlige valper frem til de er 12 uker gamle. Dette for å kunne gi best mulig forutsetning for å se hvordan eksteriøret på valpene blir. Interessen for valpekullet har vært over all forventning med henvendelser fra Europa og Asia.

Vi kommer til å beholde noen avkom selv, så for fremtiden vise hvilken av valpene som blir værende her på kennelen.

19.08.13 6 uker gamle

loading...

10.08.13 4,5 uke gamle

loading...

05.08.13 4 uker gamle

Valpene vokser for hver dag, og valpekassen er blitt for liten. Trangen til å utforske verden utenfor er stor, og de fremstår nå som små miniatyrbeagler. Det skal bli veldig spennende å følge dem fremover og se hvordan de utvikler seg. Hawana er en fantastisk mor, full av omsorg for sine kjære små og det gjør vår jobb som oppdretter så mye enklere.

29.07.13 3 uker gamle

22.07.13 2 uker gamle

15.07.13 1 uke gamle

08.07.13 Valpene er ankommet.....

Absolutely Spotless Hawana var noe urolig søndag kveld, men da hun bare var på dag 58 forventet vi ikke valpenes ankomst før senere i uken. Overraskelsen var stor da jeg våknet mandag morgen og fant en liten beagle valp liggende ved siden av meg i seng. Hawana hadde vasket og stelt den, men den var fortsatt våt så det kunne ikke være så lenge siden den ble født.

Deretter gikk det slag i slag, og på formiddagen var det født 6 små nydelige beaglevalper- 4 hanner og 2 tisper. Hawana er en utmerket mamma, som omsorgsfullt tar vare på sine små.

Dag 1:

loading...

Avlsvisjon

Gjennom årene har Egil og jeg oppdrettet flere kull med hovedfokus på jaktegenskapene hos avlsdyrene. Men de siste årene har jeg importert flere showbeagler- primært for utstilling, men også som jakthunder. Flere av disse hundene har dokumentert sine egenskaper på jaktprøve og de resterende vil bli stilt på prøve til høsten. I og med at Hawana er en drømmehund på alle arenaer ønsker jeg avkom etter henne og samtidig føler jeg at tiden er kommen til å ha et valpekull etter rene showbeagler.

Og som med alt annet gjør man ingenting halvhjertet på "Striasbeagler". Hunder og stamtavler blitt grundig studert, og vi føler oss svært priviligert som får anledning til å benytte en flott hannhund fra Beagelee kennelen i Australia. Avkommene blir såkalte "frozenbabies" og jeg synes teknologien er fasinerende som åpner opp for bruk av avlsdyr fra hele verden. Vi gleder oss vilt til valpene kommer cirka 10 juli.

Beagelee Archangel "Gabby"

Beagelee Archangel "Gabby" kommer fra den anerkjente kennelen "Beagelee" til Leanne og Christophe Duval fra Australia. "Gabby", som han kalles til dalig, ble historisk da han ble Best in Show (BIS) på Sydney Royal i 2012. Han er Australsk Champion og har på sin merittliste 3xBIS og 3xBIS2 på "all breed" utstillinger,

 Gabby er sønn til Am CH Harnett Watercolours in the Rain og Aust CH Beagelee Made in America "Angel". Harnett Watercolours in The Rain er Amerikansk Champion og har flere BIR plasseringer, CACIB og Cert fra Finland. "Angel" har vunnet Best in Show under verdenskjente beaglespesialisten Truda Mawby fra Clarion kennel, Australia. Hun vant også Best in Show på 78th NSW Specialty i Australia for dommer Anne Sofie Gothen fra Red Baron kennel i Danmark/Tyskland.- som hadde dette å si om tispa; "bitch – lovely head with sweet expression, good neck and top line, correct tail set, good fore chest correct shoulder well angulated in front and rear, good bone. Moving with extreme drive covering the ground with elegance."  "Angel" var beundret for sitt vakre hode og sine frie bevegelser.
 

Harnett Watercolours In the Rain
Harnett Watercolours In the Rain

Absolutely Spotless Hawana

NJ(D)CH NUCH SEUCH FIUCH PLUCH C.I.B Absolutely Spotless Hawana kommer fra den anerkjente kennel "Absolutely Spotless" til Tomek Budkowski i Polen. Hun kom til oss 7 måneder gammel (pga rabisvaksine) og viste tidelig stor interesse for jakt. Hun ble jaktpremiert første sesongen vi hadde henne og fullførte sitt jaktchampionat året etter med hovedsakelig harepremieringer.

Utstillingsmessig har hun gjort det svært bra både i Norge og i utlandet med flere BIG og BIS plasseringer. Rasespesialist Catharina Linde Forsberg uttalte at "hun er det nærmeste perfekte en beagle kan komme".... I 2012 ble Hawana kåret til "Årets Mest Vinnende beagler" av NKK.

Hawana er datter til Multi CH Absolutely Spotless Szach og PL CH Absolutely Spotless Panama. Szack har gjort det svært bra på utstillinger i Europa og har gitt mange champion avkom. Han har 91 x CERT og 37x CACIB og flere Crufts kvalifiseringer.

Hawana har flere helsøsken som er championer.

Absolutely Spotless Szach
Absolutely Spotless Szach
Hawana 5 uker
Hawana 5 uker

Hawana er bekreftet drektig av veterinær og vi så flere valper på ultralyden. Valpene forventes født cirka 10 juli.

"Mid-sized dog, excellent well balanced head, good neck, very good movement, short strong loin."