Nyheter 2016

Showbeagle
Beagle

Utstillings
sesongen 2011

Beagle

31.12.16 Godt Nytt År!!

27.12.16 Panda bekreftet drektig

Vi har vært på ultralyd med Absolutely Spotless Panda, og hun er bekreftet drektig. I forhold til antall valper så er det vanskelg å anslå et eksakt tall da man lett kan telle samme valpen flere ganger så vi får smøre oss med tålmodighet frem tl vi kan ta røntgen.

27.12.16 Julehilsner

Vi har fått julehilsen fra Tico, Bono og Pockey på Dombås! De nyter gode dager med snø.

Vi har fått julehilsen fra Aviatrix`s Good Girl "Hera" fra kullet til Aviatrx`s Barefoot On the beaches og Beagelee Donald Duck.

20.12.16 Takket være en beagle...

Natt til onsdag ble jeg våknet av en beagle som ikke ville gi seg. Jeg var litt irritert, men tenkte at hun nok måtte ut på do- så jeg stod opp. I gangen nede hørte jeg lyden av vann som fosset og det viste seg at vi hadde vannlekasje i huset. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at dette var blitt oppdaget så pass tidlig slik at vi unngikk de store konsekvensene en slik vannskade kan føre med seg. Og jeg er veldig takknemlig for den lille beaglen som våknet meg den natten.

Noe arbeid har hendelsen ført med og jeg ligger på etterskudd med besvarelse av mailen- men jeg lover at dere skal få svar så fort jeg har anledning til det!!

Mvh Janne

17.12.16 På gjensyn

Tenk at det allerede er 8 uker siden valpene til Hawana og Donald ble født, og i dag reiste første man til sitt nye hjem. Vi ønsker Cava og de nye eierne lykke til videre- og ser frem til å følge dere fremover!!

14.12.16 1 Pr Rådyr

Striasbeaglers Somebodysheartbreak (Hejdetassens Kajsa "Sessan" og Stämmlocks Nicko) har vært på nok en jaktprøve og er innstilt til 1 Rådyr. Hun jaget 2x1 Rå og fikk 163 Konk.poeng. Vi gratulerer og ønsker dere lykke til videre!!

03.12.16 Prøvevinner

Stor gratulasjon til "Striasbeaglers Somebodysheartbreak"  (Hejdetassens Kajsa "Sessan" og Stämmlocks Nicko) som ble prøvervinner ved Aust Agder Harehundklubb`s "Beagle kamp" med 1 pr hare og 163 k.p.

Vi er kjempe stolte oppdrettere, og ønsker hund og eiere lykke til videre i sesongen!!

23.11.16 Helsetester

Etter at jeg ble gjort oppmerksom på en arvelig sykdom hos beagler har jeg begynt å teste dem for NCCD.Må vel ærlig si at det er mange tester man kan få utført, men vi har valgt å teste våre avlsdyr for sykdommer som vil kunne gi problemer for avkommene. Du kan lese mer om NCCD HER

I dag fikk jeg beskjed om at Absolutely Spotless er fri for NCCD (N/N). Det samme gjelder Ellie (Aviatrix`s Barefoot on the beaches og Absolutely Spotless Hawana som begge er fri (N/N). Øvrige hunder vil bli testet.

07.10.16 Ellie bitt av huggorm

Ellie var med Isak og Steinar på jakt noen dager denne uken- så jeg tenkte bare at det var en oppdatering om dagens jakt da telefonen ringte på formiddagen.  De lurte på om Ellie kunne blitt bitt av en huggorm. Hun hadde kommet inn og lagt seg, og når man studerte henne fant man bittmerke på bakbeinet.

Turen gikk til Mandal Dyreklinikk der de kunne bekrefte huggorm bitt. Foten hadde hovnet godt opp, og hun fikk væskebehandling og motgift. Nå blir det roen en stund fremover fra jakt og små valper.

24.09.16 Aamu innstilt til 1 hare.

Etter å ha vist lovende takter i Nord meldte vi Aamu på en ÅP i regi av Sørlandets Harehundklubb. Aamu sviktet ikke, og er innstilt til 1 Hare og 69 EP. Hun hadde i tillegg 100 minutters los på hare før hun ble koblet.

20.08.16 Aamu ble BIR

Egil har sammen med noen kamerater anskaffet seg en finskstøver tispe til harejakt. Han dro til Finland forrige helg og hentet Aamu- som hun heter. I helgen debuterte de sammen på utstillingen til Aust Agder Harehundklubb i Risør, og ble Best i Rasen med Cert. Dermed er Aamu ny norsk utstillingschampion da hun er Finsk Utstillingschampion fra før av. Dommer var Per Harald Sivesind, og det deltok 19 finskstøvere.

Mens Egil svingte seg i ringen med Aamu, hadde jeg en veldig trivelig dag sammen med drevere, luzernerstøvere og schweizerstøvere og fikk fullført første aspirantarbeid som ringsekretær (1 down- 1 to go) for Arnstein Hagen.

20.08.16 "Tono" debuterte på utstilling

Aviatrix`s Keg In the Closet "Tono" (Beagelee Bourne Identity & Simonaland Lalie) til Synnøve Egedal debuterte på utstillingen til Aust Agder harehundklubb på Røed Camping, og ble 2BHK med ck. Vi er kjempe stolte, og gleder oss til å følge Tono og Synnøve videre! Det deltok 19 beagler og dommer var Per Harald Sivesind.

18.08.16 Hawana/Donald

Vi hadde planer om å parre Hawana med en ung importhanne fra Russland- dette var hans første parring og dessverre var han litt for ung og blyg. Hawana ble derfor parret med Beagelee Donald Duck i dag, og vi forventer at valpene blir født i midten av oktober. Bilder og info finner du HER

09.08.16 Et steg nærmere målet...

I fjor gjennomførte jeg teorikurset for ringsektretær elever, gikk opp til eksamen og bestod. Det ble et hektisk år, så jeg fikk dessverre ikke anledning til å gjennomføre noen elevarbeid før i år. Men etter en helg i Trondheim og en helg på Karmøy er jeg endelig ferdig og NKK har godkjent elevarbeidene og innvilget aspirantstatus. Nå er det booket inn avtaler med Aust Agder Harehundklubb og Telemark Elghundklubb, og jeg håper å kunne nå et av delmålene mine i løpet av august. Tvi tvi

09.08.16 Valpekull Ellie/Donald

Det ble 4 valper på Ellie og Donald- 3 tisper og 1 hanne.  (+ 1 hannvalp som dessverre var dødfødt)

Alt bra med mor og barn!

09.08.16 Valpingen er i gang

"Ellie" er i gang med valpingen, og så lang har det blitt født:
11.00 Hanne (dessverre dødfødt)
11.48 Hanne
12.53 Tispe
13.33 Tispe
15.03 Tispe

Alle valpene er tricolor, med hvit blaze (stripe i pannen), hvite sokker og hvit haletipp. Den ene tispen har et "pennestrøk" med hvit i nakken, men ellers er det heldekkende sort sadel på alle.

"Ellie" tar morsrollen med det største alvor og det vaskes og dulles med de små.

07.08.16 Venter fortsatt på valper

"Ellie" Aviatrix`s Barefoot on the beaches er på dag 60 i dag. Formen er fin og det ser ut som hun vil drøye det en dag eller to til før valpene kommer. Røntgenbildene vi tok forrige uke viser at vi kan vente 5 valper.

07.08.16 Nyheter fra Finland

Aviatrix`s Drivin` Cross the Prairy "Farri" (Absolutely Spotless Hawana og Absolutely Spotless Zeus) har deltatt på 3 dagers internasjonal utstilling i Kuopio og gjort det svært bra. 1x Cabic, 2xRes.Cacib, Cert og Res.Cert. Vi gratulerer med strålende resultater og gleder oss til å følge dere videre!

"Farri" er for øvrig kull bror til "Ellie" som vi venter valper på i disse dager.

02.08.16 Dag 55

"Ellie" Aviatrix`s Barefoot on the beaches er på dag 55 og det nærmer seg valping. Formen er fin, og hun har livet med ro.

24.07.16 Gode nyheter fra Finland

Datter til Absolutely Spotless Hawana- Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard "Tuva" har vært til Estland og deltatt på utstilling der. Og det ble en kjempe suksess, og vi kan gratulere Tuva og Inga med 2x Cert. Vi gleder oss til å følge dere fremover!

12.07.16 Hjertesukk...

Dette året har vært en jevn påminning om at ikke "alt går som man planlegger", og som oppdretter byr det på mer utfordringer enn jeg liker. 

Vi planla valpekull på Simonaland Lalie, men dessverre kom løpetiden til Lalie og forsvant like fort som den kom- så det ble dessverre ingen parring eller valper på Lalie i sommer.

Men den gledelige nyheten er at vi venter valper på Aviatrix`s Barefoot on the beaches "Ellie"- hun er datter til NO SVE FIN PL NORD UCH NJ(D)CH C.I.B Absolutely Spotless Hawana og Multi Champion og Europa vinner Absolutely Spotless Zeus. Ellie er parret med Beagelee Donald Duck- en hannhund vi har importert fra Australia nylig. Donald er sønn til CH Beagelee Archangel og Beagelee Penny In My Pocket, og en trivelig hund på alle måter.To av kullsøskene til Ellie er fullcertet i Finland, og trenger bare en jaktpremiering på hare for å bli Finsk Utstillingschampion.

Ellie er bekreftet drektig med ultralyd, og det er forventet at valpene blir født i begynnelsen av august. De som har ventet på valper fra oss vil bli prioritert.

Ellers så har vi en tispevalp fra kullet til Beagelee Finnish Queen og Beagelee Bourne Identity som søket et nytt hjem. Valpen skulle egentlig til Russland som utstillingshund, men da den har et omvendt saksebitt selges den som familiehund.

Aviatrix`s Talladega er registrert i Norsk Kennel Klub, vaksinert, id merket og veterinærbesiktiget, og hun er leveringsklar.

21.07.16 Valpen har fått nytt hjem

11.07.16 Vellykket tur til Finland

I helgen tok vi turen til Finland- nærmere bestemt den Internasjonale utstillingen i Kokkola- med Beagelee Bourne Identity "Zac". En laaang tur for to og firbeinte, men det ble en vellykket tur. Zac fikk stor cert og Res.CACIB (som blir til CACIB) og kan dermed legge til to nye titler: Finsk Utstillingschampion og C.I.B Champion. Så stolt og fornøyd med vår "Zacy boy":)

Det er så kjekt å reise og treffe igjen venner og bekjente, og Finland var intet unntak. Vi fikk blant annet truffet Inga og "Tuva" (Aviatrix's Waitin` Out A Blizzard), og kunne glede oss stort over at også de hadde en vellykket dag på utstillingen. Tuva fikk Res. Cacib og tok sitt siste cert, og er nå fullcertet. Iflg Inga er planen å stille

henne på jaktprøve til høsten og vi gleder oss til å følge dem videre.

Ellers hadde Egil et annet æren i Finland, og jeg gleder meg til å kunne gi mer informasjon om dette etterhvert.

27.06.16 Veterinærsjekk av valpene

I dag har hele valpegjengen vært på tur til Veterinær for helsesjekk, vaksine og microship. Turen dit, som tar 60 minutter, gikk veldig greit. Litt protester i begynnelsen før de la seg til å sove. Hos veterinæren var det bare positive tilbakemeldinger på trygge og sosiale valper som var friske og raske. Ingen anmerkninger på noen av valpene.

26.06.16 WDS

Selv om det ble mer spenning i forkant av turen til Russland enn jeg hadde ønsket (Visum ble godkjent 4 timer før avreise), så ble det en drømmetur til Moskva.

Jeg reiste alene dit, og var spent på hvordan det ville være å ta seg rundt på egenhånd. Og noen utfordringer ble det da engelsk er lite utbredt i landet, og all informasjon er på russisk. Hotellet jeg bodde på hadde ingen ansatte som snakket engelsk, men var utrolig hjelpsomme og vennlige slik at man fikk det til å fungere likevel.

Med 225 deltagende beagler var det mye fint å se. Jeg hadde ikke med hunder selv denne gangen, men fikk anledning til å stille en beagle hanne i juniorklassen og delta i oppdretter klassen for Absolutely Spotless kennel.

Det er så trivelig å møte igjen oppdrettere fra hele verden, og det er skikkelig vennlig steming rundt ringen. Etter utstillingen dro jeg ut og spise middag sammen andre beagle oppdrettere. Og det ble en omvisning i Moskva. Her er jeg avbildet på den Røde plass sammen med Gabriele Valdi fra Fonteposca kennel i Italia.

Sommeren var kommet til Moskva og vi hadde fine dager med sol og 25-30 grader.

16.06.16 Litt oppdateringer

Det har vært lite oppdateringer, og det skyldes at jeg har vært opptatt med å ordne visum til Russland. Etter planen skulle jeg ikke reise på verdens utstillingen i Moskva i år pga av valpene, men så fikk jeg plutselig informasjon om at jeg kunne reise likevel. Så nå har det vært ordning av alle papirer som må være ordnet for å komme igjennom byråkrati møllen. Men jeg gleder meg masse til å reise til Russland og møte gode venner og se flotte beagler. Jeg skal ikke ha med egne hunder, men skal likevel delta i ringen med en beagle eller to- så det blir moro.

30.05.16 Løpetid på Lalie

Vi har merket det en stund på hundene at det har nærmet seg løpetid på Lalie, men i dag oppdaget jeg blod. Da vil det bli parring om cirka 12 dager, og om alt går bra vil det forventes valper cirka 7 august.

16.06.16 Løpetiden til Lalie kom og gikk- så vi lurer på om det bare var en forbrunst. 

09.05.16 Presentasjon av valpene

AVIATRIX`S PETER PAN
Hannvalpen til Rumba og Zac vil bli kalt opp etter countrysangen til Kelsea Ballerini "Peter Pan". Rumba tar godt vare på den lille gutten sin, og den øker mye i vekt fra dag til dag. I og med at han er alene i valpekassen har han fått selskap av en tøybamse, og den er veldig god å krype opp etter.

AVIATRIX`S WRECKING BALL
AVIATRIX`S TALLADEGA
AVIATRIX`S SPRINGSTEEN
Valpene til Cleo og Zac vil få navn fra country sangene til Eric Church. Det var nok litt uvant for Cleo at det lå 3 små valper i kassen, og hun var veldig forsiktig i begynnelsen. Men det gikk ikke lenge før morsinstinket var på plass, og hun er så stolt over sine små.

AVIATRIX`S GIRL CRUSH
Valpen til Panda og Zac vil få navn fra country sangen til Little Big Town. Som sangen tilsier er vi helt bergtatt av denne lille jenta som var totalt uventet og så etterlengtet. Panda er så stolt og passer godt på henne.
 

09.05.16 Bakdelen med oppdrett..

Det har vært en hektisk helg med flere tisper som valpet, og alt gikk ikke som planlagt. Vi forventet at det skulle komme flere valper, men dessverre fikk Rumba bare 1 hannvalp og Cleo fikk 3 valper- 2 tisper og 1 hannvalp. I tillegg fikk vi en bonus valp av Panda. Dette er første gang vi opplever at så få valper blir født siden vi startet med oppdrett på midten av nittitallet, og veldig kjedelig for de som har stått på venteliste og gledet seg til valpene skulle bli født. Det å måtte kontakte valpekjøpere og informere dem om at det ikke blir valp er noe av det verste jeg gjør. Jeg vet hvilke forventninger og gleder som knyttes til anskaffelse av hund og hvor stor skuffelsen blir. Vi venter løpetid på Simonaland Lalie i mai/juni, og vi kommer til å prioritere dere som ikke fikk valp denne gangen.

08.05.16 Den største overraskelsen

Natten har bydd på den største overraskelsen av dem alle. Vi har gjennom lange tider prøvd å få en valp etter Absolutely Spotless Panda- uten at det har lykkes. Hun har blitt parret på hver løpetid og forhåpningene om at "denne gangen lykkes det" har steget. Og skuffelsen har vært desto større. De første gangene la vi ut informasjon om "ventet kull" på hjemmesiden, men det sluttet vi med da vi måtte skuffe så mange hver gang det ikke ble valper. Vi har søkt råd hos ekspertet og oppdrettere, og fulgt opp med undersøkelser og ulike metoder- uten å lykkes.

Før vi reiste til Australia parret vi Panda, og da vi kom hjem tok vi ultralyd på henne- Ingen valper. Derfor var overraskelsen stor da Panda i går kveld begynte med rier. Ingenting tydet på at hun var drektig- heller ikke under selve fødselen. Så tårene kom da hun i dag morges fødte en nydelig tispevalp. Og for de som måtte lure- den blir værende her hos oss..

Som førstegangsfødende drøyde fødselen til Cleo ut, og det endte tilslutt med keisersnitt søndag ettermiddag. Heldigvis klarte alle valpene seg og Cleo fikk 2 nydelige tisper og 1 hannvalp. Mor og valper har det bra.

08.05.16 Fødselen er i gang...

Cleo har vært veldig rolig i dag og sovet mye. Kl 21.34 gikk vannet og nå venter vi på første valpen.

07.05.16 Travel uke

Det har vært en hektisk uke for oss og av den grunn har det blitt lite oppdateringer på hjemmesiden. Vi forventet valpefødsel forrige uke og vi har vært gjennom dette så mange ganger at alt var rigget på forhånd for å unngå overraskelser. Men likevel ikke alt man kan ta høyde for når det gjelder avl og oppdrett.

Da helgen var over måtte jeg bare innse at valpene kom senere enn det vi var vant til fra tidligere kull.

Tirsdag begynte Rumba å bli urolig og startet oppblokkingsfasen, og vi forberedte oss på fødsel. Rumba var veldig urolig og stresset endel, og det ble minimalt med søvn denne uken. Vi var i kontakt med veterinær flere ganger underveis. Fredag morgen ble det tatt keisersnitt da riene ikke var kommet i gang. Det viste seg å være en singel valp- en nydelig hannvalp. Litt overraskende for både oss og veterinæren da Rumba hadde lagt seg godt og det var forventet flere valper. Men sånn er det innimellom. Alt står bra til med Rumba og valpen.

Når dette skrives venter vi fortsatt på valpene til Cleo og Zac- heller ikke dette blir noe stort kull iflge røntgen bildene. Til dere som har sendt oss meldinger og henvendelser på e-post så beklager jeg at jeg ikke har rukket å svare dere, men fokuset har vært på Rumba og Cleo denne uken. Når valpene er kommet og jeg vet litt mer om antall og fordeling på kjønn etc så sender jeg ut litt informasjon til dere som står på venteliste. Inntil da må dere ha en fin helg!

03.05.16 Ting er på gang..

Det er mye som tyder på at valpene til Rumba og Zac vil melde sin ankomst i natt. Nå i kveld har Rumba begynt oppblokkingen- hun er urolig, peser og driver å leiter etter passende plasser å føde valpene på.

Ingenting som tyder på at valpene til Cleo og Zac kommer enda.

02.05.16 Og vi venter fortsatt...

Vi venter fortsatt på valpene, men det ser ut som det drøyer ut før de her. Jeg har kjent at stressnivået har steget litt med tanke på at det er dag 64 fra første parring, men veterinæren var ikke bekymret og mente at valpene kom om en dag eller to. Så da får en smøre seg med tålmodighet og vente.

28.04.16 Mens vi venter...

Dag 60 fra første parring på Rumba og dag 58 på Cleo, og lite tyder på at det kommer noen valper i kveld/natt. Appetitten er på topp og formen fin på begge to. De har flyttet inn på valperommet og godkjent det.

19.04.16 Litt bilder

"Bedre sent enn aldri" er visst mottoet på "Aviatrix" for tiden, men her er bilder av Beagelee Finnish Queen "Cleo" og Absolutely Spotless Rumba.  Valperommet er klargjort, og jeg gleder til de små kommer. Det er forventet at valpene melder sin ankomst rundt 1 mai.

Ellers så merker man at utstillingsesongen er i gang- og det er alltid like moro. En gang i uken holder jeg ringtreningskurs, og to dager i uken deltar Donald og jeg på ringtreningskurs på Vigeland. Donald er en "Showdog" og stortrives med å vise seg frem. Tror han og jeg vil kunne ha mye moro i fremtiden.

Panda hadde fått en kul på ryggen som stakk opp som et "egg" og den ble fjernet av veterinær. Hun har nytt gode dager på sofaen som pasient. Nå er stingene fjernet og hårene har begynt å komme ut igjen. Planene for juni og juli er mange, og jeg gleder meg masse til å oppdatere dere med bilder fra våre turer i inn og utlandet.

12.04.16 Rumba og Zac

Vi har vært til veterinæren med Rumba i dag og fått bekreftet at hun er drektig. Vi kunne se små "skjeletter" på skjermen.

Det var også gledelige nyheter fra Norsk Kennel Klub: Norsk Utstillings championatet til Beagelee Bourne Identity "Zac" er godkjent.

11.04.16 Rumba & Cleo

Mens jeg har vært syk, har Egil vært til veterinæren med Cleo og fått bekreftet at hun er drektig. Vi så flere valper på ultralyden og hun har lagt seg godt ut i det siste. Jeg har ikke vært til veterinær med Rumba enda, men håper å få avtalt en time denne uken. Også hun har lagt seg godt ut og ser veldig drektig ut. Skal få lagt ut bilder av både Rumba og Cleo i løpet av de neste dagene.

10.04.16 Aviatrix You and Tequila "Hio"

På grunn av eiers sykdom har Aviatrix`s You and Tequila "Hio" kommet hjem igjen. "Hio" er snart 7 måneder gammel og på utkikk etter et nytt hjem. Mer informasjon om "Hio" finner du HER

10.04.16 Tono BIR Valp

I helgen ble Aviatrix`s Keg in The Closet "Tono" debuterte i helgen på valpeshow i Rogaland der det deltok valper av ulike raser. Tono ble BIR og 3BIS med en kjempe fin kritikk: "6 mnd maskulin hannvalp. Velformet hode. Mørke, vakre øyne. Utmerket hals og overlinje. Korrekt hale. Sterk rygg. Beveg. fritt med bra driv fra siden. Noe vid i front. Bra pels. Herlig temperament."

Vi gratulerer Synnøve og Tono så mye med kjempe resultater og kjempe fin kritikk, og gleder oss til å følge dere fremover.

31.03.16 Vi er hjemme igjen, men.....

Vi er kommet hjem fra vår store utflukt til Australia, og gleder oss masse til å oppdatere hjemmesiden med bilder og nyheter.

Men jeg har dessverre fått lungebetennelse og halsbetennelse mm så det blir å ta det med ro de første dagene. Så til dere som har sendt oss meldinger og e-mail mens vi har vært borte så lover jeg ta vi skal besvare dem så fort jeg er på beina igjen. Beklager så mye!
Mvh Janne

10.03.16 Utflukt med Jon

Noen ting utsetter man for de det er sånn karakter at det ikke haster og samtidig er et tiltak å få ordnet. I dag tidlig tok Jon og jeg en utflukt til Oslo, og jeg fikk endelig satt inn (nok) et innskudd i Sædbanken og kan krysse det av "to do" listen min for 2016.

Ellers så begynner ting å roe seg her på Aviatrix. Hawana, Cleo, Rumba, Panda og Foxy fikk alle løpetid samtidig så det har vært en "interessant" tid for oss alle.

Jeg driver å teller ned på dager og gleder meg stort til vi reiser på tur. Beagle ferie... kan det bli bedre:) Har skrevet litt om turen HER

02.03.16 Cleo & Zac

Det er travle dager for både meg og hundene. Med to tisper som skal parres samtidig kreves det litt planlegging. Beagelee Finnish Queen "Cleo" ble parret med Zac i dag tidlig.

03.03.16 Ny vellykket parring i dag.
07.03.16 Ny vellykket parring i dag 

01.03.16 Blodprøvene viser....

Jeg har fått svar på blodprøvene, og de bekrefter at det blir noen hektiske dager fremover. Rumba sin progesteron test er 14 ng/ml og Cleo sin er 9 ng/ml. Det vil med andre ord bli parringer på både Cleo og Rumba de neste dagene.

Rumba er parret på ny med Zac i dag.

29.02.16 Rumba & Zac

Da det var en viss usikkerhet til når løpetiden til Rumba hadde startet, så tok jeg en tur til veterinæren i dag med både Rumba og Cleo for å ta en blodprøve. Det viste seg for Rumba sin del å være helt bortkastet tid og penger. For da vi kom hjem fra Farsund ble det naturlig parring mellom Zac og henne. Om alt går etter planen blir det valper i slutten av april måned/ begynnelsen av mai.

Og i og med at det er skuddår i år/dag så er det garantert minst 4 år til neste gang det blir en parring på skuddårsaften.. 

23.02.16 Rumba og Cleo har fått løpetid

I dag fikk jeg beskjed om at J Absolutely Spotless Rumba har fått løpetid.Rumba er på for hos Johnny, og da jeg var på vei hjem etter å ha hentet henne ble jeg oppringt av de som har Cleo, og de kunne fortelle at også Cleo hadde fått løpetid. Så da var det bare å hente henne også. 

19.02.16 På gjensyn Pockey

Aviatrix`s Crash My Party "Pockey" har flyttet til Vidar og Kjellaug- som har 2 beagler fra Aviatrix fra før av. Vi ønsker dere alt godt!

17.02.16 Zac jaktpremiert og No UCH

Beagelee Bourne Identity "Zac" har vært på jaktprøve og er innstilt til 1 hare. Dermed løser han ut sitt Norsk Utstillingschampionat!

Helt siden "Zac" kom til oss fra Australia i voksen alder, har målsettingen vært å få han jaktpremiert. Vinteren 2014 ble han stilt på sin første jaktprøve og oppnådde 2 pr hare, og i dag lykkes han med 1 pr hare.  Vi er så stolt av Zac og det han har oppnådd og vi gleder oss til fortsettelsen.

En STOR takk til dommer for en trivelig dag på skogen:)

16.02.16 Cleo jaktpremiert

Beagelee Finnish Queen "Cleo" (2 år i januar) har vært på jaktprøve, og er innstilt til 1 pr. hare! Tilbakemeldingen fra dommer forteller om en tispe med stor jaktlyst og fint mål, men vi har litt å jobbe med når det kommer til samarbeid/kontakt og lydighet:) Vi er så stolte av "Cleo" og det hun har oppnådd, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Historien om "Cleo" er en skikkelig solskinnshistorie. For noen år siden solgte vi en jaktbeagle valp fra til Tommy. Det viste seg at denne hunden dessverre jaget taust. Da vi ble gjort oppmerksom på dette tilbydde vi han en ny valp. Det var høst og vi ventet ingen valpekull før på våren. Tommy syntes det var lenge å vente på ny valp. Vi hadde et par måneder i forveien fått tilsendt "Cleo" fra Australia. Hennes foreldre er høyt premierte utstillingshunder, men man finner ingen hunder benyttet til jakt i hennes stamtavle. Vi fortalte han om "Cleo" og hennes bakgrunn, og Tommy ønsket å ta sjansen og prøve henne. Hun ble levert i slutten av oktober og i desember fikk vi første meldingen om flere hareloser og pent losmål. Siden den gangen har det bare vært rosende omtale av "Cleo" Spesielt blir hennes store jaktlyst fremhevet. Tommy og hans far har lagt ned utallige timer sammen med "Cleo" på skogen, og vi er så takknemlige for at de tok sjansen på den lille jenta fra Australia. Vi gleder oss til å følte dere fremover!

En STOR takk til dommer, og ikke minst hundefører som stiller velvillig opp når man ikke har mulighet til å føre hunden selv! Tusen takk!

29.01.16 Aviatrix valp på 8 månder søker nytt hjem

Oppdatert 08.02.16: Hunden har fått nytt hjem

Hannvalp født 19 mai 2015 søker nytt hjem. Han er etter Absolutely Spotless Hawana og Beagelee Pocketful Of sunshine. Mer informasjon om hunden får du her:
http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=70392559

10.01.16 Nyheter fra Finland

Aviatrix`s Driving Cross The Prairy "Farri" (Absolutely Spotless Hawana & Absolutely Spotless Zeus) oppnådde 2BHK med reserve cert og res.CACIB på den internasjonale utstillingen i Kajanni, Finland i går. Dommer var Jari Fors, Finland. "Farri" har gjort det svært bra på utstillinger i Finland og har oppnådd flere Cert og BIR/BIM plasseringer. Gratulere til Jaana og Merja!

01.01.16 Godt Nytt År!

Da er tiden kommet til å takke for året som gikk, og ønske dere alle et godt nytt år!

Her på Aviatrix har vi mye å være takknemlig for i året som gikk, og mye spennende som venter oss i 2016!

Vi hadde høye forventninger og målsettinger for 2015, men dessverre gikk alltid ting går som planlagt.Vi har deltatt på begrenset med utstillinger i år, men til gjengjeld har Cleo, Ellie, Rumba og Panda gjort det svært godt. Panda vant brukshundklassen på EDS- det er vi veldig fornøyd med. Flere av avkommene til Hawana har gjort det svært bra på utstilling, og viser lovende takter også på skogen- så fremtiden ser lys ut.

Jeg føler meg priviligert som har hatt anledning til å reise til utlandet flere ganger i løpet av året. Det er så hyggelig og interessant å treffe andre beagle oppdrettere og utveksle erfaringer og informasjon. I løpet av 2015 har vi hatt gleden av å følge 3 valpekull fra unnfangelse til levering. Tiden sammen med valpene gir meg så mye, og jeg nyter hvert sekund sammen med dem! I tillegg har vi vært heldige å fått flotte valpekjøpere til alle valpene så jeg vet at de er i gode hender. Nå gleder vi oss til å følge dem videre.

Høsten startet godt med en flott tur til Nord- så godt å komme seg bort og bare fokusere på jakt sammen med hundene. Men hverdagen kom fort da jeg dro fra ferie rett til valpefødsel og så til døgnpleie av en tispe som brakk overarmen. Noen ganger må man bare være så takknemlig for at man ikke vet hva man går til! Men tar man en dag av gangen så er det utrolig hvor mye man kan komme igjennom.

Desember bød på nye oppturer- tidenes julepresang ankom tidlig fra Australia og ble hentet på Gardermoen flyplass. Som en bonus ble Absolutely Spotless Rumba stilt på jaktprøve og oppnådde 3 pr hare.

Jeg er også stolt over at jeg bestod ringsekretærkurset ogi tillegg ble autorisert jaktprøvedommer for drivende hunder. Jeg har kommet i gang med bedømmelsen, og finner det veldig lærerikt og interssant.

2016 vil bli et spennende år på flere måter. Vi er invitert til Australia for å delta på National Beagle Show som blir avholdt hvert 4 år, og dette har jeg drømt om lenge. Andre drømmer om hvite strender- men jeg ser frem til en uke med utstillinger hver dag!  Virkelig en drøm som går i oppfyllelse- så jeg gleder meg vilt til dette!!

Vi planlegger 3 valpekull i løpet av 2016- Absolutely Spotless Rumba og  Beagelee Finnish Queen"Cleo" vil bli parret med Beagelee Bourne Identity til våren, mens Simonaland Lalie vil bli parret til høsten. Mer informasjon om hannhund vil komme.

Målsettingen for 2016 er at flere av våre beagler blir jaktpremiert, at vi får kjørt frem noen championer til og at vi deltar på flere utstillinger. Med andre ord skal vi ha det moro i 2016!

Ønsker dere alt godt, og håper at 2016 blir et fantastisk år for alle!
 

Mvh Janne og Beaglene