Nyheter 2013

Utstillingssesongen 2011

19.12.13 Ny jaktprøve på A.S. Panda

J Absolutely Spotless Panda har vært på jaktprøve, og denne gangen er hun innstilt til 1. Rådyr. Panda har tidligere oppnådd 2. hare og 3. hare.

16.08.13 God jul & godt nytt år

Jeg og beaglene på Aviatrix ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! 2013 har vært et minnerikt år og vil for alltid bli husket som det året da drømmer går i oppfyllelser. Vi har mye å være takknemlig for i 2013, og spesielt setter jeg pris på alle nye bekjentskaper jeg har fått i løpet av året. Nå ser vi frem til neste år, hvor planene er mange. Vi ses i 2014!

08.12.13 Aviatrix Archangel`s Choice "Luka"

22.11.13 Litt oppdatering

Pga av egen sykdom har det blitt dårlig med oppdateringer på hjemmesiden- noe jeg beklager! Valpekullet til Hawana og Gabby er solgt, og vi har funnet flotte hjem til samtlige valper. Vi har valgt å beholde en hannhund selv, som vi kaller Luka, og jeg tror vi skal få mye moro med hann fremover!

En del har skjedd i løpet av høsten- Rumba har flyttet til nytt hjem hvor hun får utfolde seg jaktligsett og tilbakemeldingene vi får om henne er positive. Panda har også fått utfoldet seg jaktligsett i hele høst, og vil bli stilt på jaktprøver i løpet av sesongen. Ellers så har ting gått sin vante gang med trening av øvrige hunder.

Vi har allerede begynt å se fremover til 2014- da blir det fullt fokus på utstillinger og målsettingene er klare. Vi planlegger også et valpekull på vårparten- mer informasjon om dette kommer. I tillegg er det flere hyggelige overraskelser i vente, så det er mye å glede seg til!

10.10.13 Lovende hannvalp tilsalgs

Selv om både lysten og hjertet ønsker det, så må av og til fornuften seire. Så i dette tilfellet har jeg en hannvalp med svært lovende eksteriør for salg. Dette er en hanne vi opprinnelig holdt igjen, men må dessverre innse at tiden ikke strekker til og vi håper derfor å finne et godt hjem til han. Mer info om kullet finner du HER og kriterier finner du HER. Kontakt meg gjerne for mer informasjon.

29.09.13 Lykke til videre

En epoke nærmer seg slutten, og det har vært en lang og krevende prossess, men du verden så lærerikt! Avlsarbeidet var nøye planlagt og jeg har ventet lenge på det første valpekullet av showbeagler. Så da de en mandags morgen i juli meldte sin ankomst, var det 6 etterlengtede beagler som ble født. Siden da har jeg kost meg, og nyt hvert sekund jeg har fått muligheten til å være sammen med dem og lære av dem. Men alt har sin ende- og selv om hjertet gjerne vil, sier fornuften at jeg dessverre ikke kan beholde alle. Så det er med blandet følelser jeg sier "på gjensyn" til første valpen som forlater redet i dag. Trøsten er at man vet at valpene kommer til gode hjem!

24.09.13 Bilde fra NKK Rogaland

22.09.13 Tispe ledig

Vi har ledig en tispevalp etter NJCH NUCH SE UCH FI UCH  PL UCH CIB Absolutely Spotless Hawana og Au CH Beagelee Archangel. Mer informasjon om kullet finner du HER

14.09.13 Best i Rasen

Beagelee Bourne Identity "Zac" ble Best i Rasen med CACIB på den internasjonale utstillingen i Rogaland 14.09.13. Dommer var; Jugde: Dr. Levente Miklos, Ungaren. I gruppefinalen for gr.4/6 ble han blant de 6 beste.

09.09.13 Endring på hjemmesiden

De neste ukene vil det bli foretatt en en omlegging av hjemmesiden, og vi beklager de problemer det eventuelt måtte medføre.

02.09.13 Ledig valp

I kullet etter Absolutely Spotless Hawana og Beagelee Archangel har vi ledig valper. Valpene i kullet har arvet sine foreldres flotte eksteriør og vil ha en lovende fremtid som utstillingshunder. De er trygge og harmoniske valper, som viser stor nysgjerrighet på omgivelsene rundt dem. Valpene vil være leveringsklar når de er 12 uker gamle. Bilder av valpene kan ses HER

01.09.13 Endringer på Striasbeagler

Vårt oppdrett vil fra høsten 2013 bli todelt; "Striasbeagler" vil fortsette med oppdrett av jakthunder, mens Janne i regi av sitt nye kennelnavn vil starte med oppdrett av rene showbeagler. Vi har på bakgrunn av dette laget en informasjonsside til nye valpekjøpere der man kan lese om "jaktbeagler" og "showbeagler". Siden finner du HER

28.07.13 Lat søndag

11.07.13 God helg

08.07.13 Valpene er ankommet....

Valpene etter Beagelee Archangel og Absolutely Spotless Hawana er født. Det ble 6 valper, hvor av 4 hanner og 2 tisper. Bilder og mer info finner du HER

06.07.13 Dag 57 (59)

Nå teller vi ned på dager, og gleder oss stort til valpene etter Absolutely Spotless Hawana og Beagelee Archangel kommer. Hawana er i fin form, og appetitten er på topp...

16.06.13 5 uker -and still going strong.....

11.06.13 Sommeren er her...

06.06.13 Drektighet bekreftet

Vi har vært hos veterinæren i dag og tatt ultralyd av Hawana. Det bekreftes av det er flere valper, og gleder oss til de kommer i juli!

01.06.13 Valpekull ventes i juli

30.05.13 5 av 6 mulige cert i Polen!

Vi har vært i utlandet igjen- denne gangen dro vi på "road trip" med Annica fra Trewelyn Kennel i Sverige og turen gikk til Polen. Jeg hadde med meg J Absolutely Spotless Panda og CH Beagelee Bourne Identity "Zac".

Lørdag var det dobbel utstilling i Poznan med blant annet klubbshow.
Utstilling 1: Dommer var Leszek Salamon. Panda vant sin klasse og fikk cert. Hun ble beste tispe og ble Best i Motsatt "Zac" vant sin klasse, fikk cert og ble andre beste hannhund. Begge hundene måtte se seg slått av far til Hawana:)

I Polen verdsetter de brukspremierte hunder og det avholdes en kåring av den vakreste brukspremierte hunden på utstillingen. Men det er ikke alltid like lett å følge med på ulike kåringer når det hovedsakelig prates på Polsk. Så to sekunder før vi skulle inn i ringen fikk vi beskjed om at Panda også skulle delta der- så det ble litt hektisk ble det en stund, men sånt klarer vi. I kåringen deltok hunder fra gruppe 3, 4,5,6,7,8 og 10, og Panda endte på en flott 2 plass- bare slått av en flott Cocker Spaniel.

Utstilling 2: Dommer var Siegfried Peter.
Panda vant sin klasse, fikk cert og ble nest beste tispe totalt. Zac ble nummer to i sin klasse med ck.

Søndag dro vi til Ustka, hvor dommer var Lilianna Bachurzewska fra Polen. Panda vant sin klasse, fikk cert og ble andre beste tispe. Zac vant sin klasse, fikk cert og ble Best i Rasen.

Vi er svært fornøyd med å ha oppnådd 5 av 6 mulige cert og 5 gullmedaljer og 1 sølv medalje denne helgen. Tilbakemeldingene/kritikken vi har fått på hundene har utelukkende vært positiv. Panda må nå vente 6 mnd før vi kan dra ned og prøve å få det siste certet på hennes championatet, mens Zac trenger to cert til før han er Polsk champion.

18.05.13 "Zac" vinner av Championklassen på WDS

CH Beagelee Bourne Identity "Zac" hadde en kjempe dag på verdens Utstillingen i Budapest! Han ble vinner av championklassen og tok det Ungarske certet!!!!

10.03.13

Søndag 10 mars ble det født 6 valper etter Hejdetassens Kajsa "Sessan" og Tail Tips Tulo I- 3 hanner og 3 tisper. Tre av valpene var tricolor og tre av dem var bicolor (tan & white). For bilder og mer informasjon se Valpekull

loading...

25.02.13

Absolutely Spotless Panda har vært på jaktprøve, og er innstilt til 2 hare og 3 hare.

08.01.13

Vi venter valper etter NJ(D)CH Hejdetassens Kajsa "Sessan" og SE JCH SE VCH NJCH Nord UCH NO V-11 C.I.E. C.I.B Tail Tip'S Tulo I S46290/2006. Valpene forventes født ca 10 mars 2013, og vil være leveringsklare i mai. Parring godkjent av avlsrådet for beagle. For mer informasjon se HER

05.01.13

Striasbeagler har fått egen side på Facebook!!!

Målsettingen er at vi lettere kan holde kontakt med våre valpekjøpere. Vi håper at dere liker siden! Hjemmesiden vil fortsatt bli benyttet for hovedinformasjon om våre hunder. Striasbeagler sin side på FB finner du HER

04.01.13

I dag har NJCH NUCH Carnelians Girl Shakira "Shabby" kommet i løpetid. Hun vil bli parret med NJCH og NM Vinner 12 Broderns Tino om cirka 12 dager.

22.12.12

Vi på Striasbeagler ønsker dere en riktig god jul og et godt nytt år! Vi takker for året som gikk, og ser frem til det nye året.

 

2012 ble for vår del et svært bra år, til tross for at målsettingene ikke var de største ved årets begynnelse. Med flere unghunder regnet vi med at store deler av tiden ville gå til å drive dem frem. Men desto mer gledelig er det at man i desember kan se tilbake til flotte resultater på jaktprøve og utstilling for flere av våre hunder! 3 jaktchampioner og 5 utstillingschampionater kan vi oppsummere 2012 med. I tillegg ble Absolutely Spotless Hawana årets utstillingshund hos NKK og hos Beagle Ringen Vest Agder.

 

Selv om det ikke var planlagt, var det desto større da vi fikk et nytt medlem på kennelen vår. Fra Australia tok Australsk champion Beagelee Bourne Identity "Zac" turen hit i august, og har allerede blitt et kjærkommet familiemedlem.

 

I løpet av høsten har flere av unghundene er kommet i gang med jagingen og har hatt flere loser primært på hare, etter eiers ønske. Vi vil vurdere muligheten for å stille noen av disse på jaktprøve i 2013.

 

Vi takker samtlige valpekjøpere for hyppige tilbakemeldinger med positiv omtale og bilder av avkommene etter Sessan. Vi går en spennende fremtid i møte, og håper å se flere av dere på utstilling og jaktprøve i 2013!

 

2013 blir et spennende år for vår del. Vi planlegger kull på NJCH NUCH FIN CH SE CH POL CH CIB Absolutely Spotless Hawana, NJCH NUCH Carnelians Girl Shakira og NJCH Hejdetassens Kajsa til våren. På utstillingsfronten blir det flere turer til utlandet, med blant annet WDS 13 i Budapest! Og til høsten er målsettingen å stille flere hunder på prøve!

 

God Jul til dere alle!

 

Janne

25.11.12

NUCH NJCH Carnelians Girl Shakira "Shabby" skal parres på neste løpetid, som forhåpentligvis kommer nå i desember,med NM vinner 2012 NJ(D)CH Brodern's Tino.

 

Kombinasjonen gir en innavlsprosent på 4,183 i 6 ledd, og er en linjeavl på Amaritas Maika O'Jail. Bak Carnelians Girl Shakira og Brodern`s Tino finner man  blant annet;

 

Amaritas Maika O`Jail ble N S JCH og N S NUCH, og hadde 10 x 1 hare og 7 x 1 rådyr ++. I tillegg stilte hun 2 ganger på NM og oppnådde 2 og 4 plassering. 3 ganger deltok hun på Nordisk Mesterskap og oppnådde 2, 3 og 6 plass. Hun avlet over snittet med 7 jaktpremiert avkom der flere av dem er championer og har hevdet seg siden.

 

Nordisk Jaktchampion MS Hugin er den mest anerkjente beaglen på Sørlandet på bakgrunn av sitt flotte losmål og sine gode jaktegenskaper. Han vant NM småhund i 2010, og har flere ganger deltatt på Nordisk Mesterskap for beagle. Mer informasjon om Hugin og hundene bak han finner du HER

 

N S JCH N S UCH Carnelians Aramis Otto har flere ganger deltatt på Nordisk mesterksp og  i 2008 vant han Nordisk Mester for beagle. Otto har gitt avkom med god jaktlyst og flott utseende.

 

Det forventes avkom med stor jaktlyst og gode jaktlige egenskaper. Er du interessert i en valp etter denne kombinasjonen så vennligst fyll ut valpehenvendelse skjemaet på denne siden HER

18.11.12

På  småhundprøven i regi av Sørlandets Harehundklubb var NUCH Carnelians Girl Shakira "Shabby" ute med jaktprøvedommer Pål Martin Stakkeland. "Shabby" jaget til 1 rådyr, og ble dermed Norsk Jaktchampion!

24.10.12

Test resultatet for MLS på Beagelee Bourne Identity "Zac" er N/N (Normal)!!

14.10.12

På NKK utstillingen på Hamar i dag ble CH Beagelee Bourne Identity "Zac" 2BHK med CACIB, mens CH Absolutely Spotless Hawana ble BIM med CACIB.

 

NKK har en årskonkurranse hvor de kårer mestvinnende raser. I gjennom året har Absolutely Spotless Hawana oppnådd 2xBIR og 3XBIM på NKK utstillingene (ut av 6 stk) og ble- med dagens resultat -Norges mestvinnende beagle 2012 (Års konkurransen til NKK).

19.09.12

Jeg har besluttet å trekke Absolutely Spotless Hawana fra Nordisk Mesterskap for beagle som avholdes Finland i år. Begrunnelsen er at jeg for tiden har flere unghunder som trenger tid på skogen og at døgnet simpelt hen ikke strekker til.

16.09.12

På den Internasjonale utstillingen til NKK i Rogaland ble CH Absolutely Spotless Hawana Best i Rase og fikk CACIB! Beagelee Bourne Identity "Zac" debuterte på utstilling i Norge og ble 2 BHK med CACIB! Dommer Soile Bister fra Finland gav begge hundene en strålende kritikk, og jeg er svært fornøyd med resultatet!

30.08.12

Fredag, for snart en uke siden, hentet vi Beagelee Bourne Identity "Zac" på Gardermoen. Han hadde hatt en laaaang reise, og var så glad for å møte noen som viste hva han het. Både Egil og jeg ble dekket med "beagle kyss". "Zac" er en nydelig beagle med en matchende personlighet. Han har funnet seg godt til rette hos oss, og går sammen med alle våre hunder. "Zac" er alt vi kunne drømt om og mer til. Nå begynner pregingen på skogen, og så får vi se hva fremtiden bringer.....

21.08.12

Etter hva føles som en evighet, så kommer Zac til Norge på fredag denne uken. Jeg kan nesten ikke vente på å endelig få treffe han.

19.08.12

På den internasjonale utstillingen til Norsk Kennel Klubb på Bjerke, Oslo var det Eli Marie Klepp som bedømte beaglene. Det var påmeldt 16 stk, og det viste seg at kvalitetene på flere av dem var "uvanlig" høy til norsk utstilling å være.

 

Absolutely Spotless Panda stilte i junior klassen og gjorde flott innsats. Hun vant sin klasse og ble 3 beste tispe. "1 år. Meget feminin, elegant tispe. Gode proporsjoner. Elegant hode. Bra linjer. Veldreide ører. God skalle. Bra hals og skulder. Sterk, rett rygg. God haleføring. Står meget godt på beina. Fine haser. Ok beinstamme. Har godt potensiale. Velvist og meget dyktig handlet."

 

Gledelig er det at dommer bemerket at potensialet er så stort hos Panda at hun velger å gi henne CK til tross for at hun sjelden gir juniorer dette.

 

Absolutely Spotless Hawana vant sin klasse, ble beste tispe og ble tilslutt i Best i Motsatt. Hun fikk CACIB og oppnådde dermed CIB Championatet (Internasjonal Champion). "Meget elegant. Stabil tispe. Godt hode. Utmerket skalletak. Fin hals og godt anlagte skuldre. Sterk rett rygg. Velvinklet. Utmerket hase. høyde og god knevinkler. God beinstamme. Korrekte føtter. Beveger seg bra. Godt vist."

 

Som vinner av juniorklassen og beste tispe er dermed Panda og Hawana kvalifisert til å stille på Crufts i 2013. Både hundene og handler fikk en strålende kritikk av dommer, og da kan man ikke være annet en storfornøyd med resultatet.

 

 

11-12.08.12

Lørdag var det beagle spesial show i Sopot, hvor dommer var Anne Marit Olsen (Norge).Det deltok 51 beagler på utstillingen. 

 

Absolutely Spotless Panda stilte i juniorklasse og vant klassen. Hun gikk dermed videre og konkurrerte mot beste junior hannhund,  vant og ble dermed juniorvinner. I Polen er utstillingen organisert anderledes, og Panda konkurrerte tilslutt mot beste hannhund og beste tispe og ble tilslutt nr 3 totalt på utstillinge.  Absolutely Spotless Hawana stile i brukshundklassen og ble nummer to i sin klasse denne dagen med reserve cert.

 

Søndag var det internasjonal utstilling i Sopot, hvor dommer var Jelene Kruus fra Estland. Det deltok 43 beagler. Absolutely Spotless Panda stilte i juniorklasse og ble nummer to i sin klasse. Absolutely Spotless Hawana stilte i brukshundklassen og vant sin klasse med cert. Dermed oppnådde hun det siste certet, og er dermed Polsk utstillingschampion.

 

(Det ble endringer i polske utstillingsregler fra og med 01.01.12, men siden Hawana påbegynte sitt championat i 2011 holder det med 3 cert. Etter de nye reglene må man nå ha 4 cert med 6 mnd mellom første og siste.)

 

For Panda sin del var det hennes debut på utenlanske utstillinger og jeg må si at Panda er en fryd å vise i ringen da hun elsker å vise seg frem Hun har utrolig flotte bevegelser med god rekkevidde og driv. Jeg ser virkelig positiv fremover til nye utstillinger med Panda og Hawana, og ikke minst den nye hannhunden Zac.

4-5.08.12

Denne helgen har Panda og jeg deltatt på et to dagers handling kurs med Hugo Quevedo fra Peru. Quevedo er en professjonell all breed handler. Det var et svært lærerikt kurs som gave masse ny inspirasjon til ulike treningsmetoder for utstilling. Panda er flink til å tilpasse seg og tok ny lærdom fort. Hun trives med utfordringer og viste stor glede på kurset.

17.07.12

I juli fikk vi en gledelig henvendelse fra en beagle oppdretter i Australia, med spørsmål om vi ønsket å overta en ung hannhund. Etter å ha vært i tenkeboksen en stund takket vi ja til tilbudet, og i august kommer den nye hunden til Norge. Hannen er en champion på 1,5 år med en solid stamtavle. Vi ser med stor glede og spenning frem til han kommer. Bilder og mer informasjon kommer.

02.07.12

Yeeahh!! Jeg har endelig fått laget en "ny" hjemmeside! Den gamle siden krevde mye kapasitet fra PC`n og det har vært mye frustrasjon og dårlig samvittighet siden den ikke har blitt oppdatert så ofte som den burde.

 

Den største endringen med den nye siden er at den er todelt, hvor vi har fått hver vår del. Hoveddelen omhandler mine beagler og deres fremgang. Mens dere på Egil sin side kan blant annet lese om rev og gaupejakt med hans hunder. Vi håper dere får glede av den nye siden!

 

Mvh Janne og Egil 

 

 

26-27.05.12

Denne helgen tok vi turen til Finland, hvor vi, i tillegg til å hente en finskstøvervalp, også deltok ved to utstillinger med Absolutely Spotless Hawana. Lørdag deltok vi i Sysmä, hvor Hawana ble nestbeste tispe med Cert. Søndag var vi i Tampere, hvor Hawana ble Best i Motsatt og fikk cert. Dermed oppfylte Hawana kriteriene og ble Finsk Utstillingschampion. Da hun også er Norsk og Svensk Utstillingschampion, kan hun med den nye tittelen også tittulere seg som Nordisk Utstillingschampion. Jeg er så stolt over min lille Hawana!!

24.05.12

I dag kom den gledelige meldingen fra Beagle Ringen Norge om at Absolutely Spotless Hawana er uttatt til Nordisk Mesterskap for beagle. Mesterskapet går på rundgang mellom vertslandene Norge, Sverige og Finland, og i år skal det avholdes i Finland. Eneste tellende losdyr er hare, og i Finland konkurerer beaglene etter samme regelverk som støverene- 120 minutter lostid og rådyr jaging er ikke tillat. De andre norske hundene som skal dra er NUCH NJCH Tass til Ole Erlend Sandsmark og NJCH Carnelians Cita Vera til Håkon Mjømen. Så da blir det fullt fokus på mesterskapet frem til november!!

20.05.12

På den nasjonale utstillingen til Vestfold Harehundklubb på Moa i Vestfold ble Carnelians Girl Shakira Best i rasen. Absolutely Spotless Panda 2 beste tispe og beste junior. Dommer var Torbjørn Granheim, Norge.

19.05.12

På den nasjonale utstillingen til Aust Agder harehundklubb i Risør ble Carnelians Girl Shakira best i rasen og 3BIS. Absolutely Spotless Hawana ble 2 beste tispe og Absolutely Spotless Panda ble 4 beste tispe og beste junior. Dommer var Lars Omdal, Norge.

12.05.12

På den internasjonale utstillingen i Lillesand i dag gikk det svært bra for beaglene mine- Absolutely Spotless Hawana ble Best i Motsatt, mens Carnelians Girl Shakira ble 2 beste tispe og Absolutely  Spotless Panda ble 3 beste tispe. I tillegg til å stille beagler, fikk jeg også gleden av å stille hygentispen til Hans Bringsdal og "Trine" ble best i rasen og fikk cert. Dommer var Per Harald Nymark, Norge.

 

Ekstra gledelig var det at Carnelians Girl Shakira fikk sitt siste cert, og dermed ble Norsk Utstillingschampion. Er så stolt over "Shabby".

06.05.12

På den nasjonale utstillingen til Sørlandets Harehundklubb ble Carnelians Girl Shakira best i rasen med cert. Hun ble også 2 BIS. Absolutely Spotless Hawana ble 2 beste tispe, mens Absolutely Spotless Panda ble beste junior. Dommer var Vigdis Nymark, Norge. 

14.04.12

På den internasjonale utstillingen til NKK i Bergen, ble Absolutely Spotless Hawana Best i Rasen med CACIB. Carnelians Girl Shakira ble 2 beste tispe og fikk cert og res.Cacib. Dommer var Erling Kjær Pedersen, Danmark.