Aviatrix`s Playing With Fire "Poppey"&
TraJam The Tourist "Johnny"

"Thomas Rhett" Kullet 2019

Aviatrix`s Blessed
Aviatrix`s Unforgettable
Aviatrix`s What God Gave Her "Daytona"
Aviatrix`s Star Of The Show
Aviatrix`s Sixteen
Aviatrix`s Beer Can`t Fix

MLS - N/N
Factor 7- DEL/N
NCCD- DEL/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N


 

MLS - N/N
Factor 7 - N/N
NCCD - N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N
Lafora Epilepsi - N/N
OFA Hips - GOOD

TRAJAM THE TOURIST                    LANBUR CARSON CITYLANBUR ONE MAN SHOWECHO RUN FROLICSOME FELLA
LANBUR SPECIAL OCCASION
LANBUR TAYLORED TO TAST                             LANBUR THE CONTINENTAL
COLWYN`S CALLIOPE
TRAJAM ALMOST FAMOUS                                 WINDKIST A WALK IN THE PARKJUST WRIGHT I`M A PEPPER TOO
BIJOUX A WALK IN THE CLOUDS
BAYOU OAKS PEPPERONI                                                                          DARAGOJ CRYSTAL RAIN
BAYOU OAKS MACARONI                                        
AVIATRIX S PLAYING WITH FIREBEAGELEE DONALD DUCK                           BEAGELEE ARCHANGELHARNETT WATERCOLORS IN THE RAIN
BEAGELEE MADE IN AMERICA                                   
BEAGELEE PENNY IN MY POCKETBEAGELEE POCKETFUL OF SUNSHINE
BEAGELEE FOXY LADY      
ABSOLUTELY SPOTLESS PANDABEAGELEE FINNISH SPIRITTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ PERSONAL AGENDA
ABSOLUTELY SPOTLESS RUSALKADARAGOJ CRYSTAL CHANCE
SPOTLESS KAMEA

OPPDATERING

08.09.2019  Siste uken med valpene

Har sagt det før- og sier det igjen- tiden med et valpekull går altfor fort. (Selv om jeg har fått lov til å beholde denne gjengen en uke lengre) Føles som det var i går at jeg tok i mot disse på klinikken til Eli og bar dem inn døra her hjemme spent på om Poppey ville akseptere dem. Og det gjorde hun til de grader. Siste uken har jeg holdt henne borte fra valpene på dag tid, men når kvelden kommer protesterer hun høylytt og forlanger å sove med valpene. Tydelig at hun har et stort hjerte- for vanligvis skiller tispene på egne og andres valper, men hun har åpnet "melkebaren" for kullet til Ellie også. Og med 13 valper som ønsker pupp på samme tid er det ikke fritt for at det kan bli vanskelig å få plass til alle. Det har vært mye regn i det siste, men innimellom har det også vært fine dager med sol og god varme ute. Men uavhenging av været er det full rulle i hagen på denne gjengen.Men noen av dem tar seg også tid til å krype opp i fanget for litt kos innimellom slagene også. Til helgen reiser hele gjengen til sine nye hjem- og det kommer til å merkes godt. Ingenting er vel bedre enn å starte dagen med beagle kisses eller avslutte dagen med beagle kisses. Og de deles rundhåndet ut. Jeg vet at valpene kommer til gode hjem og gleder meg til å følge dem videre. På østlandet er det flere hunder som har blitt syke og dødd og jeg kjenner derfor litt bekymring for de som skal den veien, men håper at alle tar forhåndsreglene til mattilsynet på alvor og følger dem.

27.08.19 Sjuende leveuken

Det har vært mye nedbør på sørlandet den siste tiden- så da endelig solen og varmen kom tilbake har denne gjengen hatt full rulle de siste dagene. Heldigvis har valpene til Ellie begynt å gi beskjed om at de ikke lengre vil være filledukker så nå er det mer samstemt lek. Jeg må også si at denne gjengen er utrolig sosiale og folkekjære valper- når jeg slipper dem ut av valpegården på morgenen for å gjøre den ren så står depå utsiden og hyler og vil inn til meg. Og når man endelig er ferdig med dagens gjøremål og sette seg ned med dem så overrøses man av beaglekisses fra hele gjengen. 

Jeg har endelig fått på plass navn til valpene og de får navn fra sanger etter Thomas Rhett. Så la meg presentere gjengen:

Aviatrix`s Blessed

Aviatrix`s Star Of The Show

Aviatrix`s Sixteen

Aviatrix`s Unforgettable

Aviatrix`s What God Gave Her

Aviatrix`s Beer Can`t Fix

20.08.19 Femte og sjette leveuke

Vel- endelig tilbake kan man si. Forrige uke gikk ikke helt som planlagt da min bestemor fikk hjerteproblemer og måtte innlegges på sykehus. Jeg har vært med henne disse dagene, mens Egil har vært hjemme med valpene. Han er så flink med dem, men ikke like flink til å ta bilder og oppdatering av hjemmesiden tror jeg det er like greit han holder seg unna:) Så livet på Aviatrix har gått sin vandte gang selv om det har blitt dårlig med oppdatering. Valpene har fått en ny runde med både negleklipp og kur mot innvollsparasitter. De har fått boltret seg fritt i hagen og synes det er kjekt. Er mye som skal undersøkes og ikke minst smakes på. De får også litt tid sammen med valpene til Ellie- og vi må innimellom gripe inn- når leken blir litt vel hard. 

Egil er reist på jakttur til Sverige så jeg er alene hjemme denne uken. Så i går tenkte jeg at jeg skulle få tatt litt nye bilder å legge ut. Haha lykke til kan man si. Valpene er ikke like interessert i å posere for fotografen- og derfor blir bildene litt "så som så". Enten så vil de opp i fanget for kos eller så skal det bites på sko. 

11.08.19 Fjerde leveuke

Valpene til Poppey er utrolig snille og sosiale- hver morgen er det et hylekor som møter meg og som forlanger at jeg tar meg tid til å hilse på hve enkelt valp. Deretter skal det være frokost- viktig med gode vaner:) De har fått møte valpene til Ellie- som er 10 dager yngre- og forskjellen er enorm. Lørdag var jeg en tur til "byen" og da hadde det vært hjemme-alene fest. Jeg hadde ikke fått lukket valpegrinden skikkelig og både Poppey og valpene hadde hatt fri tilgang til hele stua og kreativitetn hadde vært stor. Viktig å kose seg mens man kan. 

Ellers så har de begynt å være litt ute i en valpegård i hagen og det er populært. Det er så mye som skal undersøkes og ikke minst smakes på. Det blir en ny runde med negleklipp og kur mot innvollsparasitter i uken som kommer. 

03.08.2019 Tredje leveuken

Denne gjengen har hatt travle dager med mye utvikling. Tidlig i uken ble det tid for å smake på det første måltiden med fast føde- og det til stor underholdning for oss som var vitne til det. Aldri- og jeg mener aldri- har vi hatt et valpekull med slik en appetitt på mat. Jeg pleier vanligvis å vente til valpene er rundt 3,5 uke før jeg gir dem fast føde, men denne gjengen fant ut at Poppey fikk servert noe som både luktet og smakte godt. Så da var det bare å begynne å fore dem. Maten gikk ned på høykant og man bryr seg fint lite om å spise på dannet vis- her er det bare å stupe i det! 

De har også fått sine første turer ut i hagen- og det falt også i smak. Det er rart hvordan de tilpasser seg alt og forventer at man gjentar det hver gang man kommer til valpekassen. Det er alltid et "hylekor" som står klar så fort de hører skrittene mine. 

Valpekassen er blitt for liten og ingen kan si at de er kravstore. Jeg kjøpte ny seng til dem i dag, men de var veldig fornøyd med å ligge på gulvet ved siden av. 

26.07.2019 Andre leveuke

Mye har skjedd den siste uken- valpene har fått øyne og de har begynt å høre. I tillegg har de begynt å bevege seg rundt i valpekassen oppreist på ustøe bein. Så når man setter seg inn ved valpekassen og stikker hode ned til dem så blir man møtt av en gjeng som ivrig deler ut på beagle kisses. 

Det går fint med Poppey- hun er tilbake i gammel form og er så stolt over sine små og gir dem den beste oppfølgingen.

Denne uken får de sin første kur mot innvollsparasitter og neste uke er det tid for det første måltiden med fast mat. 

16.07.2019 Den første leveuken

Jeg pleier å legge ut informasjon samme dagen som valpene blir født, men denne gangen har jeg ventet en hel uke med informasjon om valpekullet. Og de har sin grunn- det har nemlig ikke vært noen enkel uke for Poppey. De første dagene gikk alt greit- hun trivdes i morsrollen og tok den med største alvor. Jeg fikk henne til å komme ut av kassen to ganger pr dag for å tisse- ellers så l hun helt stille sammen med dem. Men¨ting snur seg fort og på formiddagen oppdaget jeg at ting ikke var som de skulle. Poppey så ut til å ha vondt, hun skalv og var veldig ustø på beina. Temp viste 40,1 grader. Turen gikk på ny til veterinær hvor det ble gjort masse undersøkelser. Hun ble startet opp på antibiotika kur og smertestillende. Hun har gått opp og ned i temperatur og vært dårlig, men har likevel klart å ivareta valpenes behov. Helt utrolig hvordan morsinstinket fungerer. I dag ser det heldigvis ut til å ha snudd og Poppey virker i bedre form. Hun har spist litt mat og ser bedre ut. 

09.07.2019 Valpene blir født....

Fredag var Poppey på dag 60 og med den store magen var vi sikker på at valpene ville komme i løpet av helgen- men som med alt annet gjør beaglene tingene på sin måte. Søndag kveld merket jeg at hun var urolig og peste mer enn vanlig. I løpet av kvelden droppet temperaturen og vi forberedte oss på valpenes ankomst når temperaturen kom opp på normalen igjen. Men slik ble det ikke. Temperaturen holdt seg lavt og når den fortsatt var så lav etter 36 timer og det begynte å komme mørkegrønn væske ut var det bare å ta turen til veterinær for det er ikke noe godt tegn. Det endte tilslutt med et keisersnitt- og det ble født 7 valper. 3 hanner og 4 tisper- alle tricolor. Dessverre klarte den ene hannen seg ikke <3 

Det er alltid spennende hvordan tispa reagerer når hun våkner fra narkosen på de små valpene som kryper rundt henne- men Poppey tok imot dem med den største selvfølge og begynte umiddelbart å vaske på dem. 

01.07.19 Røntgen

Poppey er på dag 56 i dag og det nærmer seg fødsel. Hun har lagt seg godt ut og vi har vært så spente på hvor mange valper hun venter. Hos veterinæren i dag ble det tatt røntgenbilde av magen hennes. Når det er mange valper er det alltid vanskelig å si nøyaktig hvor mange det er, men veterinæren mente at det var 8 stk. I slutten av uken får vi fasiten- og så fort det skjer noe på den fronten så oppdaterer jeg hjemmesiden med info.

De siste dagene har vært veldig tunge for Poppey pga varmen vi har hatt her i sør- så da Egil hadde fylt bassenget til valpene var det faktisk Poppey som hadde størst glede av det. Tydelig at det kjølende vannet gjorde godt!

25.04.19 Første dag med blod på Poppey
06.05.19 Parret med Johnny

24.06.19 "Poppey" er blitt veldig stor og i slutten av denne uken skal vi ta røntgenbilde av henne for å se hvor mange valper hun har. Forventet at valpene melder sin ankomst neste uke.