AVIATRIX`S LOST AND FOUND "LADY" & j NV-19 AVIATRIX`s OL`RED "yANKEE"

"Lee Brice" Kullet 2021
FØDT 06.05.2021
 

Aviatrix`s Save The Roses (RIP Lillegutt)
Aviatrix`s I Dont Dance "Quatro"
Aviatrix`s Country Knows "Salto"
Aviatrix`s Dont Need No Reason
Aviatrix`s One Of Them Girls
Aviatrix`s More Beer "Alvin"

MLS - N/N
IGS - N/N
NCCD - N/N
LAFORA - N/N (GENETISK FRI)

MLS - N/N
IGS - N/N
NCCD - N/N
LAFORA - N/N (GENETISK FRI)

AVIATRIX`S OL`REDTRAJAM THE TOURISTLANBUR CARSON CITYLANBUR ONE MAN SHOW
LANBUR TAYLORED TO TASTE
TRAJAM ALMOST FAMOUSWINDKIST A WALK IN THE PARK
BAYOU OAKS PEPPERONI
ABSOLUTELY SPOTLESS PANDABEAGELEE FINNISH SPIRITTOONHUND CAGNEY
DARAGOJ PERSONAL AGENDA
ABSOLUTELY SPOTLESS RUSALKADARAGOJ CRYSTAL CHANCE
SPOTLESS KAMEA 
AVIATRIX`S LOST AND FOUNDMAPLE RIDGE NORTHERN LIGHTS  HARNETT DARAGOJ STARS ON THE WATERHARNETT WATERCOLOURS IN THE RAIN  
DARAGOJ DESIREE
MAPLE RIDGE ROCK MY HEART BARRISTER`S SCOUNDREL TIME
MAPLE RIDGE MUSIC OF MYE HEART 
FANTAS BRAND GOING TO AVIATRIX  SZEPHEGYI-SZIMAT GANDALFDARAGOJ FRANK ZAPPA
SZEPHEGYI-SZIMAT VANILKA
FANTA`S BRAND MISS AMERICAMILROC CLASSIC TROUBLE
VALSI INVITE TO DANCE

siden sist:

Oppdatering om valpekullet:

Jeg er heldig for får mye bilder og oppdateringer om valpene etter hvert som de vokser- og det er så kjekt å kunne følge dem. Håper at dere fortsetter å sende meg bilder:)

06.11.2021 Aviatrix`s country knows "Salto"

02.08.2021 Aviatrix`s I dont dance "Quatro"

27.06.2021 Siste uka med gjengen

aviatrix`s country knows

aviatrix`s more beers

aviatrix`s i dont dance

Åtte uker går altfor fort- man går å venter i 8 uker før de melder sin ankomst og gleder seg til å treffe dem. Man vet at den første tiden er slitsom med mangel på søvn og kropp som merker at man sover på en madrass på gulvet. Så ser man frem til at øyer og ører åpnes, gleder seg til det første måltidet, første turen ut av valpekassen, første turen ut etc Og det er ikke før de er rundt 6-7 uker at man føler at man lærer dem skikkelig å kjenne- at man vet hva som er styrken og svakheten hos hver enkelt. Og så skal man sende dem ut i verden.

Jeg har vært fraværende på hjemmesiden de siste ukene- men har hatt verdens beste tid sammen med denne fine gjengen. Vi har startet hver morgen sammen sittende i solen der uante mengder "beagle kisses" har blitt utdelt. De har hjulpet meg å trimme planter og busker i hagen til det nesten ugjenkjennelige og hagen har ettehvert blitt grundig undersøkt. Og de har fått meg til å le sånn at det har gjort vondt i magemuskler. De er beagler på sitt beste og sitt verste- en enorm appetitt på livet og på mat som bare beagler kan ha det. For å si det sånn så er de uten tvil de "feiteste" beaglevalpene jeg noen gang har hatt. Mamma Lady har hatt en utrolig sterk melk. Men de har et utrolig flott gemytt og tar livet på strak arm- og jeg er så takknemlig for alle øyeblikkene vi har hatt sammen. Og jeg gleder meg til å følge dem videre i livet- de har alle flotte hjem som venter på dem! 

Men resten av uken skal jeg nyte den siste tiden vi har sammen før de reiser ut på nye eventyr! Og så ønsker jeg dem alt godt og så vet de at de alltid kan komme hjem igjen om det skulle bli behov for det!

 

aviatrix`s one of them girls

aviatrix`s dont need no reason

14.06.2021 femte leveuken

Denne fine gjengen har de siste dagene blitt noen små krokodiller med skarpe tenner:) Det er full rulle med aktivitet og området i hagen som undersøkes blir stadig større! 

Det er også en gjeng som setter stor pris på mat og som ikke er særlig bekymret over sommerkroppen og badesesongen kan man nok si. Mamma Lady har kraftig melk og de hadde et solid utgangspunkt før de begynte å spise fast føde. Vi trekker på smilebåndet hvergang vi løfter dem opp for her er det mye å ta i og mye å være glad i. 

Sommeren har kommet til sørlandet og vi har nytt fine og varme dager og netter- og vi har kost oss sammen ute i finværet. Oppdateringer av hjemmeside og besvarelse av mai har kommet laaang ned på prioriteringslisten- men tiden sammen med valper går så fort så da føles det greit å gjøre sånne valg også innimellom! 

Under ses litt bilder av valpene- de ble tatt i går og rammen rundt indikerer om det er tispe eller hannhund. Vi er veldig fornøyd med dem og gleder oss til å se hvordan de utvikler seg videre.

Som man ser på det nederste bilde så har den ene hannvalpen fått et øye med litt gjennomslag av blått i nedrefelt. Jeg har skrevet om blå øyer tidligere på hjemmesiden- det kan leses HER

03.06.2021 den fjerde leveuken

Man kan trygt si at denne gjengen har hatt stor utvikling siste uken. De har begynt å spise fast føde og det falt i god smak hos alle. Etter som sommeren kom til Sørlandet så ble det til at vi bar dem ut i hagen slik at de fikk oppleve verden uten for- og da er det gjort. Valpenkassen ble brått for liten og flere av dem krabbet raskt ut av dem mange ganger om dagen. I slutten av uken var de veldig klar for å være ute i valpegården og koste seg veldig med alt som er å finne på der. De har fått hilse på flere av de andre beaglene- deriblant Sookie (valp fra Cassie sitt kull). Hun synes de er veldig spennende enn så lenge:) De har fått en kur mot innvollsparasitter og en runde med negleklipp denne uken. 

28.05.2021 Farvel lillegutt

Frem til valpene var rundt 2 uker gamle var det ingenting som skilte dem. De spiste godt og var- som nevnt- en gjeng med sumobrytere. Men da øynene åpnet så oppdaget vi at den ene valpen ikke åpnet sine øyne. Så det ble til at vi fulgte ekstra med på den. Han var kortere i nakke regionen, hadde et bredere hode og en kortere hale enn sine søsken. Jeg har rådført meg med andre oppdrettere og veterinær om hva dette kunne være- og vi mistenkte dvergvekst eller en form for hjerneskade. Jeg var bekymret for øynene som ikke åpnet seg- men fikk råd av veterinær om å gi tilskudd av vitaminer, samt ikke stresse over det. Noe valper var senere enn andre. 
Han spiste godt og var en fornøyd liten valp. 

I dag tidlig la jeg merke til at han lå mer stille enn vanlig og da jeg løftet han opp var han helt slapp i kroppen. En time senere sovnet han stille inn i armkroken min mens jeg forsiktig strøk han langs ryggen.

På sånne dager er det helt forferdelig å være oppdretter. Tårene renner og man kjenner på sånn en sorg! Fra de tar sitt første åndedrag så får de en helt spesiell plass i hjertet! Gjennom de årene jeg har holdt på med oppdrett så har jeg bare mistet et fåtalls valper og jeg husker hver og en av dem og omstendighetene rundt dem. Jeg har aldri opplevd å miste en valp som ble 3 uker gammel- det var bare ikke hans tid denne gangen. Sov godt lille venn og takk for alle de smilene og gledene du har gitt meg!

RIP Lillegutt <3

27.05.2021 Tredje leveuken

Denne fine gjengen har over natten gått fra å være små sumobrytere til å bli små miniutgaver av beagler. Øynene åpnet seg før helgen og gjennom uken har hørselen også kommet på plass. De har begynt å interessere seg for omgivelsene rundt og biter etter håret mitt når jeg bøyer meg ned i valpekassen. De har begynt å gå oppreist alle sammen og de gjør forsøk på klatre ut av kassen- så jeg regner med at i løpet av neste uke så blir kassen for liten. De vil også begynne å spise fast føde denne uken og det skal jeg passe på å ta bilde av.

Det ble også en trist avslutning på den tredje uken- men det skriver jeg om i et eget innlegg- da vi mistet den ene valpen. 

20.05.2021 Andre leveuken

Livet går sin vante gang her på Aviatrix- det skjer ikke så mye utover søvn og mat. Lady gjør en kjempefin jobb med dem og det er et helt lag av små sumo brytere som ligger i valpekassen. Jeg er litt bekymret for om alle kommer på beina eller om noen vil trenge litt hjelp for å unngå å bli svømmere. De er- for å si det mildt- i veldig godt hold. Tydelig at melken er som fløte. 

De har fått en runde med negleklipp og fått sin første kur mot innvollsparasitter. Negleklippen gikk fint, men de var ikke helt fornøyd med kuren.

15.05.2021 Første leveuken

Den første kritiske uken er overstått og alt står bra til med både valper og mamma. Lady har tatt morsrollen på strak arm- hun er den meste glade beaglen jeg vet om og har ikke så mye bekymringer for verden rundt seg. 

Hun har veldig godt med melk og valpene har lagt godt på seg. I løpet av de første dagene endret de form fra små valper til å ligne på miniatyr hvalrosser (sa oppdretter med et glimt i øyet). Dagene går med til å spise og sove- kun avbrutt av jevnlig vask fra mor. De har fått sin første negleklipp og til uken venter første runde med kur mot innvollsparasitter. 

Jeg vet at mange av dere venter tålmodig på tilbakemelding om det blir valp eller ikke- dere vil høre i fra meg i løpet av uken. 

06.05.2021 Valpene er her

Onsdags formiddag droppet temperaturen på Lady og jeg var sikker på at hun skulle få valpene i løpet av natten. Hun peste masse og drev og gravde vilt i valpekassen. Men utover kvelden roet hun seg og la seg til å sove. Torsdag morgen var temperaturen fortsatt lav- den må stige opp mot normal før fødselen kan starte. Etter som timene gikk forsvant håpet om en fødsel på dagen (det er så mye enklere enn å holde seg våken gjennom natten). På ettermiddagen steg tempen til 37,2 og hun ville hyppigere ut og lufte seg. Deretter gikk det slag i slag- første valpen kom kl 17.40 og siste mann kom kl 22.50. 
1. Hanne
2. Hanne
3. Tispe
4. Tispe
5. Hanne
6. Hanne. 

Vi er ikke vant til så raske fødsler- så det ble ikke tid til så mye annet enn å holde facebook og instagram oppdatert. I likhet med Ellie så fortrakk Lady å føde valpene på utsiden. Hun lå å presset inne og rett før valpen kom, reiste hun seg og ville ut. Hun hadde også en annen oppfatning av hva som ville være en ideell valpekasse enn den vi hadde ordnet til henne i stua. Ute i hagen har vi en ramme av 2x4  rundt det som en gang var et område med busker, men som etter planen en dag skal bli et blomsterbedd- der hadde hun tenkt å få valpene. Og den ene valpen ble faktisk født der også:)

I fjor på samme dagen satt jeg også å tok imot valper- den gangen var det Emmi og Donald sine valper! 

03.05.2021 Røntgen av lady

I dag gikk turen til veterinær Eli Ovedal for å se hvor mange valper Lady og Yankee venter senere denne uken. Fasiten kommer senere, men slik det ser ut så forventes det 5-6 valper. Her ser vi frem til å møte de små! Lady selv tar det hele med stor ro- appetitten er på topp og hun er sånn en glad jente. Hun bor til vanlig hos Siri og Markus- så overgangen til å komme hit er stor, men hun tar alt på strak arm:) VI har hatt fine dager med sol og blå himmel og har benyttet dagene til å rydde opp etter vinteren. 

Løpetid:22.02.2021
Prog.test: 03.03.2021 8,9 (Idexx)
                05.03.2021 22,5 (Idexx)
Parret: 06-07.03.2021
BEKREFTET DREKTIG:)

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 

For spørsmål/informasjon eller ønske om å stå på venteliste er det bare å ta kontakt

Janne Sandbakken
Audnedalsveien 2989
4525 KONSMO
Norge
Tlf: +47 99451135
JanneSandbakken@hotmail.com

Beagle Norge