AVIATRIX`S FANCY "CASSIE" & SWED PACK`S RIDDARE COMPOLIETI "RAMBO"

"Jon Pardi" Kullet 2021
FØDT 31.03.2021


Aviatrix`s Aint Always D` Cowboy (H)
Aviatrix`s Me And Jack (H)
Aviatrix`s Blame It On Whiskey (T)
Aviatrix`s Tequila Little Time (T)
Aviatrix`s Head Over Boots (T)
Aviatrix`s Like She`s Leaving (T)
Aviatrix`s Heartache Medication (T)

MLS - N/N
Factor 7 N/N
NCCD - N/N
IGS - N/N
PKDef - N/N
POAG - N/N
LAFORA N/N

MLS - N/N
Factor 7- BÆRER
NCCD - N/N
IGS - N/N
LAFORA N/N

SWED PACK`S RIDDARE COMPOLIETICESI DELL` ETRURIA 2000DARAGOJ BIG BROTHERDARAGOJ FINAL CUT
SPRINGFIELD`S LITTLE SISTER
OAKENHEART MIRIELVICO DELL`ETRURIA
OAKENHEART AYANNA
GIRLS HAVE FUN FROM ELLY^S PACKAYERS ROCK FROM ELLY`S PACKBEAGELEE FINNISH SPIRIT
IZABELLE FROM ELLY`S PACK
ANNA BELLE FROM ELLY`S PACK MANAHOUND TRAVELLING MAN
IZABELLE FROM ELLY`S PACK
AVIATRIX`S FANCYTRAJAM THE TOURISTWINDKIST A WALK IN THE PARKJUST WRIGHT I`M A PEPPER TOO
BIJOUX A WALK IN THE CLOUDS  
BAYOU OAKS PEPPERONIDARAGOJ CRYSTAL RAIN
BEAGELEE FINEST BLEND
BEAGELEE FINEST MEMORYRAESAY SPIRIT OF ADVENTURE  BEAGELEE FINNISH SPIRIT
CHELSEACOURT DELILAH 
BEAGELEE FOXY LADYDARAGOJ CRYSTAL RAIN
BEAGELEE FINEST BLEND

OPPDATERING

28.05.2021 PÅ GJENSYN

Livet med beagle valper er fantastisk, men går altfor fort. De første ukene er man bare så bekymret for at de skal klare seg, så kommer midle perioden der de begynner å spise på egenhånd- og så kommer perioden der man lærer å kjenne hver enkelt. Man ser forskjeller i personlighet og hvordan de møter verden. Og denne perioden skulle vart MYYYYYE lengre- for før man vet ordet av det er de 8 uker gamle og klar for å flytte til sine nye hjem. 

Jeg får ofte spørsmål om jeg synes det er hardt å ta avskjed med dem- men for meg så vet jeg at de livene som venter på dem er de beste! De vil få all oppmerksomhet og være elsket helse sitt liv! 

"Jon Pardi" gjengen- takk for alle smilene dere har gitt meg og den uendelige mengden med beaglekisses jeg har fått! Gå ut å gjør verden litt gladere!! Og husk; dere kan alltid komme hjem igjen! 

23.05.2021 Siste uken med gjengen

Alt har en ende og det går mot slutten for min tid sammen med "Jon Pardi" kullet 2021- og hvilken fantastisk tid det har vært! For en glad og hengivende gjeng. Hver morgen har de møtt meg med logrende haler og plenty med beagle kisses og hver kveld har slutten på samme måten. Små beagler som trøtte etter dagens gjøremål kryper trøtte opp i fanget for litt kvalitetstid før det er natt. Tomten vår er delt inn i to områder på henholdsvis 3 og 2 mål som begge er innegjerdet og disse områdene har blitt nøye undersøkt. De har funnet smutthulene til å krype inn under stabburet og de har funnet ut at de er små nok til å smyge gjennom sprinklene på hundegårdene til de større hundene. Jeg har slitt med sykdom de siste ukene og uansett hvor dårlig man har vært, har det vært et kjærkomment avbrekk å legge seg ned på gulvet og få trøst av disse små:)

Torsdag gikk turen til veterinær for id merking, vaksine og sjekk- og det var ingen anmerkninger på valpene. Kjøreturen til Kvinesdal gikk fint- ingen valper ble bilsyk og det var litt uvant da det oftest pleier å være minst en valp som blir bilsyk på den turen. Under har jeg lagt ut bilder av hver valp- ingen enkel jobb å få disse små til å stå stille, men med litt tålmodighet gikk det tålig greit:)

Til uken reiser de første valpene og jeg skal nyte de siste dagene sammen med dem! Og så gleder jeg meg til å følge dem videre!

Aviatrix`s me and jack

Aviatrix`s aint always D`Cowboy

Aviatrix`s tequila little time

aviatrix`s blame it on whiskey

Aviatrix`s like she`s leaving

Aviatrix`s Heartache Medication

Aviatrix`s Head Over Boots

15.05.2021 Den sjette leveuken

Denne fine, men travle gjengen har hatt en innholdsrik uke. Områdene de utforsker blir stadig større og den absolutte lykken var da de fikk lov å løpe fritt rundt på det nyeste området som er blitt gjerdet inne. Der var det utrolig mye som måtte sjekkes ut og det ble løpt i full fart rundt på plenen, krypt under steinheller og paller. Pinner ble funnet og bært rundt på. Det var som å se en gjeng med unger bli sluppet løs i en fornøyelsespark. Og man kan trygt si at de sovnet fort da de hadde holdt på en stund- de lå som slagt rundt om i valpegården. 

At det er en travel gjenger merker man ekstra godt når man skal prøve å ta noen bilder av dem. Omtrent 90 % av bildene var av valper i luften eller i en eller annen vending- så her måtte man dykke godt ned i tålmodigheten for å komme gjennom litt bilder av dem. Men er de ikke fine? Så nydelige alle sammen!  I løpet av uken blir de fordelt og uken etter reiser de til sine nye hjem. 

07.05.2021 Den femte leveuken

Den siste uken ble brått både valperommet, kjøkken og storstua for liten- Alt skal undersøkes og det skal krypes oppi og under ting. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har løftet ut en valp som har krøpet inn under sofaen og ikke kan komme seg ut igjen. Det ble hyppige turer ut i hagen og i slutten av uken flyttet de inn i valpegården uten. Der er det stor plass til å boltre seg og mye å finne på. Jeg har også fått dokumentert at dette er "ekte" beagler- de har bestått den ultimate testen ved å skjønne at det alltid er godbiter i lomma:) 

Livet med små beaglevalper er så herlig- klart det er mye arbeid og at de trenger masse oppfølging, men ingenting kan måle seg med tiden man har sammen med dem. De er så hengivende og glade- og legger man seg ned på bakken sammen med dem så blir man overøst med beaglekisses. Egil kommer hjem til uken og da skal jeg fått tatt litt mer "ordentlige" bilder av dem sånn at dere kan få se hvor pene disse valpene er! Ellers så har vi ikke så mye planer- det blir utforsnking av hagen, hilse på de andre hundene og lære seg nye triks til de skal flytte til sine nye hjem i slutten av mai. 

28.04.2021 Fjerde leveuken

Denne fine gjengen er blitt 4 uker gamle- og over natten var de søte små valpene blittt byttet ut med små krokodiller som biter på tær eller drar i buksebeinet. Valpekassen er blitt for liten og byttet ut med en vanlig hundeseng. Vi har satt inn en "litterbox" til dem som de flittig bruker. Stuen de har bodd i er også blitt for liten og nå beveger de seg rundt i den andre stuen også!  Det er mere lyd- det knurres og bjeffes på hverandre. Det logres hele tiden når de hører eller ser oss- og det deles ut massevis med beaglekisses. Livet er ganske fint på Aviatrix for tiden- har sagt det før og sier det igjen- livet med valper er fantastisk. Cassie er så flink med dem og det er en trygg og fin gjeng. 

Nå spiser de faste mat flere ganger om dagen, de har fått sin andre kur mot innvollsparasitter- og denne uken blir det tur ut i hagen for å se og smake på den store verden! 

På bildene forteller fargen på rammen rundt om det er tispe eller hannhund- vi er tradisjonelle med blått for hanner og rosa for jenter. 

19.04.2021 Tredje leveuke

Livet går sin vante gang på Aviatrix. Siden sist har valpene fått både øyne og ører- og er blitt mer aktive. De går rundt i valpekassen på ustøe bein og de reagerer når jeg prater til dem. (De er beagler så den gode hørselen blir helt sikkert mer selektiv etter som de blir eldre:)) De har fått en kur mot innvollsparasitter og fått klippet negler igjen. 

Cassie er utrolig flink med dem og det er en fornøyd gjeng som ligger i valpekassen. Denne uken skal de begynne å spise fast føde og jeg regner med at i slutten av uken så blir valpekassen for liten. 

Jeg har overrasket meg selv denne gangen med å allerede har navnene klare til valpene- og de vil bli kalt "Jon Pardi" kullet og få navner etter sanger fra hans album. Hvem som blir hvem får vi ta når de blir litt eldre:)

13.04.2021 2 leveuke

Livet på Aviatrix snegler seg avsted- det går hovedsakelig i mat og søvn. Cassie er en dedikert mamma og er så fornøyd med livet som mamma. Halen logrer uavbrutt:) Valpene på sin side har vokst mye den siste tiden. Øynene har åpnet seg og nå venter jeg på at hørselen skal komme på plass hos alle. Vi har hatt en runde med negleklipp og den første kuren mot innvollsparasitter står på planen denne uken. 

06.04.2021 valpene er her (1 uken)

30.03.21 startet ganske rolig, men utover dagen begynte Cassie å bli litt urolig. Det var tydelig at fødselen var i gang og utover natten kom valpene. Det viste seg at Egil hadde sett rett på røntgen bilde og det ble det født 7 valper- alle trefarget. 5 tisper og 2 hanner. 

Cassie har tatt morsrollen med stort ansvar og er veldig flink til å stelle og holde dem mette og rene. Hun er komfortabel i morsrollen og innimellom tar hun seg en liten pause og kommer og kryper opp i fanget mitt. Det har vært en kjempe fin påske på alle måter- ingenting er bedre enn når man har små valper i huset:)

Det har vært litt vennlig "mobbing" også i påsken. Noen dager før valpene til Cassie ble født så tok jeg imot et kull med finskstøver så det har blitt litt lite med søvn i det siste. Og mangel på søvn er greit å skylde på når man klarer å telle feil flere ganger:) Jeg var nemlig 100 % sikker på at det var født 6 tisper og 1 hannvalp. Men ved nærmere undersøkelser så viste det seg at det var 5 tisper og 2 hanner. En første gang for alt og en god trøst at man oppdaget det før de var leveringsklare:)) 
 

25.03.2021 Røntgen av cassie

I dag gikk turen til veterinær Eli der vi tok røntgen av Cassie. Hun så 6 valper sikkert, men utelukket ikke at det var flere. Egil- så sin side- var sikker på at det var 7 valper. Så da gjenstår det å vente til valpene kommer for å se hvem som hadde rett:) 

26.02.2021 Cassie bekreftet drektig:)

I dag har vi vært en tur til Eli- veterinær- og fått bekreftet at det kommer valper i slutten av mars mnd. Ultralyd er vanskelig å si konkret antall valper, men vi så flere valper. På bilde under viser de røde feltene hjerter til valper. Dette blir så spennende og vi gleder oss til valpene kommer. 

Løpetid:14.01.2021
Prog.test: 22.01.2021 7,2 (Idexx)
Parret: 27.01.2021
Bekreftet drektig: 26.02.2021 (ultralyd)

Valper fra vårt oppdrett er:
 

Registrert i Norsk Kennel Klub (Stamtavle)
Vaksinert ved 8 ukers alder
Id Merket (Microchip)
Veterinærbesiktiget
Regelmessig mark/orm behandlet

 
Beagle Norge