Tenk om......

Tilbakeblikk på 2014

2014 ble et år fylt med opp og nedturer. Året startet så brått med at Absolutely Spotless Hawana ble alvorlig syk, og det var lenge uvist om hun ville klare seg. For meg vil Hawana alltid være en spesiell hund, som har lært meg mye om beagle rasen og åpnet dører ut i Europa og verden for øvrig. Derfor er jeg svært takknemlig for å kunne beholde henne en stund til. (Du kan lese om hennes sykdom og hva hun var gjennom HER)

En nedtur kommer sjelden alene, og i begynnelsen av februar gikk bilen i stykker og vi måtte kjøpe ny. Sånt skjer, og vi er fornøyd med den nye bilen- men der og da var det en merkostnad vi ikke trengte.

Absolutely Spotless Panda ble jaktpremiert med 1 hare, 2 hare og 3 hare, og ble Norsk Utstillingschampion under utstillingen til NKK Telemark i Bø. Beagelee Bourne Identity "Zac" ble BIR og ble plassert som nr 2 i gruppen. (BIG2). 

På NKK utstillingen i Kristiansand ble Panda Best i Rasen, og gikk videre i gruppen, men ble ikke plassert. Hun fortsatte sin fremgang med å bli kåret til "Årets Småhund 2013/14" i Sørlandets harehundklubb.

I vår ble det renovering av hundebygget, og Egil bygget nye valpebåser som var utrolig praktiske og velgjennomtenkte. Hawana ble parret med PL CH Absolutely Spotless Zeus, og i juni ble det født 5 valper.

Juni ble en stor opptur for vår kennel. På den historiske utstillingen til NHKF på Biri ble Beagelee Bourne Identity "Zac" best i rasen for rasespesialist Catharina Linde Forsberg og blant de 5 beste hannhundene hadde vi 4 fra vår kennel. Avkommene etter Hawana og Gabby gjorde det svært bra, og vi fikk hederspris på oppdrettet. I finalen gjorte Zac rent bord, og ble kåret til Best in Show!! Du kan lese mer om utstillingen på Biri HER

I juli flyttet det inn en ny jente fra Australia "Beagelee Finnish Queen" (Cleo), og hun fant seg fort til rette. Dette er en import fra  med en solid stamtavle. "Cleo" er først og fremt anskaffet som avlstispe, men vil i likhet med våre øvrige hunder få sin preging på skogen. I desember flyttet Cleo til Finsland, og vi har fått tilbakemeldinger om at hun er kommet godt i gang med innjagingen på hare.

I august tok vi turen til WDS i Helsinki og med oss hadde vi Zac, Panda og Luka. De helt store resultatene uteble, men vi gleder oss over at Panda vant brukshundklassen og at Zac gikk videre i championklassen men ikke ble plassert. Øyeblikkene jeg vil huske fra årets WDS er fra storringen, hvor vi deltok med oppdrettet til Absolutely Spotless og ble plassert blant de 6 beste og dagen vi var hjemme hos Eeva Resko på Daragoj kennelen.

På NKK på Bjerke ble Luka kvalifisert til Crufts. Ellers ble august en stor nedtur og preget det meste av høsten for vår del. Hundene ble smittet med kennelhoste, og samtlige ble syke- både voksne og valper. Og det var et sant kaos en lang periode hvor vi prøvde å skjerme de som ikke var blitt syke, men uten hell. Så jaktsesongen ble lettere amputert med hunder som måtte ta det med ro i flere uker før de kunne slippes. Men til tross for dette, kom oppturen i november hvor Panda ble stilt på SP og jaget til 1 Rå og dermed ble Norsk Jaktchampion. Vår egen Luka ble Nordisk Junior Vinner 14 på Lillestrøm samme helgen.
Og oppturen fortsatte i desember da Beagelee Bourne Identity "Zac" gikk hen og ble jaktpremiert med 2 hare!

Etter nøye gjennom tenkning besluttet å finne et nytt hjem til Luka- en beslutning som var svært vanskelig for oss da vi er blitt så utrolig glad i denne flotte beaglen, men av og til må man gjøre det som er rett for hunden og ikke seg selv. Så derfor er jeg svært glad for at vi har funnet et flott hjem til han i Haugesund, og i begynnelsen av 2015 flytter han dit. Vi ønsker Luka alt godt, og lykke til i sitt nye hjem. Vi er sikker på at du kommer til å trives der!


Vi hadde mange målsettinger for 2014, men vi kom ikke i mål med alle. Likevel er jeg takknemlig for året som gikk, og ser frem til 2015 - som vil bli et spennende år for Aviatrix

Vi vil ønske dere et riktig godt nytt år og håper at 2015 blir alt dere håper på! Og så vil vi takke for årets om var!

 

Mvh Janne