Om venteliste beagle kull

Her på Aviatrix er det ikke vanlig praksis å gi valpekjøpere mulighet til å velge ut sin valp. Det kan virke uforstående for valpekjøpere at de ikke kan velge sin egen valp, og jeg har full forståelse for det da jeg selv har opplevd denne frustrasjonen. Men det er flere grunner til at vi ikke gir anledning til dette. Når du kommer hjem til meg for å hilse på valpene så faller du kanskje for den valpen som kommer løpende mot deg og kryper opp i fanget ditt og gir deg masse "beagle kisses". Du føler at det er skjebnen og at denne valpen har valgt nettopp deg. Men fakta er at jeg har sett den samme valpen hilse alle besøkende på denne måten. Det du ser er ikke virkeligheten. Du ser den mest utadvendte valpen, eller du forelsker deg i den valpen med mest hvitt,  den som skiller seg ut fra resten av kullet, eller den valpen som jeg har lagt ut flest bilder av. Eller du har et godt blikk og faller for den mest lovende valpen i kullet. Og den valpen skal selvfølgelig jeg beholde selv.

Jeg har vært der fra dagen de ble unnfanget, til de meldte sin ankomst og jeg har fulgt dem gjennom hver time av deres liv. Jeg vet deres særtegn, kjenner deres personlighet og vet hvilke styrker og svakheter de har.

Det er ikke mitt ansvar å tilfredstille deg. Mitt ansvar ligger først og fremst hos rasen og derettet hos valpen.  Det er av hensyn til rasen at jeg velger å plasser de mest lovende valpene hos folk som vil drive dem frem. Det skyldes ikke at jeg liker dem bedre enn deg, at de kontaktet meg tidligere enn deg eller lignende grunner. Men rasen er best tjent med at de beste individene blir kjørt fram og eventuelt benyttet i videre avl. Og det er av hensyn til valpen at jeg plasserer den der hvor jeg føler den har best sjanse til å lykkes og omgivelser til trives i.

Jeg vil så langt det er mulig prøve å etterkomme dine ønsker, men du må ikke forvente at du kan velge fritt blant valpene i kullet. Du må heller ikke forvente at du får et tidlig "valg" fordi du kontaktet meg først eller at du ikke får en bra valp fordi du var den siste som kontaktet meg. Men du kan være sikker på at jeg vil gjøre mitt ytterste for at du får en valp som passer til deg og dine behov.

Vennligst ikke sett deg opp på mer enn en venteliste, med mindre du er åpen og ærlig om at du står på andre  ventelister også. Jeg antar at mine valpekjøpere er like begeistret for valpene som jeg er, og det er grunnen til at jeg velvillig deler informasjon og bilder fra deres oppvekst.Så når jeg finner ut at du står på andre lister uten å være åpen om det blir jeg skuffet over at du ikke ser kvaliteten i valpene fra Aviatrix og bare er opptatt av å få en"beagle". Når ditt navn står på min valpeliste, så innebærer det at jeg må skuffe andre valpekjøpere. Det skal være gjensidig tillit mellom oppdretter og valpekjøper.