Beagle som familiehund

Beagle passer ikke for alle- men nesten alle. Ikke bare dens personlighet, men hele pakken til denne lille støveren gjør at den er den ideelle familiehunden. Og det eneste som er bedre enn en beagle, er to stykker.

Personligheten
Som ung er beaglen en vennlig, utadvendt hund som er med på det meste. Etterhvert som den blir eldre utvikles den til å bli en aktiv, men hengivende hund. De er kjent for sitt søte, vennlige og bedende uttrykk som de bruker til sin fordel. De er utrolig nysgjerrig av natur.

Til motsetning fra hunderaser som bare binder seg til et familiemedlem, knytter beaglen seg til alle familiemedlemmer- spesielt barn. Barn lukter godt, leker og løper rund- alle aspekter som en beagle liker. De er er så vennligstilt, at det nesten er på grensen til for mye, og det er heller ikke en selvstendig rase.  Det er alltid "viktige ting" som den må undersøke- slik som å undersøke hagen for eventuelle nye lukter som har kommet i løpet av natten eller inspisere kjøkkenet for å se hva godt som gjemmer seg på kjøkkenbenken eller i søppelen.

Noen beagler graver eller klatrer og noen bjeffer. De kan virke sta. Deres luktesans er stor og den kan blokker ute andre sanser i sin jakt på hva som lukter godt. Den kan stikke av om den blir overlatt til seg selv uten tilsyn i en hage uten tilstrekkelig inngjerding eller lignende.

Fysisk
Beaglen er en korthåret hund. Den har bakgrunn som jakthund og varierer fra liten til medium i størrelse. Den veier fra 7 kg opp til 18 kg- avhengig av størrelse. De snøs lite- men vår og høst kan man forvente at de skifter pels. De er godt bygd og tåler lange turer i skog og mark. Pelsen er av god kvalitet og det er ikke behov for "ytterklær" om vinteren- selv ikke om den skal gå i snø.

Dårlige vaner

Tispe eller hannhund?
Hvilket kjønn man velger  er en smakssak. Det er ikke sånn at tisper er bedre eller motsatt. Det finnes positive og negative sider med begge kjønnene, og jeg er av den oppfatningen at man får den hunden man "fortjener". Personlig foretrekker jeg hannhunder fordi da slipper man løpetiden to ganger i året, og alt den kan medføre som innbilt svangerskap o.l. Synes hannhunder er enklere å forholde seg til, men de er senere i utviklingen og mer umodne. Det kan også være sånn passe moro når "only youuu" musikken (ulingen) går dag og natt i den tiden tisper i området har løpetid.

I forhold til dressur og hvor mottakelige de er for dette så spiller individuelle forskjeller mer inn enn kjønnsforskjeller. Noen tar ting veldig fort, mens andre trenger litt terping. Jeg merker ingen forskjeller i gemyttet eller hvordan de går sammen med andre hunder eller forholder seg til mennesker.

Jeg hadde vært mer opptatt av å finne en hund som passet inn i familien fremfor hvilket kjønn jeg skulle velge. (med mindre man har planer om videre avl- da må man velge en tispe)