Reverse Sneezing/ Beagle Hoste

De aller fleste beagle eiere har fra tid til annen opplevd reverse sneezing eller beagle hoste som mange kaller det. Når beagle oppfører seg som om den kveles. Den står med hodet ned, nakken utvidet, frambeina er spredt vidt og lager fryktelige snorte lyder.Ribbeina stikker ut, magen er opptrukket og man ikke får den til å stoppe.

Ved et vanlig nys er når hunder med makt utvise luft fra nesen til å blåse ut slim eller andre irritanter. Et omvendt nys (reverse sneeze) derimot, er en kraftig innånding der hunden suger luft inn i svelg og luftrør. Svelget er den delen av anatomien som omfatter mandlene, bløte gane og tunge. Det blir spasmer i den bløte ganen under et omvendt nys, som gir en høy lyd som kan høres ut som om hunden kveles. Ofte vil eierne få panikk fordi de ikke tror sine kjæledyr kan puste.

Den eksakte årsaken til reverse sneezing eller beagle hoste er ukjent, men man mener det kan være forbundet med allergier, spenning, irritanter som støv, når hunden drikker eller spiser raskt eller annet som har forårsaket baksiden av halsen til å svelle.  Mange mener hunden prøver å fjerne slim fra nesegangen på denne måten. Du kan stoppe det ved å plassere hånden over nesen og gni på halsen. Få hunden til å svelge eller ta et dypt åndedrag vil også hjelpe den til å slutte. Det som er viktig å huske er at reversed sneezing eller beagle hoste ikke er skadelig for hunden, og at det er veldig vanlig hos beaglen.