24.02.15 Gaupe skutt for Izor og Ailo

Da jeg hentet Egil på flyplassen på fredag var "gaupe sentralen" i full vigør. Telefonen kimet non stop. Det var bare en kort stopp innom hjemme før han forsvant ut med Ailo (Finskstøver) igjen. Spor etter gaupa var observert i Eiken. Det ble sporet gjennom kvelden/natten, men dårlige snøforhold gjorde det vanskelig og de mistet kontroll over hvor den hadde gått. I dagene som fulgte ble det sporet og heier ble skjært av.  

Tirsdag kveld hørte man gaupe skrike i heia, og da var det bare å hive seg rundt for å spore. Måneskinn, snø og is gjorde lys forholdene gode. Gaupa ble observert og skutt på, men falt ikke. Så da ble Ailo (Finskstøver) benyttet på ettersøket av den, og han gjorde en formidabel jobb under krevende forhold. Han sporet seg frem til gaupe og reiste den, men i og at det var en skadeskutt gaupe valgte man å slippe

Izor (Am. Plott) som har mest erfaring med gauper. Det ble full los og etter kort tid ble det stålos og gaupe ble humant avlivet med et skudd.

Gaupejakt er noe av det mest krevende jaktformen vi har i Norge, og det ligger mye jobb bak. Timevis med sporing og avskjæring av heier i kupert og vanskelig terreng. Og så er man avhengig av gode og rutinerte hunder. Så det er ikke uten grunn at vi er kjempe stolte over hundene våre og den jobben de leverer gang på gang.

Hanngaupe på 18 kg.

29.08.15 Første slipp på Ailo

Første slippet på Ailo i år resulterte i revelos som gikk i ur etter 40 minutters los. Veldig kjekt og effektivt med hund man kan slippe på frisøk på reven.

28.03.15 Gaupe skutt for Izor

I dag ble det felt ei gaupe for Izor. En kjette på 1 1/2 år. Det har vært en elendig sesong med vanskelig forhold, så derfor var det ekstra moro at det ble fall i dag. Gratulere til alle involverte!!

29.09.14 2x Revelos

I dag har jeg vært på skogen med Kettu Pekon Eno, eller "Ailo" som han til daglig kalles. Han jobber svært bra og resultatet ble to reveloser. På begge losene leverte han et meget godt fotarbeid, og viser at han er solid preget på rev. Revesesongen blir straks mye lengre når man kan slippe dem på frisøk på barmark, og ikke er avhengig av sporsnø eller observasjoner.

19.09.14 Endring på Striasbeagler

Min interesse for rovviltjakt med hund har gradevis blitt større de siste årene, og jeg har kommet frem til at det er dette området jeg vil vektlegge fremover.

15.02.14 Rev skutt for Ailo

I helgen ble det felt en rev for "Ailo"- stor hann rev. I løpet av revejakten er det blitt felt flere rev for han.

04.02.2014 Hann gaupe 21 kg skutt for "Izor"

13.01.14 Godt nytt år

Godt nytt år!! 2013 sluttet og 2014 begynte trasig da Absolutely Spotless Hawana måtte ha flere operasjoner som følge av fremmedlegem i tarmen og komplikasjoner ( Mer info om dette HER), men midt oppi alt kaoset fikk vi en god nyhet. I den hektiske julestria hadde Striasbeagler`s 25 minutes to go "Kaisa" og Kjell Opofte vært på jaktprøve, og Kaisa var innstilt til 3 hare. Vi gratulerer så mye!!

24.12.2013 Striasbeagler's Gone Country

Vi har fått en julehilsen fra Leif Floge (Sverige) og Striasbeagler's Gone Country "Sassa" (Hejdetassens Kajsa og Tail Tips Tulo I). Leif skriver følgende: "Sassa utvecklas i rask takt.  Jag har redan skjutit råbock för henne efter ett riktigt bra drev,hon jagar även räv  och hare. Hon har olika skall på det hon driver... ibland flertonigt,  En lovande valp som redan fungerar som jakthund."

23.12.13 Striasbeagler's Buy Me A Mercury

Vi har fått hyggelig mail fra Vegard Kvamme og Striasbeagler's Buy Me A Mercury "Timmon" (Hejdetassens Kajsa og Tail Tips Tulo I). "Timmon" allerede deltatt på dressurkurs og er blitt godt preget på blod og ferskspor på hjort. Vi takker for mail og bilder, og gleder oss til å følge dere fremover.

18.12.13

Striasbeagler`s Blues Man "Ari"(J Stämmlocks Nicko og NJCH Hejdetassens Kajsa) og KD Karlsson har vært ute og sikret juleharen. Tilbakemeldingene på Ari er kjempegode, og vi er så takknemlig for mulighetene David gir ham. I tillegg til å jage hare, har også Ari begynt å drive rev. Vi gleder oss til å følge Ari og KD Karlsson fremover!

08.12.13 Rådyr felt for Striasbeagler's Always Been Crazy "Atti"

Tilbakemelding fra Stig Rune Løvseth; "Topp dag på skogen med Atti i dag .1 time og 40 min los på rådyr som endte med fall". Gratulere så mye til dere begge to!!

06.12.13 Tilbakemeldinger fra valpekjøpere

Det tikker til stadighet inn mailer,telefoner, sms, facebookmld og mms med oppdateringer og bilder fra våre valpekjøpere- og vi gleder oss stort hvergang vi får tilbakemeldinger om gode loser, felte dyr, jaktpremieringer osv. Når våre valpekjøpere er fornøyd med hunden de har fått, så er vi som oppdrettere fornøyd.

Striasbeaglers The Wild One "Mia" til Marianne Holmesland (Hjedetassens Kajsa "Sessan" og Släntens Igor) deltok på Naglestad småhundprøve SP i november og fikk en 1 pr rådyr med gode tilbakemeldinger. Vi gratulerer dere begge, og ser frem til å følge dere fremover.

05.12.13 Video av drevharen

Med flere hunder som trenger tid på skogen, blir det ofte til at vi deler oss i to og går ut med hver sin hund. Normalt krysser ikke losene hverandre, men av og til skjer dette også. I filmen sitter jeg og observerer Ailo mens han utreder et tap på haren. Han er svært konsentrert og lar seg ikke affisere av at Sessan kommer losende inn veien eller at haren setter seg noen få meter fra der han jobber i tapet.

03.11.13 Tispevalp til salgs

NJCH Hejdetassens Kajsa "Sessan" og J Stämmlocks Nicko har fått valper- i begynnelsen av oktober ble det født en tispe og en hannvalp. Pga av sykdom har det vært dårlig med oppdateringer og bilder, men vi lover å komme sterkere tilbake. Vi har ledig en tispevalp, så interesserte oppfordres til å ta kontakt.

loading...

10.10.13 Striabeagler`s Jambalay

Striasbeagler`s Jambalaya har vært på utstilling og fått følgende kritikk;

Striabeagler´s Jambalaya SE20481/2012 E 2 Ukk CK 4 Btkl
f 2011-10-08 e Stämmlocks Nicko S39516/2007 u Hejdetassens Kajsa S54253/2006. Uppf Egil o Janne B. Konsmo. Äg Dick Fish, Hycklinge Basebo, Oskarshamn. 38 cm. Mentalitet u a. Utm helhet. Välskuret tikhuvud. Ngt kort hals. Utm rygg o kors. Mkt bra bröstkorg. Utm ben o vinklar. Lediga rörelser. Bett u a. Välvisad.

01.10.13 Striasbeagler`s Man in Black "Otto"

I dag mottok vi en hyggelig mail fra eierne til Striasbeagler`s Man in Black "Otto"(NJCH Hejdetassens Kajsa "Sessan" & ¨SJCH SUCH Skällands Danne); "Otto (og vi) har det strålende, og Otto er nå blitt en voksen og rolig hund. Han er akkurat det vi ønsket, den perfekte familiehund, og en solid jakthund. Han er også en fin fin storebror for Even som nå snart er tre år." Ikke noe gleder oss mer enn fornøyde valpekjøpere, og vi takker for bildene og den hyggelige mailen. Og ønsker dere lykke til videre!

29.09.13 Striasbeagler's A Lot Like Dixie- Rådyrlos II

Gårsdagens flotte los med Striasbeagler's A Lot Like Dixie "Zenta" (J Stämmlocks Nicko og NJCH Hejdetassens Kajsa)gav mer smak, og da hundefører Aslak Larsen hadde anledning og tid til å være med, så ble det en ny tur i dag. Dagen ble en reprise av gårsdagen og resulterte i fall av et rådyrkje. Det ble en flott tilleggslos (Rådyr) på "Zenta" etterpå.

En godt fornøyd hundeeier og hund.
En godt fornøyd hundeeier og hund.

28.09.13 Striasbeagler's A Lot Like Dixie- Rådyrlos I

Striasbeagler's A Lot Like Dixie "Zenta" (J Stämmlocks Nicko og NJCH Hejdetassens Kajsa) og Aslak Larsen er en ivrig ekvipasje som stadig er på skogen, og vi får ofte tilbakemeldinger om loser på ulike losdyr. Det har derfor knyttet seg stor spenning til hvordan "Zenta" jager, og da jeg fikk muligheten til å bli med på skogen i dag med Aslak/Zenta, takket jeg ja til det. Det ble en flott rådyrlos, og det var svært trivelig å høre losmålet hennes- som ligner masse på mora sitt. Rådyret var innom posten min en tur, men det ble ikke fall.

25.09.13 Striasbeagler`s Blues Man "Ari"

Striasbeagler`s Blues Man "Ari"(J Stämmlocks Nicko og NJCH Hejdetassens Kajsa) til KD Karlsson er uttatt til grensetvisten mellom Norge og Sverige den 5 oktober. Vi ønsker dere lykke til, og gleder oss til oppdateringer!!

19.09.13 Vi venter valpekull i oktober

Vi venter valper etter NJCH Hejdetassens Kajsa "Sessan" og J Stämmlocks Nicko i begynnelsen av oktober. Mer info og bilder kommer.

14.09.13 Ailo Best i Rasen på NKK Rogaland

Finskstøver Kettu Pekon Eno "Ailo" debuterte på den internasjonale utstillingen i Rogaland (NKK) for dommer Marit Sunde. Han viste seg flott fram i ringen, og ble Best i Rasen med en strålende kritikk. Nå er det formelle i orden for eventuelle jaktprøver i høst/vinter.

22.08.13 Striasbeagler's Blues Man 1pr Viltspor

Striasbeagler's Blues Man ble godkjent for anlagsklasse i viltspor i sommer. Han stilte på ny prøve denne uken og fikk en flott 1 pr med kjempe kritikk. 

12.06.13 Striasbeagler's Always Been Crazy "Atti"

Striasbeagler's Always Been Crazy "Atti" -avkom etter Hejdetassens Kajsa "Sessan" og Släntens Igor har vært på utstilling og gjort det kjempe bra for dommer Per Harald Sivesind! Gratulere så mye til eiere og hund- og tusen takk for at dere gir "Atti" muligheten!

Kritikken sa følgende; "38 cm. Kraftig, sterk hanne av utmerket type. Maskulint hode. Mørke øyne. Godt tilliggende øre. God hals. Sterk, kraftig kropp. Velutviklet bryst. Velvinklet. God benstamme. Beveger seg meget godt. Bra hårlag og farger. Korrekt hale. Godt gemytt." 1 Excellent, Ck og 2BHK!

10.03.13

Søndag 10 mars ble det født 6 valper etter Hejdetassens Kajsa "Sessan" og Tail Tips Tulo I- 3 hanner og 3 tisper. Tre av valpene var tricolor og tre av dem var bicolor (tan & white). For bilder og mer informasjon se Valpekull

08.01.13

Vi venter valper etter NJ(D)CH Hejdetassens Kajsa "Sessan" og SE JCH SE VCH NJCH Nord UCH NO V-11 C.I.E. C.I.B Tail Tip'S Tulo I S46290/2006. Valpene forventes født ca 10 mars 2013, og vil være leveringsklare i mai. Parring godkjent av avlsrådet for beagle.

For mer informasjon se HER

26.12.12

Vi har fått bilde av Striasbeaglers Liquore to like her "Akira" og Glenn med det første dyret som er felt i los for henne.

25.12.12

Vi har fått bilde og oppdatering fra Striasbeagler's 25 minutes to go "Kajsa" og Kjell. "Kajsa" slapper av etter et hardt kjør før jul med mye jakt- det har blant annet blitt skutt 6 rådyr for henne i høst.

18.12.12

Vi har fått tilbakemelding fra Stig og Striasbeaglers Always been Crazy "Atti" i Trøndelag; "

Lenge siden sist no. Kjempedag i skogen idag med Atti, times los på rådyr i dag, som resulterte i fall

Atti har et meget bra losmål, klinger som en skikkelig stor hund. Bra fotarbeid på 30-40 min før han klarte å finne dyrene. Når han fikk uttak

tura de godt i terrenget før de kom fram på post,og der ble det full klaff. Både eier og hund er fornøyd med dagen i skogen". Vi takker for tilbakemeldinger og gratulerer med fall for Atti. Vi gleder oss til å følge dere fremover!

14.12.12

Den beste julegaven er kommet!! Hejdetassens Kajsa "Sessan" er innstilt til nok en 1 pr hare, og er dermed Norsk Jaktchampion!! (Forutsetning at dommermøtet godkjenner begge innstillingene) Vi er så stolte og fornøyd over den prestasjonen  "Sessan" har levert i vinter, og gleder oss til fortsetningen:) 

 

I løpet av kalenderåret 2012 har vi fått 3 nye jaktchampioner og 5 nye utstillingschampionater på Striasbeagler, og er så fornøyd utviklingen på hundene!!

07.12.12

Etter å ha gått vanvittig bra på jakt, bestemte vi oss for å melde Hejdetassens Kasja "Sessan" på en jaktprøve igjen. Reidar Grimestad sa seg villig til å bruke sin fridag til å gå med oss ut på prøve. Det var -6 grader og bakken var dekket med snø. Vi hadde en vanvittig flott dag på skogen. Harene ble sett flere ganger. Det var ingen hvit hare på barmark, men en brungrå hare på hvit bakke;) Etter endt prøvedag kunne dommer innstille "Sessan" til 1 premie hare med en 2 premie på hare som tilleggslos!

04.12.12

Vi får stadig tilbakemeldinger fra våre valpekjøpere med informasjon om deres fremganger og bilder av deres utvikling. Dette setter vi stor pris på. Så under ses noen av tilbakemeldingene vi har fått i høst! Flere kommer.

04.12.12

Også fra Glenn og Striasbeaglers Liquore to like her "Akira" får vi hyppige oppdateringer- noe vi setter stor pris på!!  "Akira er blitt en super familie hund og jeg har hatt fire rådyrloser på ho før hun ble 1 år. Hun slår bra ut, men kan være litt utrygg når hun har vært borte ei stund. Nå er elgjakten over her så da begynner vi for fullt på rådyra. Tusen takk for en kanonfin hund." Gleder oss til å følge dere videre!!

04.12.12

Fra Vestlandet og Striasbeaglers Outlaw Woman  "Isa" og Ørjan har vi fått følgende oppdatering;

"Sender et bilde fra i sommer av Outlaw Woman Isa fra Modalen. Isa tar blodspor som jeg legger ut veldig bra, det virker som om hun liker dette godt. Isa har også vært mye på hjortejakt i høst. Hatt los mange ganger etter dyr, fått dyr også. Og søndag skjøt jeg 2 hjort for henne etter los. Hadde ikke fått de dyrene hadde det ikke vært for henne:-). Hun har skjønt hva det går i selv om hun bare er 1 år. Hun har vært med på 7 hjortefall til nå i år. Enormt ivrig når jeg begynner å kle meg opp i jaktklærne. Ellers er hun veldig snill og grei hund. Fungerer veldig fint i familien."

Vi takker for tilbakemeldingene og gleder oss til å følge dere fremover.

02.12.12

Også fra Striasbeagler`s Blues Man "Ari" og Daniel får vi hyppige oppdateringer- noe vi setter stor pris på!! Ari er en kraftig plugg som ligner på sin far i utseende. Han har vært på flere utstillinger og gjort det svært bra. Ari brukes primært til harejakt og har hatt mange gode hareloser allerede. Daniel gir uttrykk for at han er fornøyd med Ari som jakthund, og har konkrete planer om å stille han på jaktprøve når en blir gammel nok. VI gleder oss til å følge dere videre!!

02.12.12

Tilbakemeldinger fra fornøyde hundeeiere er alltid moro å få, og gleder oss som oppdrettere stort. Forrige uke kom det en stor konvolutt med brev, bilder og kopi av kritikkskjemaer fra utstillinger. Det var Dick og Bernice som sendte oppdateringer om "Striasbeagler`s Jambalaya "Jackie".

 

"Jackie" har kommet godt i gang på skogen og har hatt 55 minutter som lengste los på hare. Dette ser lovende ut for fremtiden. Vi takker for oppdateringer og ønsker dere lykke til videre!

 

Under ser du bilder av "Jackie" med blant annet hennes første hare.

 

18.11.12

På småhundprøven til SHK deltok det 3 avkom etter Hejdetassens Kajsa "Sessan";

Striasbeagler`s General Lee "Klang" (etter Skällands Danne)

Striasbeagler`s 25 minutes to go "Kajsa" (etter Skällands Danne)

Striasbeagler`s The wild ones "Mia" (etter Släntens Igor)

 

Både Klang og Kajsa var dessverre uheldig på sine prøvedager og fikk ikke ut dyr. Gledelig er det at dommerene som var ute med begge hundene gir positiv tilbakemelding på hundenes prestasjoner i skogen. Eierene på sin side ser allerede frem mot neste prøve. Vi ønsker dere lykke til og gleder oss til tilbakemeldinger!!

 

Marianne og Mia fikk ut rådyr. Losdyret dro over en elv hvor Mia ikke kom over. Og da man ikke fant flere dyr den dagen, endte prøven med 3 pr rådyr. Også her gav dommer svært positiv omtale av hunden og dens prestasjoner på skogen. Blir nok ikke siste prøve på Mia og Marianne heller.....

 

02.07.12

Kettu Pekon Eno "Ailo" er snart 12 uker, og er en svært trivelig valp.

16.06.12

Under Vest Agders JFF sin utstilling på "Tinget" i Hægebostad ble Striasbeagler 25 minutes to Go "Kaisa" til Kjell Opofte 2BTK med CK. Vi gratulerer eier og hund med flott resultat.

08.03.12

Taiko har hatt en aktiv vinter med flere gode loser på gaupe. Til tross for at han begynner å dra på årene, så er han i storform. Torsdagen fikk han uttelling for hardt arbeid da det ble felt en hanngaupe for han på 21,7 kg.

 

Årets gaupejakt har vært preget av stor innsatsvilje fra gaupejegere på kryss av kommunegrenser og det er lagt ned uttallinge timer med forarbeid og sporing. I tillegg må man bare fremheve det samarbeidet som er inngått med grunneiere i indre agder-de har vist stor velvilje til å stille sine terrenger til disposisjon for oss som har stor interesse for å ta ut rovvilt. At man tilslutt får tatt ut en gaupe viser at samarbeidet fungerer utmerket