Om

Jeg har, så lenge jeg kan huske, vært opptatt av alle typer jakt-både med og uten hund. Men jakt med hund har alltid vært noe helt spesielt, og på nittitallet gikk jeg til anskaffelses av min første hund-en beagle. I begynnelsen jaktet jeg primært rådyr med hundene, men etterhvert kom interessen for harejakt og rovdyrjakt., og med årene har jeg gått fra beagle til hovedsakelig rovviltjakt med Hamiltonstøver,finsk støver og amerikansk plotthund. I tillegg har jeg tysk jakt terrier,  Foxterrier korthåret og Border terrier.

Jeg er autorisert jaktprøvedommer for drivende hunder tilknyttet NHKF, og jeg er opptatt av viktigheten med å dokumentere de jaktlige egenskapene. Derfor prøver jeg å hovedsakelig benytte meg av avlsdyr som har oppnådd jaktpremiering i mitt oppdrett.

Jeg prøver å tilstrebe et funksjonelt eksteriør i avlsarbeidet, men vektlegger gemytt, helse og de jaktlig egenskapene mest. Avkom fra mitt oppdrett har gledet familier rundt om i hele Norge og flere steder i Sverige, og tilbakemeldingene tilsier avkom med stor jaktlyst, flott mål og trivelige familiehunder.

Mvh Egil

 

loading...