Tenk om......

Fra tid til annen har jeg tenkt at jeg skulle hatt en blogg hvor jeg kunne belyst ulike temaer som opptar meg, men så har realiteten meldt seg og jeg har innsett at jeg ikke har anledning til å følge opp en blogg med daglige innlegg. Så i stedenfor blogg, har jeg valgt å lage en side her hvor jeg får mulighet til skrive om ulike teamer som opptar meg- selvfølgelig hunderelatert.

Som sagt skriver jeg om temaer som opptar meg og jeg har ikke til hensikt å henge ut/sverte andre oppdrettere eller hunder- så om noen føler seg truffet så beklager jeg det. Jeg setter også pris på innspill på innleggene- kanskje ser du annerledes på temaet enn jeg og da har jeg muligheten til å lære ny ting.

Mvh Janne

Vær så god- ta en tyggis

Jeg ELSKER utstilling av flere grunner, og når jeg har vært borte fra utstillingsringen en periode glemmer jeg disse grunnene til at jeg stadig vender tilbake. Som en sirkushest som kjenner lukten av sagmugg.

Men det er noe eget med miljøet rundt ringen- hvor både nye og erfarne møtes med deres hunder. Og selv om erfaringene er ulike, er forventningene de samme. At dommeren skal se de positive kvalitetene i deres hund og sette den fram.

Jeg husker fremdeles usikkerheten fra den gangen da jeg begynte med utstilling. Ringtreningen hvor jeg slukte all informasjon uten å være kritisk. I dag ler vi over noen av "rådene" vi fikk, og som vi fulgte. Stakkars hunder sier jeg bare. Men interessen ble tent, og siden den gangen har jeg vært åpen for mer kunnskap og læring. 

Jeg er priviligert som har fått lov til å reise og delta på utstillinger rundt om i Europa, hvor jeg har truffet oppdrettere og handlere med lang erfaring og bred kunnskap. I dette miljøet er det lov å være ny, og de med mer erfaring deler gledelig sine erfaringer og kunnskap med de som måtte ønske det. De har fått meg til å føle meg inkludert og jeg har lært ting jeg ikke kunne lese i bøker.

Og det er denne kunnskapen og erfaringen om ligger til grunn for den største gleden over å delta på utstilling- nemlig muligheten for å gi noe videre til de som er nye. Vi deltok på utstilling forrige helg og det gikk veldig bra med våre hunder, men det jeg kommer til å huske best er de to jentene som debuterte i utstillingsringen. Den ene var uheldig med koppelet før hun skulle i ringen og den andre var veldig nervøs- vi har alle vært der og da kjennes det ekstra godt å kunne tilby en hjelpene hånd. For ekstra bånd har man lært seg å alltid ha med seg, og en tyggis som demper på nervene kan en alltid tilby.

Det koster så lite å være hyggelig, og betyr så mye for den som er ny!

Mvh Janne